دانلود و خرید کتاب مدیریت دانش در سازمان های آموزشی پریناز بنیسی
تصویر جلد کتاب مدیریت دانش در سازمان های آموزشی

کتاب مدیریت دانش در سازمان های آموزشی

معرفی کتاب مدیریت دانش در سازمان های آموزشی

کتاب «مدیریت دانش در سازمان های آموزشی» نوشتۀ پریناز بنیسی، وحید بنیسی، آرزو عرفان و قنبرعلی دلفان آذری است و انتشارات رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی جامع، هم به مبانی نظری مدیریت دانش می‌پردازد و هم به مدل‌ها و روش‌های کاربردی آن در سازمان‌های آموزشی.

درباره کتاب مدیریت دانش در سازمان های آموزشی

کتاب مدیریت دانش در سازمان‌های آموزشی به بررسی مفاهیم، نظریه‌ها و کاربردهای مدیریت دانش در محیط‌های آموزشی می‌پردازد. این کتاب نشان می‌دهد که چگونه سرمایه‌های ناملموس، از جمله دانش و تجربهٔ افراد، می‌توانند ارزش واقعی یک سازمان را فراتر از آنچه در ترازنامه‌های مالی ثبت می‌شود، افزایش دهند.

نویسندگان با اشاره به پژوهش‌های کارل اریک سیوبی، توضیح می‌دهند که در گذشته تنها دارایی‌های ملموس مورد توجه قرار می‌گرفتند، درحالی‌که دارایی‌های دانشی که شامل مهارت‌ها، تخصص‌ها و اطلاعات موجود در ذهن افراد است، در سیستم‌های سنتی حسابداری به رسمیت شناخته نمی‌شدند. این رویکرد باعث شد تا مفهومی جدید در مدیریت سازمان‌ها شکل بگیرد که به آن مدیریت دانش گفته می‌شود.

مدیریت دانش به فرایند تولید، کسب، سازمان‌دهی، توزیع و کاربرد دانش درون یک سازمان اشاره دارد. هدف اصلی آن، استفادهٔ بهینه از دانش برای بهبود عملکرد، افزایش خلاقیت و نوآوری و تقویت توانمندی‌های سازمانی است. کتاب مدیریت دانش در سازمان‌های آموزشی با ارائهٔ تعاریف مختلف از مدیریت دانش، به بررسی دیدگاه‌های گوناگون دربارهٔ این مفهوم می‌پردازد. برای مثال، برخی نظریه‌پردازان مدیریت دانش را به‌عنوان فرایندی برای استخراج و استفاده از دانش پنهان در ذهن افراد می‌دانند، درحالی‌که برخی دیگر آن را به‌عنوان یک سیستم پویا و تعاملی میان افراد و فناوری معرفی می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های کتاب مدیریت دانش در سازمان‌های آموزشی، بررسی مدیریت دانش در سازمان‌های آموزشی است. نویسنده توضیح می‌دهد که چگونه مدیریت دانش می‌تواند در مدارس، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی به بهبود فرایندهای یادگیری، اشتراک‌گذاری دانش بین معلمان و دانشجویان و ارتقای کیفیت آموزش کمک کند. همچنین، به چالش‌هایی که در پیاده‌سازی مدیریت دانش در این حوزه وجود دارد، اشاره شده و راهکارهایی برای غلبه بر آن‌ها ارائه شده است.

خواندن کتاب مدیریت دانش در سازمان های آموزشی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به افرادی که در حوزهٔ مدیریت، آموزش و فناوری‌های اطلاعاتی فعالیت دارند، پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب مدیریت دانش در سازمان های آموزشی

«دانش چیست؟ این سؤالی است که پیش از اینکه به بحث مدیریت دانش بپردازیم باید به‌وضوح پاسخ داده شود. برخی دانش را صرفاً اطلاعات می‌دانند. در نظر این افراد، دانش، ارزیابی ما از دنیای واقعی است. مثلاً اینکه سرمایه شرکت‌ها و سازمان‌های رقیب ما چقدر است؟ چه استراتژی‌هایی را اتخاذ کرده‌اند را جزو دانش به شمار می‌آورند. برخی دیگر، دانش را تنها محدود به مهارت‌ها و تخصص‌های کاربردي می‌دانند. در نظر اینها، مهارت تراشکاری یک استاد تراشکار و یا مهارت تدریس یک استاد دانشگاه مصادیق واقعی دانش هستند. اما واقع امر این است که همه این موارد، مصادیقی از دانش هستند. هرگونه اطلاعات پردازش‌شده‌ای که در جهت تحقق اهداف سازمان ما، مفید باشد، به‌نوعی دانش است.»