کتاب تحلیل فرهنگی هویت شیعی در عصر صادقین (ع)
معرفی کتاب تحلیل فرهنگی هویت شیعی در عصر صادقین (ع)
کتاب تحلیل فرهنگی هویت شیعی در عصر صادقین (ع) نوشتهٔ غلامرضا پرهیزکار است. انتشارات دانشگاه باقرالعلوم (ع) این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب تحلیل فرهنگی هویت شیعی در عصر صادقین (ع)
کتاب تحلیل فرهنگی هویت شیعی در عصر صادقین (ع) در پی فهم چیستی هویت شیعیان در عصر صادقین است و این هویت را از پس تعاملات میانفرهنگی آن دوره توضیح میدهد. با آغاز بعثت پیامبر اسلام (ص) هویت قدیمی و جاهلی اعراب حجاز با تعریف جدیدی که وحی از انسان و زندگی ارائه کرد، به چالش کشیده شد و هویتی کاملاً جدید شکل گرفت که تا پایان حیات پیامبر تقویت شد. پس از رحلت ایشان، طی قرون اول و دوم هجری، در پاسخ به این پرسش که «مؤمن واقعی کیست؟»، دو گروه حداقلی و حداکثری پدید آمد: شیعه و سنی. در ادامه، استیلای فرهنگ جاهلی دوباره نمایان شد تا دوران امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام). بر اثر تحقق فتوحات اسلامی و گسترش ارتباطات میانفرهنگی و آزادی نقل حدیث، هر یک از دو گروه شیعه و سنی کوشیدند مرزهای خود را با دیگری وضوح ببخشند. با این حال امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام)، در شرایط عصری خویش، با کاربست برخی تدابیر و سیاستهای هویتی، جهتگیریهای هویتی خاصی به شیعیان دادند.
دانشگاه باقرالعلوم (ع) در پی رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۳ و با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری و با پشتیبانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزهٔ علمیهٔ قم به منظور بالابردن سطح آگاهیهای سیاسی طلاب در زمینههای جهان اسلام، ایران و روابط بینالملل شروع به کار کرد. آموزش و پژوهش علوم انسانی دینی، به گونهای که پاسخگوی الزامات عصر ما باشد، به عنوان مأموریت اساسی این دانشگاه قرار گرفت. از آنجا که نقش بی بدیل و حیاتی پژوهشهای بنیادی و کاربردیِ مبتنی بر مبانی اسلامی (فلسفی، کلامی، فقهی و...)، در تولید علم دینی و سیاستگذاری جامعنگر و معطوف به نیازهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه، امری بدیهی و انکارناپذیر است، انتشارات دانشگاه باقرالعلوم آمادهسازی و انتشار محتویات آموزشی و پژوهشی را بر عهده گرفته است.
خواندن کتاب تحلیل فرهنگی هویت شیعی در عصر صادقین (ع) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران تاریخ اسلام پیشنهاد میکنیم.
حجم
۳٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۶۰۷ صفحه
حجم
۳٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۶۰۷ صفحه