کتاب ماه زمین
معرفی کتاب ماه زمین
کتاب ماه زمین؛ هشتمین ستاره (جلد اول) نوشته مهری ماهوتی با تصویرگری سارا نارستان توسط بهنشر منتشر شده است. این داستان که بخشی از مجموعهی هشتمین ستاره است، به روایت بخشهایی از زندگی امام رضا (ع) برای گروه سنی کودک و نوجوان پرداخته است. داستان با زبانی ساده زندگی و منش امام هشتم را به تصویر کشیده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ماه زمین
کتاب ماه زمین؛ هشتمین ستاره (جلد اول) داستانی برای کودکان و نوجوانان است که به زندگی امام رضا (ع) میپردازد و میکوشد بخشهایی از سیره و منش او را بازگو کند. این داستان ناظر بر زندگی امام هشتم در شهر مرو است. فضای داستان ترکیبی از واقعیتهای تاریخی و تخیل شاعرانه است که با کمک تصاویر رنگی و روایت اولشخص، مخاطب را به دنیای آن روزها میبرد. کتاب حاضر در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و بخشی از مجموعهای است که به زندگی امامان شیعه برای نوجوانان میپردازد. نویسنده با انتخاب زاویهی دیدی متفاوت تلاش کرده است تا مفاهیم اخلاقی و انسانی را از خلال زندگی امام رضا (ع) به مخاطب منتقل کند؛ بدون آنکه وارد جزئیات پیچیدهی تاریخی یا مباحث فقهی شود. این اثر بیشتر بر جنبههای انسانی، مهربانی و رفتارهای روزمرهی این امام تمرکز و با تصویرگریها، فضای داستان را برای کودکان و نوجوانان ملموستر میکند.
خلاصه داستان ماه زمین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان از زبان ماه آسمان روایت میشود که شبها بر مرو میتابد و شاهد زندگی امام رضا (ع) است. ماه، خانهای را در شهر میبیند که از آن صدای قرآن و دعا میآید و صاحب آن خانه، امام رضا است. ماه به توصیف ویژگیهای ظاهری و رفتاری امام میپردازد؛ مردی با موهای نیمهسفید، چهرهای گندمی و چشمانی درشت و مهربان که شبها تا سحر به عبادت مشغول است. در ادامه مسافری از مدینه وارد شهر میشود تا به دیدار امام برود. ماه مسیر او را دنبال میکند و شاهد ورودش به خانهی امام است. امام با مهربانی از مسافر استقبال میکند، به شتر او توجه نشان میدهد و با رفتار خود مهماننوازی و فروتنی را به نمایش میگذارد. جزئیات کوچکی از زندگی روزمرهی امام مانند آبدادن به گلهای یاس و مراقبت از مهمانان برجسته شده است. داستان بدون ورود به وقایع تلخ یا پیچیدهی تاریخی، بر لحظات آرام و صمیمی زندگی امام رضا (ع) تمرکز کرده و تصویری انسانی و نزدیک از او ارائه میدهد.
چرا باید کتاب ماه زمین را خواند؟
کتاب ماه زمین؛ هشتمین ستاره (جلد اول) زندگی امام رضا (ع) را از زاویهای دیگر برای کودکان و نوجوانان بازگو میکند. استفاده از زبان ماه بهعنوان راوی، فضای متفاوتی ایجاد کرده و باعث میشود مخاطب نوجوان با شخصیت امام و ارزشهای انسانی او ارتباط برقرار کند. کتاب بهجای تمرکز بر مباحث تاریخی یا فقهی بر رفتارهای روزمره، مهربانی و مهماننوازی امام تأکید کرده و مفاهیم اخلاقی را بهشکلی ملموس ارائه میدهد.
خواندن کتاب ماه زمین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان و نوجوانانی مناسب است که به داستانهای مذهبی و زندگی امامان علاقه دارند یا میخواهند با سیره و منش امام رضا (ع) آشنا شوند. همچنین این داستان برای والدین و مربیانی که بهدنبال منابعی برای آموزش مفاهیم اخلاقی و دینی به نوجوانان هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب ماه زمین
«من این بالا هستم؛ توی آسمان. از اینجا که به زمین نگاه میکنم، بعضی خانهها مثل ستاره میدرخشند؛ همانها که از پنجرههای بازشان صدای قرآن میآید. یکی از این خانهها درخشانتر است؛ حیاط قشنگی دارد با یک درخت انگور. من این خانه را خیلی دوست دارم. صاحبخانه را هم دوست دارم. هر شب او را میبینم که تا نزدیکی صبح، نماز میخواند. صدای دعا و قرآنش میآید. فرشتهها دورش پرواز میکنند و به صدای او گوش میدهند. صاحب این خانه پیر نیست، ولی بیشتر موهایش سفید شده است. صورتش کمی گندمی. چشمهایش مشکی و درشت است. لاغر و بلندقد است. مثل پدرش امام کاظم. آرام حرف میزند. من ماه آسمانم و او ماه مردم این شهر است؛ همین شهر که اسمش «مرو» است. مردم خوابیدهاند، اما او بیدار است. او را از پنجره میبینم که جانمازش را کنار دیوار اتاق پهن کرده؛ رو به قبله. چقدر صورتش نورانی است!»