دانلود و خرید کتاب عروسک کنت گراس ترجمه شیوا مسعودی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب عروسک

کتاب عروسک

نویسنده:کنت گراس
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب عروسک

کتاب عروسک (جستارنامه‌ای دربارهٔ زندگی شگرف) با عنوان اصلی Puppet: an Essay on Uncanny Life نوشتهٔ کنت گراس و ترجمهٔ شیوا مسعودی (استادیار دانشکدگان هنرهای زیبا در دانشگاه تهران) است. انتشارات دانشگاه تهران این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ هنر و تئاتر عروسکی قرار می‌گیرد، در باب عروسک‌های نمایشی در ادبیات و نیز تاریخ و نقد نمایش‌های عروسکی است. این کتاب عروسک نمایشی (Puppet) را بازبینی کرده است. این بازنگری از طریق نگاه نویسنده به نمایش‌های عروسکی مشهور جهان و حضور عروسک (Puppet) در ادبیات جهان ممکن شده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب عروسک اثر کنت گراس

کتاب «عروسک» (جستارنامه‌ای دربارهٔ زندگی شگرف) که نخستین‌بار در سال ۲۰۱۱ میلادی توسط انتشارات دانشگاه شیکاگو و در ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، ویراستهٔ «حمیده حجازی» است. این کتاب با پیش‌درآمدی به نام «دیوانگی عروسک‌ها» آغاز شده است و در ادامه، ۱۱ فصل و بخش‌هایی به نام «قطعۀ آخر» و «همۀ چیزهای دیگر» را در بر گرفته است. می‌دانیم که عروسک نمایشی (Puppet) هم شادی می‌آفریند و هم ترس. عروسک ممکن است بازی بی‌غل‌وغش دوران کودکی را به یادمان آورد یا به ابزاری برای جادوهای آئینی بدل شود؛ ابزاری که توانایی ارتباط با ارواح و خدایان را دارد. عروسک‌ها می‌توانند موجوداتی وهم‌آلود باشند؛ بی‌جان اما سرشار از روح، زنده در ژست و صدا. «کنت گراس» در این کتاب شیفتگیِ حاصل از این اشیای ناآرام [عروسک‌ها] را بررسی کرده است؛ موجوداتی که هم بازیگر هستند و هم زندگی را بازنمایی می‌کنند. این نویسنده در سفری تأمل‌برانگیز برای یافتن شکل‌های منحصربه‌فرد عروسک‌ها بر صحنه، به نمایش پرآشوب «پانچ و جودی»، تئاتر مقدس سایه در بالی و تئاترهای تجربی در اروپا و آمریکا سر زده است؛ مکان‌هایی که عروسک‌ها در آن‌ها اپراهای باروک و تراژدی‌های ویلیام شکسپیر تا نمایشنامه‌های ابزوردِ «ساموئل بکت» را به اجرا درمی‌آورند. «کنت گراس» در کتاب «عروسک» از چهره‌های گوناگون عروسک در ادبیات نیز سخن گفته است؛ از پینوکیوی چوبی و بی‌رحم «کولودی»، شخصیت‌های عروسک‌مانند در آثار فرانتس کافکا و چارلز دیکنز، فرشته‌های عروسکی «ریلكه» و عروسک‌گردانی تیره‌وتار «فیلیپ راث» در شخصیت «میکی سَبَث». در این میان، عروسک به‌عنوان موجودی گرسنه، اغواگر و ویرانگر، دیو و دلقک و... پدیدار می‌شود. عروسک را می‌توان آزمونی برای درک آدمی‌زاد از اشیا، انسان و ناانسان دانست. این کتاب تلاشی است برای بازبینی آنچه می‌شناسیم یا گمان می‌کنیم که می‌شناسیم؛ Puppet نیروی شگفت‌انگیز عروسک‌ها را به‌عنوان آیینه‌هایی از امر غریب در زندگی و هنر زنده می‌کند.

چرا باید کتاب عروسک را بخوانیم؟

مطالعهٔ این اثر می‌تواند به هنرجویان تئاتر عروسکی و دوستداران این هنر کمک کند تا درک عمیق‌تر و جامع‌تری از عروسک نمایشی (Puppet) به دست آورند؛ همچنین این کتاب مخاطبان را با برهه‌هایی از تاریخ نمایش عروسکی و حضور عروسک نمایشی در جهان ادبیات روبه‌رو می‌کند.

کتاب عروسک را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به هنرجویان تئاتر به‌ویژه دانشجویان رشتهٔ نمایش عروسکی (Puppet Theatre) پیشنهاد می‌کنیم.

