کتاب ماه مهربان
معرفی کتاب ماه مهربان
کتاب ماه مهربان نوشتهٔ سارا قربانی برزی و با تصویرگری «علی نامور» اثری از مجموعه کتابهای «پرندهٔ آبی» برای کودکان و نوجوانان است که توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است. این کتاب داستانی تخیلی دربارهٔ ماه و زمین است که با زبانی ساده و تصاویری رنگی، مفاهیمی همچون مهربانی، دوستداشتن و پذیرش خود را به کودکان آموزش میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ماه مهربان اثر سارا قربانی برزی
کتاب «ماه مهربان» که نخستینبار در سال ۱۳۸۹ و سپس در سال ۱۳۹۶ تجدید چاپ شد، داستانی تخیلی است که بهسراغ یکی از کهنترین دغدغههای انسانی یعنی دوستداشتن خود و پذیرش تفاوتها رفته است. «سارا قربانی برزی» با بهرهگیری از عناصر خیالانگیز و شخصیتهایی همچون ماه، زمین، پری و خورشید داستانی خلق کرده که هم برای کودکان آموزنده است و هم برای والدین یادآور ارزشهای انسانی است. این کتاب در قالب داستانی تخیلی و با محوریت پریان و سیارات به موضوعاتی چون زیبایی، اعتمادبهنفس و اهمیت مهربانی میپردازد.
خلاصه داستان ماه مهربان
داستان «ماه مهربان» در زمانی دور پیش از حضور انسانها روی زمین آغاز میشود؛ زمانی که شبهای زمین تاریک و بینور است. ماه، دختر زمین هر روز دور مادرش میچرخد، اما بهخاطر چهرهاش که پر از چاله است احساس خجالت و ناراحتی میکند. پری کوچکی که پیامرسان خورشید است، متوجه غم ماه میشود و با او همصحبت میشود. ماه از زیبایی مادرش (زمین) میگوید و از اینکه خودش را زشت میداند، غمگین است. پری به خورشید خبر میدهد و خورشید برای دلگرمی ماه هدیهای میفرستد؛ نوری طلایی که صورت ماه را روشن و زیبا میکند. از آن پس، ماه با نور خورشید میدرخشد و شبهای زمین را روشن میسازد. پیام اصلی کتاب حاضر پذیرش خود و ارزش مهربانی و دوستداشتن است؛ اینکه هر کسی بهشیوهٔ خودش زیبا است و مهربانی میتواند دنیا را روشنتر کند.
چرا باید کتاب ماه مهربان را بخوانیم؟
کتاب «ماه مهربان» با داستانی خیالانگیز و زبانی ساده به یکی از مهمترین دغدغههای کودکان یعنی پذیرش خود و دوستداشتن دیگران میپردازد. این کتاب نهتنها برای کودکان، بلکه برای والدین و مربیان نیز الهامبخش است تا با فرزندان خود دربارهٔ احساسات، اعتمادبهنفس و ارزش مهربانی گفتوگو کنند.
کتاب ماه مهربان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان دبستانی (گروه سنی ب) که به داستانهای تخیلی و فانتزی علاقه دارند، بسیار مناسب است؛ همچنین والدین و مربیانی که دغدغهٔ آموزش مهارتهای زندگی، اعتمادبهنفس و پذیرش تفاوتها را دارند، میتوانند از این کتاب برای گفتوگو با کودکان بهره ببرند. اگر فرزندتان به داستانهایی مثل قصههای پریان یا افسانههای کهکشانی علاقهمند است، «ماه مهربان» میتواند او را مجذوب خود کند.
بخشی از کتاب ماه مهربان
«همین طور که داشت از دور به زمین زیبای پر از رنگهای سبز و آبی نگاه میکرد، صدای گریه شنید. یک نفر داشت هق هق و از ته دل گریه میکرد. پری خوب به دور و بر خود نگاه کرد. چشمش به ماه افتاد. ماه چشمهایش قرمز شده بود و داشت گریه میکرد. او مدتها پیش یک بار با ماه حرف زده بود و خبرش را به خورشید داده بود، ولی آن بار ماه خوشحال و خندان شده بود. نزدیک رفت و گفت: «سلام ماه، مرا یادت میآید؟» ماه همان طور گریهکنان سرش را تکان داد و گفت: «سلام.» صدای ماه بدجوری گرفته بود، انگار مدت خیلی زیادی بود که میگریست. پری پرسید: «چرا اینقدر ناراحت و غمگینی؟» ماه به موهای طلایی رنگ و بالهای بلورین پری کوچک نگاهی انداخت و دو قطره اشک درشت روی صورتش را پاک کرد. خواست حرفی بزند، اما طاقت نیاورد و باز زد زیر گریه. پری کوچک واقعا از گریهی ماه ناراحت شد. گفت: «حتما تو میدانی که خورشید از من خواسته تا او را از حال شما با خبر کنم. اگر بداند که تو این قدر ناراحت بودهای و من علتش را نفهمیدهام هیچ وقت مرا نمیبخشد.» ماه آهی کشید و گفت: «پری کوچک و مهربان، سلام مرا به خورشید برسان.» اما پری گفت: «حالا که این طور شد تا نفهمم چرا ناراحتی از اینجا نمیروم.» ماه کمی فکر کرد و گفت: «قول میدهی چیزی به مادرم نگویی؟» پری قول داد. ماه گفت: «راستش مدتهاست از این موضوع ناراحتم. اما به کسی نگفتهام..."»