
کتاب درمان سوء مصرف مواد برای نوجوانان و بزرگسالان
معرفی کتاب درمان سوء مصرف مواد برای نوجوانان و بزرگسالان
کتاب درمان سوء مصرف مواد برای نوجوانان و بزرگسالان (مرجع بالینی برای درمان عملی) با عنوان اصلی Substance abuse treatment for youth and adults نوشتهٔ دیوید و. اسپرینگر و ترجمهٔ زهرا حبیبی است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درمان سوء مصرف مواد برای نوجوانان و بزرگسالان
اعتیاد یکی از عواملی است که سلامتی جامعه را به خطر میاندازد و در چند سال اخیر در نگرش به اعتیاد تغییرات اساسی رخ داده است. میتوان گفت اعتیاد بیماری مزمن، پیشرونده و تخریب کنندهای است که نه تنها میتواند باعث مرگ فرد مبتلا شود، بلکه باعث آسیب به خانواده و جامعهای که این فرد در آن زندگی میکند، شود. متأسفانه، امروزه، سن اعتیاد بسیار پایین آمده است واین امر میتواند به زیان جامعه و اجتماعی باشد که در آن زندگی میکنیم. کتاب درمان سوءمصرف مواد برای نوجوانان و بزرگسالان جدیدترین درمانهای سوءمصرف مواد مخدر را برای نوجوانان (که امروزه تعداد قابل توجهی از آنان مبتلا به رفتارهای پرخطر شدهاند) و بزرگسالان معرفی کرده است. این کتاب، جنبهٔ کاربردی بارزی داشته و اجزای کلیدی برنامههای مختلف درمانی را با زبانی ساده، شرح داده است. این کتاب برای افرادی نگارش شده که وقت کافی جهت بررسی مقالات مربوط به اعتیاد و مداخلات پیشنهاد شده را ندارند اما، به درمان اعتیاد علاقهمند هستند. آنها میتوانند از رویکرد جدید A-CRA (رویکرد تقویت گروه نوجوانان)، مهارتهای زندگی و مهارتهای رفتاری شناختی برای نوجوانان و بزرگسالان و چندین درمان مؤثر که در این کتاب معرفی شده آشنا شده و جدیدترین تکنیکهای درمانی را به کار گیرند. دکتر اسپیرنگر، استاد دانشکدهٔ مددکاری اجتماعی در دانشگاه آستین تگزاس، سرپرست رسیدگی و مشاور اداری واحد روانشناسی در سیستم قضایی و دادگاه مربوط به نوجوانان و سردبیر چندین مجله تخصصی و مشاور شورای علمی مؤسسه سلامت روان میباشد. او سالهاست در زمینهٔ درمان بالینی و مددکاری اجتماعی با نوجوانان و خانوادههای آنان فعالیت میکند و تاکنون چندین کتاب در مورد درمان سوءمصرف مواد مخدر و راهنمای سلامت روان برای درمان اعتیاد نوشته است. انجمن ملی مددکاران اجتماعی در دانشگاه آستین تگزاس، در سال ۲۰۰۸، دکتر اسپیرنگر را بهعنوان بهترین مددکار اجتماعی انتخاب کرده است. دکتر آلن رابین، استاد دانشکده مددکاری اجتماعی و عضو هیأت علمی دانشگاه آستین تگزاس، از نظر بینالمللی چهرهای شناخته شده است و بهعنوان درمانگر، کلاسها و دورهای آموزشی را برای ارزشیابی و درمان جمعیتهای آسیب دیده، بهویژه نوجوانان، توسعه داده است. از سال ۱۹۹۸ تا سال ۲۰۰۰ عضو برجسته و رئیس مرکز کار و پژوهشهای اجتماعی بوده است. در سال ۱۹۹۷، جهت کار و پژوهشهای اجتماعی جایزه دریافت کرد. او تاکنون ۱۲ کتاب تألیف کرده است که مهمترین آن کتاب حاضر است. مجوز رسمی کپی رایت ترجمه فارسی این کتاب از سوی انتشارات وایلی به انتشارات کتاب ارجمند واگذار شده است.
