
کتاب دوستی سنت گرایان با سنت شکنان
معرفی کتاب دوستی سنت گرایان با سنت شکنان
کتاب «دوستی سنت گرایان با سنت شکنان ادبی» نوشتۀ زهرا گیو و فاروق اللهیاری است و انتشارات اکنون آن را منتشر کرده است. دوستی سنتگرایان با سنتشکنان ادبی نهتنها یک پژوهش دربارۀ تحولات شعر فارسی، بلکه دعوتی است به کنارگذاشتن مرزهای تعصبآلود و بازخوانی گذشته برای فهم بهتر اکنون.
درباره کتاب دوستی سنت گرایان با سنت شکنان ادبی
کتاب دوستی سنتگرایان با سنتشکنان ادبی تلاشی است برای نگاهی تازه به رابطۀ پیچیده و درعینحال سازنده میان ۲ جریان مهم در تاریخ معاصر شعر فارسی: سنتگرایی و نوگرایی. نویسندگان این کتاب، با اشراف به تحولات ادبی چند دهۀ اخیر، نشان میدهند که تقابلهای تند میان هواداران شعر کلاسیک و طرفداران شعر نو، دیگر آن حرارت گذشته را ندارد و جای خود را بهنوعی گفتوگو، درک متقابل و حتی همنشینی داده است.
کتاب دوستی سنتگرایان با سنتشکنان ادبی در واقع مجموعهای از مقالات و نوشتههایی است که طی سالیان گذشته شکل گرفتهاند و اکنون با نگاه تحلیلیتری بازخوانی شدهاند. نویسندگان بهخوبی نشان میدهند که زمانی رسانهها برای بالابردن فروش خود از ایجاد درگیری میان این ۲ طیف بهره میبردند؛ اما اکنون، با تثبیت جایگاه شعر نو در فضای ادبیات فارسی، آن جدالها رنگ باختهاند و بسیاری از شاعران نوگرا، حتی در قالبهای سنتی مانند غزل نیز دست به تجربه میزنند. همین آشتی و انعطاف، از نشانههای بلوغ شعر معاصر است.
کتاب دوستی سنتگرایان با سنتشکنان ادبی با ارائۀ نمونههایی از شعر کلاسیک و شعر نو آغاز میشود، از جمله آثاری از فریدون مشیری که با نگاه انسانی و زبان صمیمیاش، مرزهای سبکها را درنوردیده است. سپس به مباحثی چون کمالگرایی ادبی، تعریف شعر و شاعر، ویژگیهای شعر ناب و نقش شعر فارسی در ادبیات جهانی میپردازد. در کنار تحلیلهای ادبی، کتاب نگاهی هم به سیر تاریخی شعر فارسی دارد و از دورههای گوناگون ادبی و حتی شاعرانی سخن میگوید که پیش از نیما یوشیج، جرقههای نوگرایی را در شعر زده بودند.
خواندن کتاب دوستی سنت گرایان با سنت شکنان ادبی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات، دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و کسانی که میخواهند مسیر شعر فارسی را در گذر زمان با نگاهی منصفانه و دقیق دنبال کنند، پیشنهاد میکنیم.
حجم
۲۶۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۸۱ صفحه
حجم
۲۶۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۸۱ صفحه