کتاب جیم کروی جدید (خلاصه کتاب)
معرفی کتاب جیم کروی جدید (خلاصه کتاب)
کتاب جیم کروی جدید (خلاصه کتاب) نوشتهٔ میشل الکساندر و ترجمهٔ گروه مترجمان شنیدار است. شنیدار نگار نوین این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب جیم کروی جدید (خلاصه کتاب)
با خواندن خلاصه کتاب جیم کروی جدید درمییابیم کشوری که مهد آزادی و برابری شناخته میشد، تبدیل به زندانی همگانی شده است! پس از پایان دوره بردهداری در آمریکا، دورهای به نام جیم کرو آغاز شد؛ دورهای که در آن تبعیض نژادی به صورت سیستماتیک و قانونمند در جامعه به اجرا درآمد. طبق قوانین جیم کرو، سیاهپوستان، شهروندان درجه دو محسوب میشدند و از بسیاری از حقوق مدنی محروم بودند. این دوره تاریک در تاریخ مدنیت آمریکا، در اواسط دهه ۶۰ میلادی به پایان رسید. اما به نظر میرسد که پایانی برای تبعیض نژادی وجود ندارد و ناعدالتی در حق سیاهپوستان به شکلی دیگر انجام میشود. تحقیقات نشان میدهد که سیاهپوست بودن در ایالات متحده آمریکا بسیار سختتر از سفیدپوست بودن است. در آمریکا اگر سیاهپوست باشید، پلیس به احتمال بیشتری شما را متوقف و بازخواست میکند. اما واقعاً چطور ممکن است که در قرن ۲۱ام هنوز هم چنین شرایطی وجود داشته باشد؟
چنین تبعیض بزرگ و سیستماتیکی، یادآور قوانین سابق جیم کرو است، قوانینی که سالها پا برجا بودند و در نهایت، در خلال جنبش حقوق مدنی (Civil Rights Movement) از بین رفتند.
خواندن کتاب جیم کروی جدید (خلاصه کتاب) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران خلاصه کتاب پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جیم کروی جدید (خلاصه کتاب)
«اما گامهای اصلی در سال ۱۹۸۲ برداشته شد، زمانی که ریگان، رییس جمهور وقت آمریکا، اجرای برنامه همگانی برای مبارزه با مواد مخدر را اعلام کرد. با وجود اینکه این برنامه با عنوان مبارزه با مواد مخدر به مردم معرفی شد، اما در واقع، مبارزهای نژادی شکل گرفت!
در آن زمان، برنامه مبارزه علیه مواد مخدر مردم را شگفتزده کرد، زیرا از بین تمام مردم آمریکا، تنها ۲ درصد از آنها اعتقاد داشتند که خرید، فروش و استفاده غیرقانونی از مواد مخدر، مهمترین موضوع سیاسی کشور است و نیاز به چنین اقدامی دارد.
آنچه که به موضوع مبارزه با مواد مخدر در آمریکا دامن زد و محرک ادامه چنین برنامهای شد، حمایت سفیدپوستان فقیر و روستایی آمریکایی از آن بود. این افراد از بهبود حقوق مدنی سیاهپوستان خشمگین بودند و سرسختانه از قوانین و نظام سیاسی ریگان و دولت او پشتیبانی میکردند.
از طرفی دیگر، دولت ریگان کمپین رسانهای بزرگی را به راه انداخت و پول هنگفتی را برای اجرای بهتر قوانین مبارزه با مواد مخدر به این برنامه اختصاص داد. اداره مبارزه با مواد مخدر ۵ که برای برخورد با توزیع و استفاده غیرقانونی از مواد مخدر شکل گرفته بود، حمایتهای مالی سخاوتمندانهای دریافت میکرد. از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۱، مخارج این اداره از ۳۳ میلیون دلار به ۱.۴۲ میلیارد دلار افزایش یافت!
نکته قابل توجه این است که همزمان با شروع برنامه مبارزه با مواد مخدر، محافظهکاران، حتی آنهایی که در حزب ریگان حضور داشتند، برای پیشبرد این برنامه تردید داشتند. اما در سال ۱۹۸۵ اتفاقی افتاد که شک و تردیدها را از بین برد.
در آن سال، مصرف کراک در محلههای فقیر و سیاهنشین شایع شد و به دنبال آن، میزان خشونت و زد و خورد میان مصرفکنندگان این ماده مخدر افزایش چشمگیری پیدا کرد.
برای ریگان و دولتش، افزایش میزان خشونت به دلیل مصرف کراک، دلیلی کافی برای توجیه برنامه مبارزه علیه مواد مخدر بود. بر همین اساس، اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا، برنامه آگاهسازی گسترده خود را برای عموم مردم آغاز کرد. این آگاهسازی بیشتر با هدف جلب توجه مردم به سمت مشکلات تازهای که کراک در جامعه ایجاد میکرد، صورت گرفت.
پس از آغاز این برنامه آگاهسازی، رسانهها نیز دست به کار شدند تا سهم خود را در این برنامه آگاهسازی ایفا کنند. آنها در برنامههایشان شخصیتهای سیاهپوستی را نشان میدادند که مصرفکننده کراک بودند و در نتیجه، در ذهن عموم مردم چنین تصویری از سیاهپوستان ترویج میدادند.»
حجم
۱۳٫۱ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۱۳ صفحه
حجم
۱۳٫۱ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۱۳ صفحه