درباره کنت گراس

«کنت گراس» (Kenneth Grossکه در ۲ آوریل ۱۹۵۴ به دنیا آمده، یک پژوهشگر آمریکایی است که حوزهٔ کاری‌اش از ادبیات انگلیسی دوران اوایل مدرن به‌ویژه آثار اسپنسر و شکسپیر تا شعر و داستان مدرن را در بر گرفته است. او استاد ممتاز انگلیسی با عنوان افتخاری «آلن اف. هیلفیکر» در دانشگاه راچستر بوده است. پس از گذراندن دورهٔ کارشناسی در کالج همیلتون، دکترای خود را در رشتهٔ ادبیات انگلیسی از دانشگاه ییل در سال ۱۹۸۲ میلادی دریافت کرد. پژوهش‌های او با حمایت نهادهایی همچون کتابخانهٔ عمومی نیویورک، بنیاد یادبود گوگنهایم، بنیاد ملی علوم انسانی ایالات متحده، آکادمی آمریکایی در برلین و کتابخانهٔ شکسپیر فولجر صورت گرفته است. او در سال ۲۰۱۰ جایزهٔ گوئرگن را برای برتری در آموزش دورهٔ کارشناسی دریافت کرد و در سال ۲۰۱۲ به‌خاطر کتاب «عروسک: جستارنامه‌ای دربارهٔ زندگی شگرف» موفق به کسب جایزهٔ «جُرج جین نِیتن» در حوزهٔ نقد نمایشی شد. او آثار گوناگونی را به رشتهٔ تحریر درآورده است.

درباره شیوا مسعودی

«شیوا مسعودی» در سال ۱۳۵۳ به دنیا آمده است. او نویسنده، پژوهشگر، مترجم، کارگردان و عضو هیئت‌علمی گروه هنرهای نمایشی در دانشکدگان هنرهای زیبا در دانشگاه تهران است. در سال ۱۳۷۵ مدرک کارشناسی تئاتر خود را از دانشگاه تهران و در سال ۱۳۷۹ کارشناسی‌ارشد انیمیشن را از دانشگاه هنر دریافت کرد. حاصل رسالهٔ دکتری او در رشتهٔ مطالعات تئاترِ دانشگاه تهران (۱۳۹۲) کتابی به نام «کارنامهٔ تلخکان» بوده است. این هنرمند تئاتر و تئاتر عروسکی، آثار هنری گوناگونی را به صحنه برده و کتاب‌های متعددی نوشته یا به پارسی برگردانده است. عنوان برخی از آثار مکتوب او عبارت است از «مقدمه‌ای بر فانتزی»، «مبانی نظری تئاتر عروسکی»، «کارگردانی نمایش عروسکی قدم به قدم و پنج نمایشنامهٔ عروسکی همراه»، «کارکرد آموزشی نمایش عروسکی و نمایش خلاق» و مجموعه داستان «از در به آشپزخونه، هال، بالکن و اتاق». او کتاب‌های «عروسک؛ جستارنامه‌ای دربارهٔ زندگی شگرف» (نوشتهٔ کنت گراس)، «دراماتورژی دلقک» (نوشتهٔ هرنان ژنه)، «زبان عروسک» (نوشتهٔ لورنس کومینز و مارک لونسون)، «بی‌شوخی (دلقک؛ قهرمان تئاتر قرن بیستم)» (نوشتهٔ دونالد مک‌منس) و «۶۰۰ ثانیه بر صحنه؛ راهنمای نگارش و اجرای نمایشنامهٔ ده‌دقیقه‌ای» (نوشتهٔ گلن آلترمن - ترجمه با همکاری فاطمه محمودی) را به پارسی برگردانده است. یک مجموعه نمایشنامهٔ عروسکی با عنوان «نمایشنامه‌های عروسکی معاصر ایران» (نوشتهٔ گروه نویسندگان) حاصل کوشش شیوا مسعودی است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

«کنت گراس» (Kenneth Gross) در سال ۲۰۱۲ به‌خاطر نگارش کتاب «عروسک: جستارنامه‌ای دربارهٔ زندگی شگرف» موفق به کسب جایزهٔ «جُرج جین نِیتن» در حوزهٔ نقد نمایشی شد.

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۴

تعداد صفحه‌ها

۱۸۴ صفحه

حجم

۳٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۴

تعداد صفحه‌ها

۱۸۴ صفحه

قیمت:
۶۶,۰۰۰
تومان