کتاب گذر از سایه اوتیسم
معرفی کتاب گذر از سایه اوتیسم
کتاب الکترونیکی «گذر از سایه اوتیسم» نوشتهٔ تمپل گرندن و با ترجمهٔ سیمین احمدشاهی (شیمکیو) توسط نشر شباهنگ منتشر شده است. این اثر در دستهٔ سرگذشتنامه و ناداستان قرار میگیرد و روایتگر زندگی واقعی نویسنده است که با اوتیسم متولد شده و مسیر دشواری را برای رسیدن به استقلال و موفقیت طی کرده است. کتاب به تجربههای شخصی، چالشها و راهکارهای تمپل گرندن در مواجهه با اوتیسم میپردازد و تصویری ملموس از زندگی فردی با این اختلال ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گذر از سایه اوتیسم
«گذر از سایه اوتیسم» سرگذشتنامهای است که زندگی تمپل گرندن، یکی از شناختهشدهترین افراد مبتلا به اوتیسم را روایت میکند. این کتاب در قالب خاطرات و روایتهای شخصی نوشته شده و بهعنوان ناداستان، خواننده را با فرازونشیبهای زندگی نویسنده از کودکی تا بزرگسالی همراه میکند. تمپل گرندن در این اثر، نهتنها به چالشهای روزمره و مشکلات ارتباطی و اجتماعی ناشی از اوتیسم پرداخته است، بلکه به موفقیتهای علمی و حرفهای خود نیز اشاره کرده است. ساختار کتاب بهصورت روایی و خاطرهمحور است و هر فصل به دورهای از زندگی نویسنده اختصاص دارد؛ از سالهای ابتدایی کودکی و مشکلات اولیه تا دوران تحصیل، ورود به دانشگاه و فعالیتهای حرفهای. این کتاب تصویری چندلایه از تجربهٔ زیستهٔ فردی با اوتیسم ارائه میدهد و در عین حال، اطلاعاتی دربارهٔ ماهیت اوتیسم، روشهای درمانی و نگرش جامعه به این اختلال را نیز در دل روایتها جای داده است. تمپل گرندن با صداقت و جزئینگری، تجربههای شخصی خود را بازگو کرده و تلاش کرده است تا تصویری واقعی و بدون اغراق از زندگی با اوتیسم به مخاطب نشان دهد.
خلاصه کتاب گذر از سایه اوتیسم
کتاب «گذر از سایه اوتیسم» با روایت زندگی تمپل گرندن آغاز میشود؛ دختری که در کودکی علائم شدید اوتیسم را نشان میدهد و پزشکان امید چندانی به بهبود او ندارند. خانوادهٔ تمپل، بهویژه مادرش، با پشتکار و امیدواری، مسیر درمان و آموزش او را پی میگیرند و از همان ابتدا با چالشهای متعددی روبهرو میشوند؛ از مشکلات ارتباطی و حساسیتهای حسی گرفته تا رفتارهای غیرمعمول و دشواری در برقراری ارتباط با همسالان. تمپل گرندن در این کتاب، خاطرات کودکی خود را با جزئیات شرح میدهد: از نخستین تجربههایش در مدرسه، واکنشهای متفاوتش به محیط و آدمها، و تلاشهای معلمان و خانواده برای کمک به او. او به حساسیتهای شدیدش نسبت به صداها و لمس شدن اشاره میکند و توضیح میدهد که چگونه این ویژگیها زندگی روزمرهاش را تحتتأثیر قرار دادهاند. با گذر زمان، تمپل بهتدریج یاد میگیرد که با دنیای اطرافش ارتباط برقرار کند و مهارتهای اجتماعی و تحصیلی خود را توسعه دهد. در ادامه، نویسنده به دوران نوجوانی و ورود به دانشگاه میپردازد؛ جایی که با چالشهای جدیدی روبهرو میشود اما با پشتکار و حمایت اطرافیان، موفقیتهای چشمگیری به دست میآورد. تمپل گرندن به علاقهاش به علوم حیوانات و طراحی ماشینآلات مرتبط با دامداری اشاره میکند و نشان میدهد که چگونه توانسته است از ویژگیهای خاص ذهنی خود برای پیشرفت در این حوزه بهره ببرد. کتاب با روایت تجربههای شخصی، احساسات، ترسها و امیدهای نویسنده، تصویری واقعی از زندگی فردی با اوتیسم ارائه میدهد و نشان میدهد که با حمایت، آموزش و پذیرش تفاوتها، میتوان بر بسیاری از موانع غلبه کرد.
چرا باید کتاب گذر از سایه اوتیسم را بخوانیم؟
این کتاب با روایت صادقانه و جزئینگرانهٔ زندگی تمپل گرندن، فرصتی فراهم میکند تا خواننده با دنیای درونی فردی مبتلا به اوتیسم آشنا شود. «گذر از سایه اوتیسم» نهتنها تجربههای شخصی نویسنده را بازگو میکند، بلکه به موضوعات مهمی مانند نقش خانواده، اهمیت آموزش، تأثیر جامعه و روشهای مواجهه با چالشهای اوتیسم میپردازد. مطالعهٔ این اثر میتواند به درک بهتر تفاوتهای عصبی و شناخت ظرفیتهای پنهان افراد در طیف اوتیسم کمک کند. همچنین، کتاب الهامبخش افرادی است که با مشکلات مشابه دستوپنجه نرم میکنند و به خانوادهها و معلمان نشان میدهد که امید و تلاش میتواند مسیر زندگی را تغییر دهد.
مطالعهٔ این کتاب برای والدین و معلمان کودکان اوتیستیک، دانشجویان و فعالان حوزهٔ روانشناسی و علوم تربیتی، و همچنین افرادی که به دنبال شناخت عمیقتر از تجربهٔ زیستهٔ افراد در طیف اوتیسم هستند، مفید است. «گذر از سایه اوتیسم» بهویژه برای کسانی که با چالشهای ارتباطی و اجتماعی مواجهاند یا به دنبال راههایی برای حمایت و توانمندسازی افراد متفاوت هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب گذر از سایه اوتیسم
«مقابل یک پنجره ایستادم و نگاهی به ماه که از پشت کوه به طرف بالا میرفت تا به ستارهها بپیوندد انداختم. برای اولین بار بعد از مدت طولانی احساس امنیت و امیدواری برای آیندهام به من دست داد. احساس شوق و عشق مرا فرا گرفت. پیش خود گفتم. پیدایش کرد!! قدم به سوی بهشت...! افکار گوناگون از مغز من میگذشت. پیدایش کردم! یک نماد و سمبل بصری، و تنها کاری که باید میکردم این بود که قدم اول را بردارم. آن شب در دفتر خاطرات خود نوشتم: «وقتی که از پنجره به لانه کلاغها نگاه میکردم» احساس فراتری به من گفت که باید بر ترسهایم غلبه کنم و اجازه ندهم که مانع پیشرفت من بشوند.»