کتاب بعد از ۷۲ روز
معرفی کتاب بعد از ۷۲ روز
کتاب بعد از ۷۲ روز نوشتهٔ مریم اسماعیلی توسط انتشارات سفیران طلائیه آفتاب منتشر شده است. این کتاب در دستهٔ خاطرات و سرگذشتنامههای شهیدان مدافع حرم قرار میگیرد و روایت زندگی و شهادت محمد زهرهوند را از زبان همسرش بازگو میکند. کتاب با نگاهی جزئینگر و صمیمی لحظات عاشقانه، دغدغهها و روزمرگیهای یک زوج جوان را در بستر تحولات اجتماعی و معنوی به تصویر میکشد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بعد از ۷۲ روز
کتاب بعد از ۷۲ روز (روایت زندگی شهید مدافع حرم محمد زهرهوند به روایت همسر) روایتی است از زندگی مشترک و عاشقانهٔ مریم اسماعیلی و محمد زهرهوند یکی از شهدای مدافع حرم که در سوریه به شهادت رسید. این کتاب در قالب خاطرهنویسی و سرگذشتنامه با محوریت روایت همسر شهید به بازخوانی روزهای آشنایی، ازدواج، زندگی مشترک و درنهایت شهادت محمد میپردازد. فضای کتاب سرشار از جزئیات زندگی روزمره، دغدغههای معنوی، چالشهای خانوادگی و اجتماعی و لحظات ناب عاشقانه است.
مریم اسماعیلی، نویسندهٔ کتاب، با زبانی خودمانی و بیواسطه تجربههای شخصی و احساساتش را در مواجهه با فقدان و دلتنگی به تصویر میکشد. کتاب در سالهای پس از شهادت محمد نوشته شده است و بخشی از آن به سفر مریم اسماعیلی به مناطق عملیاتی و دیدار با خانوادهٔ شهدا اختصاص دارد. این کتاب علاوهبر روایت یک زندگی تصویری از ارزشها، باورها و سبک زندگی نسل جوان مذهبی در ایران معاصر را ارائه میکند.
خلاصه کتاب بعد از ۷۲ روز
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب با روایت سفر نویسنده به مناطق عملیاتی جنوب و آشنایی تصادفی با خانوادهٔ شهید محمد زهرهوند آغاز میشود. نویسنده که خود همسر شهید است با بازگویی خاطرات کودکی، نوجوانی و روزهای آشنایی با محمد فضای صمیمی و ملموسی از زندگی مشترکشان ترسیم میکند. روایت از اولین دیدارها، خواستگاری، مراسم عقد و عروسی و ورود به خانهٔ مشترک آغاز میشود و بهتدریج به دغدغههای معنوی، فعالیتهای اجتماعی و شغلی محمد و نقش او در خانواده و جامعه میپردازد. در خلال روایت به حضور محمد در هیئتها، فعالیتهای مذهبی، علاقهاش به کار و کمک به دیگران و روحیهٔ سادهزیستی و قناعت اشاره میشود. نویسنده با جزئیات به احساسات خود در دوران نامزدی، دلتنگیهای مأموریتهای محمد و لحظات شیرین و تلخ زندگی مشترک میپردازد. کتاب با روایت روزهای منتهی به اعزام محمد به سوریه و شهادتش و تأثیر این واقعه بر خانواده و همسرش به پایان میرسد.
چرا باید کتاب بعد از ۷۲ روز را خواند؟
این کتاب فرصتی است برای لمس نزدیک و بیواسطهٔ زندگی یک زوج جوان در بستر تحولات اجتماعی و معنوی معاصر. روایت صادقانهٔ احساسات، دغدغهها و روزمرگیها تصویری واقعی از عشق، ایثار و مواجهه با فقدان را پیش چشم میگذارد. خواننده با مطالعهٔ این کتاب نه فقط با یک زندگی شخصی بلکه با بخشی از فرهنگ و ارزشهای نسل جوان مذهبی ایران آشنا میشود و میتواند معنای پایداری، امید و ایمان را در دل سختیها و دلتنگیها جستوجو کند.
خواندن کتاب بعد از ۷۲ روز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به خاطرات شهدا، سرگذشتنامههای مدافعان حرم و کسانی که میخواهند دربارهٔ سبک زندگی و ارزشهای نسل جوان مذهبی بدانند، مناسب است؛ همچنین این کتاب برای کسانی که با موضوع فقدان، دلتنگی و امید در زندگی مواجه هستند، میتواند همدلی بههمراه داشته باشد.
بخشی از کتاب بعد از ۷۲ روز
«در نوزدهمین روز از روزهای برفی بهمن ۱۳۷۳ در گرگ و میش آسمان و نزدیکیهای طنین اذان صبح پا به دنیای پرفراز و نشیب زندگی گذاشتم. بعد از خواهر و برادرم به دنیا آمدم. اسمم را مادربزرگم انتخاب کرد و فاطمه شدم. از خواهرم شش سال و از برادرم سه سال کوچکتر بودم. همین باعث شده بود تا شیطنتهایم بیشتر از آنها باشد. کوچکتر که بودم میرفتم سروقت وسایلشان. کتابهای مدرسهشان را برمیداشتم و خط خطی میکردم. خواهرم وقتی که میدید وسط دفتر مشقش یک نقاشی ناشیانه از آدمکی که گلی توی دستش گرفته ظاهر شده، صدایش در میآمد و دنبالم میکرد. من هم پا به فرار میگذاشتم و به حرص خوردنش میخندیدم. آن زمان خانهمان در خیابان شهدای اراک بود. بیشتر وقتم را با دخترهای همسنوسال همسایه توی کوچه بازی میکردم. دنبال هم میدویدیم و قایم باشک بازی میکردیم یا اسباببازیهای رنگیرنگی و عروسکهایمان را میآوردیم. یک قالیچه پهن میکردیم و وسایل را میچیدیم، عروسکها هم میشدند بچههایمان. بعد همدیگر را دعوت میکردیم و توی ظرفهای کوچک اسباببازی خوراکی میریختیم و از هم پذیرایی میکردیم.»