کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش
معرفی کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش
معرفی کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش
کتاب الکترونیکی «راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش» (A Guide to Failure and Fatigue for Welding Engineers) نوشتهٔ «جف بووث» و «فیلیپا مور» با ترجمهٔ «فردین نعمتزاده اجیرلو» و «علیرضا نوری مغوان» و نشر دانشگاه اراک، به بررسی اصول، مشکلات و راهکارهای مرتبط با شکست و خستگی در سازههای جوشکاریشده میپردازد. این کتاب در دستهٔ مهندسی مواد و متالورژی قرار میگیرد و بهویژه برای مهندسان جوش و علاقهمندان به طراحی و ارزیابی سازههای فلزی تدوین شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش
این کتاب به عنوان یک منبع تخصصی برای مهندسان جوش و متالورژی، به بررسی جامع مفاهیم شکست و خستگی در سازههای جوشکاریشده میپردازد. اثر حاضر در فضایی علمی و کاربردی، ابتدا به تاریخچه و سیر تحول سازههای مهندسی و نقش جوشکاری در توسعهٔ آنها اشاره میکند و سپس به سراغ تحلیل انواع بارگذاری، رفتار مواد تحت بار، و مشکلات رایج در جوشکاری میرود. نویسندگان با تکیه بر تجربیات صنعتی و پژوهشی، مثالهایی از حوادث تاریخی و شکستهای فاجعهبار را مطرح میکنند تا اهمیت رعایت استانداردها و اصول طراحی را برجسته سازند. کتاب در دو بخش اصلی تنظیم شده است: بخش نخست به اصول شکست و خستگی جوش و بخش دوم به آزمایش، آنالیز و ارزیابی خستگی و شکست جوش اختصاص دارد. این اثر با رویکردی تحلیلی، هم به مبانی نظری و هم به کاربردهای عملی در صنعت میپردازد و برای دانشجویان، پژوهشگران و مهندسان فعال در حوزهٔ سازههای فلزی و جوشکاری قابل استفاده است.
خلاصه کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش
این کتاب با مروری بر تاریخچهٔ سازههای مهندسی و نقش جوشکاری در اتصال قطعات فلزی آغاز میشود و سپس به بررسی انواع بارگذاریهایی که سازهها باید تحمل کنند، میپردازد. نویسندگان به تفکیک بارهای دائمی، متغیر، تصادفی، استاتیکی، چرخهای و ضربهای را معرفی میکنند و تأثیر هر یک بر رفتار سازههای جوشکاریشده را توضیح میدهند. در ادامه، مشکلات و عیوب رایج در جوشکاری مانند ترکهای هیدروژنی، ترک انجمادی، حفرات، اعوجاج و تنشهای پسماند بررسی میشود و راهکارهایی برای پیشگیری و کنترل این عیوب ارائه میگردد. کتاب همچنین به تحلیل رفتار مواد تحت بارگذاری استاتیکی و سیکلی، مفاهیم تنش و کرنش، استحکام تسلیم و کششی، و اهمیت طراحی بر اساس حالتهای حدی میپردازد. در بخش دوم، روشهای آزمایش و ارزیابی عیوب جوش، آزمونهای مکانیکی، بازرسیهای غیرمخرب و استانداردهای مرتبط معرفی میشوند. در نهایت، نویسندگان بر اهمیت رعایت دستورالعملهای جوشکاری، انتخاب صحیح مواد و کنترل کیفیت تأکید میکنند تا از وقوع شکستهای فاجعهبار در سازههای مهندسی جلوگیری شود.
چرا باید کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر مسائل عملی و چالشهای واقعی مهندسی جوش، به مخاطب کمک میکند تا درک عمیقتری از عوامل شکست و خستگی در سازههای جوشکاریشده به دست آورد. مثالهای تاریخی و صنعتی، همراه با توضیح مفاهیم پایه و پیشرفته، باعث میشود خواننده بتواند ارتباط میان تئوری و عمل را بهتر درک کند. همچنین، ارائهٔ راهکارهای پیشگیرانه و روشهای ارزیابی عیوب، این اثر را به منبعی کاربردی برای افزایش ایمنی و دوام سازهها تبدیل میکند.
