کتاب عوامل موثر در تربیت کودک
معرفی کتاب عوامل موثر در تربیت کودک
کتاب عوامل موثر در تربیت کودک نوشتهٔ مریم سرشاد است. انتشارات نظری این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب عوامل موثر در تربیت کودک
کتاب عوامل موثر در تربیت کودک یک اثر پژوهشی و کاربردی است که به بررسی عوامل مؤثر بر رشد و تربیت کودکان میپردازد. این کتاب از دیدگاههای روانشناسی، اجتماعی، فرهنگی و تربیتی به فرآیند رشد کودک پرداخته و به والدین، مربیان، و محققان کمک میکند تا با شناخت عمیقتری از این عوامل، محیطی مناسبتر برای رشد کودکان فراهم کنند. در این کتاب، نویسنده به تحلیل و شناسایی جنبههای مختلف تربیت کودک پرداخته و مفاهیم کلیدی مانند نیازهای جسمانی و روانی کودک، تأثیر محیط خانواده، نقش مدرسه و جامعه، و چگونگی تأثیر فرهنگ و ارزشهای اجتماعی بر تربیت کودک را بهطور مفصل مورد بررسی قرار میدهد. این کتاب بهویژه بر اهمیت توجه به ابعاد مختلف رشد کودک تأکید میکند و نشان میدهد که تربیت یک فرآیند پیچیده است که نیازمند دقت، آگاهی، و استفاده از روشهای علمی است.
خواندن کتاب عوامل موثر در تربیت کودک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران علوم تربیتی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب عوامل موثر در تربیت کودک
«تربیت عبارت است از انتخاب رفتار و گفتار مناسب، ایجاد شرایط و عوامل لازم و کمک به شخص مورد تربیت، تا بتواند استعدادهای نهفتهاش را شکوفا سازد و بهسمت کمال مطلوب، حرکت کند. در اصطلاح حقوقی نیز تربیت بهمعنای پرورش روحی و اخلاقی اطفال بهکار رفته است.
تربیت کودک بهطور خاص آن است که مربّی، اعم از پدر، مادر، معلّم و ...، طفل را در بُعد روحی و اخلاقی پرورش دهد، بهگونهای که جسم و جان و عقل و علم او افزایش یابد، تا بتواند امور مربوط به دین و دنیای خود را انجام دهد. بهخاطر همین، اهمیت تربیت در اسلام، در ظاهر ساختن کمالات باطنی بشر و به فعلیت آوردن استعدادهای درونی فرد، مورد توجه قرار میگیرد.
از عبارات فقها در ابواب مختلف فقه چنین استفاده میشود که بر اولیا واجب است اطفال خود را نسبت بهپذیرش اصول اعتقادی تربیت نمایند و احکام واجبات و آنچه شارع مقدّس به انجام آن اهتمام دارد را بهآنان بیاموزند.
پدر و مادر، هر دو در قبال تربیت کودکانشان مسئولاند، بعد از پدر و مادر، جدّ پدری و نیز دیگر اقربا بر تربیت اطفال، ولایت دارند و بر آنها واجب است امور مربوط به تعلیم و تربیت کودکان را بهعهده بگیرند.
اگر پدر و مادر در کودکی در تربیت فرزند سهلانگاری کننند و خود در عمل الگوی تربیتی شایستهای برای کودکان نباشند، کودکان به رفتارها و خُلقیات نامطلوب گرایش خواهند یافت و در بیرون از خانه با الگوهای منفی اخلاقی که روبرو میشوند اقبال و اثرپذیری بیشتری از خود نشان میدهند و بعد از آن، تربیت آنان در دوران جوانی و میانسالی بسیار مشکل و گاه غیرممکن است.»
حجم
۷۰۹٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۵۶ صفحه
حجم
۷۰۹٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۵۶ صفحه