کتاب حکایت نی
معرفی کتاب حکایت نی
کتاب حکایت نی دربرداندهٔ قصههای مثنوی معنوی است که قربان ولیئی آنها را گردآوری است. انتشارات امیرکبیر این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب حکایت نی
کتاب مثنوی معنوی شش دفتر مثنوی معنوی اثر مولانا جلالالدین محمد بلخی (مولوی) شاعر و عارف نامی قرن هفتم است که با «نینامه» آغاز میشود و به نوعی تمام هدف مولانا در چند بیت آغازین این کتاب آمده است. مثنوی مولوی، همانند بیشتر مثنویهای صوفیانه، به صورت عمده از «داستان» به عنوان ابزاری برای بیان تعلیمات تصوف استفاده میکند. ترتیب قرار گرفتن داستانهای گوناگون در این کتاب ظاهراً نظم مشخصی ندارد. شخصیتهای اصلی داستانها میتواند از پیامبران و پادشاهان تا چوپانان و بردگان باشد. حیوانات نیز نقش پررنگی در این داستانها بازی میکنند. حکایات موجود در مثنوی از منابع مختلف قدیمیتر آمدهاند. برخی عیناً در مثنویهای عطار نیشابوری همچون منطق الطیر موجودند. برخی همچون داستان خلیفه و لیلی، پادشاه و خانه کمپیر، استر و استر، محمود و ایاز، گنجنامه، حلوا ساختن جهود و عیسوی و مسلمان از مقالات شمس استخراج شدهاند. مولانا به اصرار یکی از نزدیکانش حسامالدین چلبی شروع به روایت میکند و حسامالدین برایش مینویسد. کتاب مثنوی معنوی یکی از مشهورترین آثار ادبی جهان است و بارها در لیست ۱۰۰ کتاب برتر جهان قرار گرفته است.
یکی از راههای شناساندن متون کهن به مخاطب، تلخیص و بازنویسی آنها است. قربان ولیئی در بازنویسی قصههای مثنوی معنوی که در کتاب حکایت نی آمدهاند، تلاش کرده است خط سیر اصلی داستان، با وجود حذف عناصر غیراصلی را حفظ کند. این متن گزینششده، نموداری از متن اصلی است و بیتهایی از متن اصلی آورده شده است.
خواندن کتاب حکایت نی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران متن سادهشدهٔ مثنوی معنوی و علاقهمندان به متون کهن پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۵۸ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۵۸ صفحه