خواندن کتاب درمان سوء مصرف مواد برای نوجوانان و بزرگسالان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
والدینی که نگران مصرف مواد توسط فرزندانشان هستند یا با اعتیاد فرزند بالغ خود روبهرو هستند، میتوانند از این کتابها برای کسب اطلاعات، درک بهتر احساسات فرزندشان و یادگیری نحوه حمایت مؤثر استفاده کنند. زندگی با فردی که دچار سوء مصرف مواد است، میتواند بسیار دشوار باشد. این کتاب میتواند به آنها در درک بهتر بیماری، تعیین مرزها و مراقبت از خود کمک کند. متخصصان و فعالان حوزهٔ سلامت، مشاوران و درمانگران و معلمان و مربیان نیز مخاطب این کتاب هستند.
بخشی از کتاب درمان سوء مصرف مواد برای نوجوانان و بزرگسالان
«GAPS، یک مداخله فشرده میباشد که برای نوجوانان مصرفکننده مواد مخدر و مشکلات مرتبط با آنها، استفاده میشود. این شیوه توسط پژوهشگرانها، ارایه شده است و اخیرآ با حمایت آزمایشهای بالینی و روش تصادفی در مقیاس ـ بزرگ، اثربخشی آن، به اثبات رسیده است. (وگنر:.NIAA A ROLAA O ۱۳۳۶۹,PI).GAPS، برمبنای یک نظریه و پژوهشهای تجربی، راهبردهای ویژه مرتبط با حل ـ مسئله و آموزشِ مهارتهای اجتماعی، برای نوجوانانی ارایه شدهاند که، اعتیاد و مشکلات رفتاری مرتبط با آن را دارند. لازم به ذکر است که GAPS بر، تواناییهای حل ـ مسئله و ضرورت مهارتهای اجتماعی تمرکز یافته است تا رفتارهای جرأتمندانه در بین مصرفکنندگان رایج شود. مؤلفههای مصاحبه انگیزشی ترکیب شده با GAPS، در اکثر درمانها برای مراجعان بهکار میرود (میلر و رولنیک، ۲۰۰۲). مصاحبه انگیزشی، برای نوجوانانی که نسبت به درمان مقاومت نشان میدهند، روش مناسبی است (بهطور مثال، نوجوانانی که بهطور همزمان از چند مواد مخدر استفاده میکنند و رفتارهای همراه با پرخاشگری دارند) (وینترز، لیتین، وگنر و اُلِری تیفاو، ۲۰۰۷) جهت مشاهده جزئیات مصاحبه انگیزشی لطفآ فصل ۱ را مطالعه کنید.
برنامه GAPS، ۵ جلسه میباشد. در این روش مراجعان برای مبارزه با کاهش الکل و دیگر مواد مخدر (AOD) و رفتارهای همراه با خشونت و پرخاشگری آماده شده و راهبردهای ضروری حل ـ مسئله و مهارتهای اجتماعی نیز به آنان آموزش داده میشود. همانگونه که در اوایل این فصل از کتاب عنوان شد، این برنامه، براساس مدل ترمیم یا اصلاح نقصها، بنا شده است، نه مدل ممانعت یا بازداری. برنامه GAPS، بر مبنای شناسایی و تقویت تواناییهای مراجع صورت گرفته است تا او بتواند مهارتهای اجتماعی و حل ـ مسئله را در موقعیتهای مختلف بهکار گیرد. مانند: ۱) کنار آمدن با شروعکنندههای مواد مخدر و رفتارهای همراه با خشونت و پرخاشگری، ۲) مقابله با استرس، ۳) عکسالعمل به فشارهای اجتماعی برای مصرف مواد مخدر، ۴) هدایت کردن روابط بینفردی و ۵) تشخیص و ارایه اهداف بلندمدت و کوتاهمدت جهت تغییر.»
حجم
۴٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۰۸ صفحه
حجم
۴٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۰۸ صفحه