خواندن کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای مهندسان جوش، متالورژی و سازه، دانشجویان رشتههای مهندسی مواد و مکانیک، و افرادی که در حوزهٔ طراحی، ساخت و ارزیابی سازههای فلزی فعالیت دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که با مشکلات شکست و خستگی در اتصالات جوشکاریشده مواجهاند یا به دنبال ارتقای دانش خود در زمینهٔ کنترل کیفیت و ایمنی سازهها هستند، مفید خواهد بود.
فهرست کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش
- فصل اول: طراحی سازههای مهندسی مروری بر تاریخچهٔ سازهها، مواد مورد استفاده و روشهای اتصال، اهمیت اهداف عملکردی و نقش جوشکاری در توسعهٔ سازههای مدرن.- فصل دوم: سازههای تحت بار معرفی منابع و انواع بارگذاری (دائمی، متغیر، تصادفی)، تحلیل بارهای استاتیکی، چرخهای و ضربهای و تأثیر آنها بر طراحی سازه.- فصل سوم: مشکلات و عیوب جوشکاری بررسی عیوب ناشی از مهارت پایین، مشکلات متالورژیکی، ترکهای هیدروژنی و انجمادی، تنشهای پسماند و اعوجاج.- فصل چهارم: طراحی بارگذاری استاتیکی تحلیل رفتار مواد تحت بارگذاری استاتیکی، منحنیهای بار-انبساط و تنش-کرنش، استحکام تسلیم و کششی و کاربرد آنها در طراحی.- فصل پنجم: شکست ترد و رفتار ترک در سازهها بررسی ماهیت شکست ترد، عوامل مؤثر، انتقال شکست نرم به ترد و اصول مکانیک شکست.- فصل ششم: سازههای تحت بار سیکلی تحلیل خستگی در سازهها، دیدگاههای مهندسی و متالورژیکی، پیامدهای رشد ترک خستگی.- فصل هفتم: خستگی اتصالات جوشکاری عملکرد و ویژگیهای خاص اتصالات جوشکاریشده در برابر خستگی و راهکارهای طراحی.- بخش دوم: آزمایش، آنالیز و ارزیابی خستگی و شکست جوش شامل فصلهایی دربارهٔ آزمونهای مکانیکی جوش، تشخیص و ارزیابی عیوب، بازرسیهای غیرمخرب و استانداردهای مرتبط.
بخشی از کتاب راهنمای شکست و خستگی برای مهندسان جوش
«سازههای مهندسی در کاربردهای روزانه به طور مداوم مورد استفاده قرار میگیرند. با این وجود، دانش تکنولوژی و تجربه لازم که برای اطمینان از عملکرد مناسب و ایمن آنها مورد نیاز است، هنوز به طور کامل ناشناخته باقی مانده است. از دیدگاه ما، سازههای مهندسی سازههایی هستند که بتوانند بار اعمالی و یا فشار موجود را تحمل کنند. برای مثال، در یک روز عادی ممکن است:با خودرو رانندگی کنیم: خودرو بار دارد (وزن ما و تمام سرنشینان)، موتور با احتراق داخلی دارای فشار است.با دوچرخه رانندگی کنیم: دوچرخه ما را حمل میکند.روی پل با دوچرخه یا خودرو حرکت کنیم: پل وزن خودرو یا دوچرخه را تحمل میکند. همچنین وزن خودش و تمام نیروهای محیطی مثل باد و رودخانه را نیز تحمل میکند.با گاز میتوانیم خانه را گرم یا آشپزی کنیم: گاز از طریق خطوط پرفشار از مسافتهای طولانی منتقل میشود.در ساختمانها میتوانیم زندگی، کار یا ورزش کنیم: این ساختمانها ممکن است بسیار بزرگ و یا بلند باشند و علاوه بر وزن خودشان، میتوانند وزن نیروهای محیط را نیز تحمل کنند.»