دانلود و خرید کتاب انسان جامعه تراژدی

کتاب انسان جامعه تراژدی

گردآورنده:محمد حفاظی
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب انسان جامعه تراژدی

کتاب انسان جامعه تراژدی با گردآوری و ترجمۀ محمد حفاظی در انتشارات شباهنگ به چاپ رسیده است.

درباره کتاب انسان جامعه تراژدی

کتاب انسان جامعه تراژدی شامل چهار مقاله و متن ۳ نمایش‌نامه است که محمد حفاظی آن‌ها گردآوری و ترجمه کرده است. تراژدی‌ها بیانگر درد مشترک مردم در همۀ زمانه‌ها هستند. چنان‌که آرتور میلر گفته «احساس تراژیک هنگامی در ما برانگیخته می‌شود که در حضور شخصیتی باشیم که آماده است زندگی‌اش را فدا کند تا تنها یک مسئله را در امان نگه‌دارد و آن شأن و جایگاه انسان در جامعه است.» نمایش‌نامه‌هایی که در این کتاب انتخاب شده‌اند همه شخصیت‌هایی دارند که قرار است به همین شکل در برابر فرمانروای خودکامه بایستند و از عدالت و داوری پا پس نکشند.

عنوان چهار مقالۀ اول کتاب عبارت‌اند از: تراژدی و آدم‌های معمولی به قلم آرتور میلر؛ پروسپرو یا کارگردان در توفان شکسپیر به قلم یان کات؛ جامعه‌شناسی و تئاتر به قلم الیزابت برنز؛ از آیین تا درام (قراردادهای نمایشی) به قلم الیزابت برنز. عنوان سه نمایش‌نامه به این شرح است: کشتار بی‌گناهان نوشتۀ ویلیام سارویان؛ نمایش‌نامه جزیره نوشتۀ آثول فوگارد؛ و چه می‌شد اگر؟ نوشته ولادیمیر مایاکوفسکی.

خواندن کتاب انسان جامعه تراژدی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

به دوستداران ادبیات نمایشی و تاریخ هنر پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب انسان جامعه تراژدی

«در این روزگار، نگارش تراژدی کم شمار است و غالباً چنین قلمداد شده است که علت ان نبود یا کمبود قهرمانانی در میان ماست؛ یا این که انسان امروزی (مدرن) تحت تأثیر شک‌ورزی علم پایه‌های ایمان خودیش را سست کرده است و این که یورش به زندگی و درگیرشدن با آن با راه‌ورسم خوشتن‌داری و دوراندیشی جور در نمی‌آید. حال به هر دلیل، غالباً ما را شایسته قرار گرفتن موضع تراژدی ندانسته‌اند یا تراژدی را بالاتر و والاتر از جایگاه ما پنداشته‌اند. بدیهی است که نتیجه گریزناپذیر این است که سبک تراژدی کهن است و تنها سزاوار شاهان والامقام‌ها؛ اگرچه این دیدگاه به زبان آورده نمی‌شود اما بیشتر وقت‌ها به تلویح بیان می‌شود.»