تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب سرو بی سر
معرفی کتاب سرو بی سر
معرفی کتاب سرو بی سر
کتاب الکترونیکی «سرو بیس (رمان)» نوشتهٔ «فرزانه مصیبی» و منتشرشده توسط نشر «دال»، روایتی داستانی از زندگی زنی است که با چالشهای اعتیاد، خشونت خانگی و حضانت فرزند دستوپنجه نرم میکند. این اثر در قالب رمان اجتماعی، به مسائل خانوادگی و تأثیرات مخرب اعتیاد بر روابط و آیندهٔ فرزندان میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سرو بی سر
«سرو بیس» در بستری معاصر و با نگاهی به جامعهٔ امروز، داستان زنی را روایت میکند که درگیر زندگی با همسری معتاد و خشونتطلب است. این رمان در سال ۱۳۰۴ منتشر شده و بخشی از مجموعه داستانهایی با محوریت اعتیاد است. نویسنده با تمرکز بر تجربههای شخصی و اجتماعی شخصیت اصلی، تصویری از فروپاشی تدریجی یک خانواده و تلاش مادر برای حفظ فرزندش ارائه میدهد. روایت کتاب، از دل روزمرگیها و بحرانهای کوچک و بزرگ، به مسائلی چون حضانت، فقر، قضاوت اجتماعی و تلاش برای بازسازی زندگی پس از جدایی میپردازد. فضای داستان، پر از جزئیات ملموس و موقعیتهایی است که بسیاری از خانوادهها ممکن است با آن مواجه شوند. در کنار روایت اصلی، به حواشی و تأثیرات اعتیاد بر نسل جدید و روابط خانوادگی نیز پرداخته میشود و کتاب، تصویری از یک جامعهٔ درگیر با آسیبهای اجتماعی را ترسیم میکند.
خلاصه کتاب سرو بی سر
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «سرو بیس» با خبری دربارهٔ خودکشی زنی به دلیل اختلاف بر سر حضانت فرزند آغاز میشود و ذهن راوی را به سمت دغدغههای خودش دربارهٔ طلاق و آیندهٔ پسرش میبرد. راوی، زنی تحصیلکرده است که سالها در کنار همسر معتادش، «صمد»، زندگی کرده و برای حفظ فرزندش «شاهان» از جدایی پرهیز داشته است. اما خشونت، فقر، بیتوجهی و اعتیاد صمد، فضای خانه را به محیطی ناامن و پرتنش تبدیل کرده است. شاهان، پسر خانواده، تحت تأثیر رفتارهای پدرش دچار مشکلات رفتاری و تیکهای عصبی میشود و مادر، در کشاکش میان ماندن یا رفتن، بارها خود را سرزنش میکند. روایت با جزئیات زندگی روزمره، درگیریهای خانوادگی، تلاش مادر برای استقلال مالی از طریق تدریس خصوصی و مواجهه با قضاوتهای اطرافیان پیش میرود. او سرانجام با وقوع حادثهای خشونتبار و زندانیشدن صمد، تصمیم به طلاق میگیرد و با حمایت خانواده و مشاور مدرسه، برای حضانت شاهان میجنگد. داستان، تصویری از تلاش یک زن برای بازسازی زندگی و حفظ سلامت روان فرزندش در برابر آسیبهای اجتماعی و خانوادگی ارائه میدهد، بیآنکه پایانی قطعی یا کلیشهای برای سرنوشت شخصیتها رقم بزند.
چرا باید کتاب سرو بی سر را خواند؟
این رمان با پرداختن به موضوعاتی چون اعتیاد، خشونت خانگی، حضانت فرزند و تلاش برای بازسازی زندگی پس از جدایی، تصویری واقعی و ملموس از چالشهای زنان در جامعهٔ امروز ارائه میدهد. روایت صادقانه و جزئینگرانهٔ آن، مخاطب را با لایههای پنهان رنج، امید و مقاومت آشنا میکند و فرصتی برای همدلی با تجربههای کمتر شنیدهشده فراهم میآورد. «سرو بیس» میتواند به درک بهتر تأثیرات اعتیاد و بحرانهای خانوادگی بر کودکان و والدین کمک کند و نگاه تازهای به مفهوم تابآوری و انتخاب در شرایط دشوار بیفکند.
خواندن کتاب سرو بی سر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای اجتماعی، کسانی که دغدغهٔ مسائل خانوادگی، اعتیاد و حضانت فرزند دارند و افرادی که با بحرانهای مشابه در زندگی خود یا اطرافیانشان روبهرو هستند، مناسب است. همچنین برای مشاوران، مددکاران اجتماعی و فعالان حوزهٔ زنان و کودکان میتواند مفید باشد.
بخشی از کتاب سرو بی سر
«همین دیشب بود که داشتم به طلاق فکر میکردم. طلاق از مردی که برایم زندان درست کرده و خودش شده زندانبانم. بعد فکر کردم اگر پسرم را به من ندهد. چه کار کنم؟ تا حالا هم که صبر کردم برای این بوده که پسرم هم پدر داشته باشد و هم مادر تا در آغوش خودم و آنطور که میخواهم بزرگ شود؛ ولی اشتباه کردم. جو متشنج و خراب خانه بیشتر به او صدمه میزند. ترس داشتم روزی در پارک یا خیابان فحشهای زشت بشنود و یاد بگیرد و همهاش آرزو میکردم در محیطی بزرگ شود که از این حرفها نشنود. حالا هر شب لیستی دورودراز از حرفها و فحشهای رکیک را از پدرش میشنود. هرچه هندزفری توی گوشش میگذارم که نشنود. فایده ندارد و مدام این کلمات برایش دوره میشوند. هر بار که شانههایش را تکان میدهد و لبهایش را کجوکوله میکند و صداهای عجیبوغریب از گلویش در میآورد احساس میکنم یک نفر دارد قلب مرا مثل یک دستمال خیس میچلاند که باعث این همه استرس و تیک عصبی در او شدهام. قطرههای خون از قلبم میچکد و اشک از چشمهایم. کاش پدر بهتری برایش انتخاب کرده بودم. انتخاب. کار سختی که هیچوقت توی آزمون زندگی از پیشتعیینشده نیست.»