کتاب گام های آگاهانه
معرفی کتاب گام های آگاهانه
کتاب «گام های آگاهانه» نوشتۀ تیدی رون و ترجمۀ هانیه تیماج چی است و انتشارات ویان آن را منتشر کرده است. گامهای آگاهانه نهتنها کتابی دربارهٔ آرامش، بلکه دعوتی است به زندگی اصیلتر؛ به حضوری که در دل هر لحظه جاری است و به ارتباطی عمیقتر با خود و جهان پیرامون.
درباره کتاب گام های آگاهانه
کتاب گامهای آگاهانه: پرورش آگاهی و آرامش سفری آرام، عمیق و تأثیرگذار به درون ذهن انسان است؛ سفری که به ما یادآوری میکند تنها واقعیت قابللمس، لحظهای است که اکنون در آن قرار داریم. نویسنده با زبانی ساده و درعینحال تأملبرانگیز، مفهوم ذهنآگاهی (mindfulness) را از یک ایدهٔ انتزاعی به تجربهای قابلدرک و عملی تبدیل میکند.
در کتاب گامهای آگاهانه، تمرینی بسیار ساده اما بنیادین قرار دارد: توجه به تنفس. این تمرین که در نگاه اول شاید بسیار ابتدایی به نظر برسد، در واقع پلی است بهسوی ذهنی آرام، حضوری کامل در لحظه و رهایی از آشفتگیها و درگیریهای ذهنی. نویسنده تأکید میکند که ذهنآگاهی یعنی آگاهی فعال از آنچه اکنون در حال وقوع است؛ بدون قضاوت، بدون تلاش برای تغییر، و با پذیرشی آرامبخش.
کتاب گامهای آگاهانه با بهرهگیری از آموزههای پروفسور مارک ویلیامز و سایر اساتید این حوزه، ما را با ماهیت واقعی مراقبه ذهنآگاهانه آشنا میکند: تمرینی که در ظاهر به سادگی نشستن و تمرکز بر نفس است؛ اما در باطن ابزاری قدرتمند برای آشتی با خود، کاهش اضطراب، افزایش شفافیت ذهن و حضور واقعی در زندگی روزمره است.
نویسنده در بخشهایی از کتاب گامهای آگاهانه، به بررسی عادتهای ذهنی ما میپردازد؛ اینکه چگونه اغلب، در تلاش برای رسیدن به اهداف آینده، پیوسته از لحظهٔ اکنون غافل میشویم. ذهنآگاهی اما، ما را به اکنون بازمیگرداند، به گامی که در همین لحظه برمیداریم و به تنفسی که در همین ثانیه جاری است.
نکتهٔ قابلتوجه در کتاب گامهای آگاهانه، تأکید بر تجربۀ عملی است. نویسنده هشدار میدهد که خواندن دربارۀ ذهنآگاهی کافی نیست. تنها از طریق تمرین و تجربهٔ مداوم است که مزایای این شیوهٔ زندگی در ما شکوفا میشود. حتی سادهترین تمرینها، اگر با توجه و استمرار همراه شوند، میتوانند تأثیرات چشمگیری بر ذهن، احساسات و روابط ما داشته باشند.
خواندن کتاب گام های آگاهانه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران کتابهای خودیاری، توسعه فردی و موفقیت پیشنهاد میکنیم.