کتاب درس گفتارهای خارج فقه آیت الله مهدوی کنی (جلد اول)
معرفی کتاب درس گفتارهای خارج فقه آیت الله مهدوی کنی (جلد اول)
کتاب درس گفتارهای خارج فقه آیت الله مهدوی کنی (جلد اول) نوشتهٔ محمدمهدی اسلامی و محمد اسکندری است. انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب کتاب درس گفتارهای خارج فقه آیت الله مهدوی کنی (جلد اول)
کتاب درس گفتارهای خارج فقه آیت الله مهدوی کنی (جلد اول) به مجموعهای از درسها و مباحث فقهی ایشان میپردازد که در سطح خارج فقه ایراد شدهاند. آیتالله مهدوی کنی، یکی از شخصیتهای برجسته در حوزه علمیه و نیز در عرصه سیاست و فرهنگ ایران بوده و آثار وی همواره مورد توجه طلاب و محققان قرار دارد. این کتاب شامل بررسی و تحلیلهای عمیق از مسائل فقهی است. آیتالله مهدوی کنی با بهرهگیری از منابع و متون اسلامی، به تشریح و تفسیر قواعد و مسائل فقهی میپردازد. این درس گفتارها احتمالاً به شیوهای سنتی با تمرکز بر کتب اصلی فقهی و منابع معتبر ارائه شدهاند، به طوری که فراگیران بتوانند با مسائل فقهی پیچیده به شکلی تحلیلی و منسجم برخورد کنند. به دلیل جایگاه و تأثیرگذاری آیتالله مهدوی کنی در میان علما و مجتهدان شیعه، این کتاب میتواند به عنوان یک منبع معتبر برای فهم عمیقتر فقه شیعه مورد استفاده قرار گیرد. این کتاب برای طلاب حوزوی، پژوهشگران فقه و کسانی که به دنبال فهم عمیقتر از مسائل فقهی و روشهای استدلال در فقه اسلامی هستند، جذاب خواهد بود.
خواندن کتاب درس گفتارهای خارج فقه آیت الله مهدوی کنی (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران * پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب درس گفتارهای خارج فقه آیت الله مهدوی کنی (جلد اول)
«پس از پایان سلسله انبیاء و غیبت آخرین سلاله پاک اوصیاء حضرت ولی عصر (عج)، از فقها بهعنوان جانشینان این تبار پاک یاد میشود و احادیث ناب و زیبایی از معصومین (ع) به این مقام و منزلت فقهاء اشاره دارد که ما از باب تبرُّک و تیمُّن به ذکر سه روایت اکتفاء میکنیم:
1- مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَبِی حَمْزَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَی بْنَ جَعْفَرٍ (ع) یَقُولُ إِذَا مَاتَ الْمُؤْمِنُ بَکَتْ عَلَیْهِ الْمَلَائِکَةُ وَ بِقَاعُ الْأَرْضِ الَّتِی کَانَ یَعْبُدُ اللَّهَ عَلَیْهَا وَ أَبْوَابُ السَّمَاءِ الَّتِی کَانَ یُصْعَدُ فِیهَا بِأَعْمَالِهِ وَ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ لِأَنَّ الْمُؤْمِنِینَ الْفُقَهَاءَ حُصُونُ الْإِسْلَامِ کَحِصْنِ سُورِ الْمَدِینَةِ لَهَا.
علی بن أبی حمزه میگوید: از امام موسی بن جعفر (ع) شنیدم که میفرمود: هرگاه مؤمن بمیرد فرشتگان و قطعات زمینی که در آن به پرستش خدا بر میخاست و درهای آسمان که با اعمالش از آن بالا می¬رفت بر او می-گریند و در اسلام شکافی پدیدار خواهد شد که هیچچیز آن را ترمیم نمیکند؛ زیرا فقهای مؤمن دژهای اسلاماند و برای اسلام نقش حصار شهر را دارند.
2- حَدَّثَنِی أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ أَبِی الْبَخْتَرِیِّ وَ سِنْدِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِی الْبَخْتَرِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: إِنَّ الْعُلَمَاءَ وَرَثَةُ الْأَنْبِیَاءِ وَ ذَلِکَ أَنَّ الْأَنْبِیَاءَ لَمْ یُوَرِّثُوا دِرْهَماً وَ لَا دِینَاراً وَ إِنَّمَا وَرَّثُوا أَحَادِیثَ مِنْ أَحَادِیثِهِمْ فَمَنْ أَخَذَ شَیْئاً مِنْهَا فَقَدْ أَخَذَ حَظّاً وَافِراً فَانْظُرُوا عِلْمَکُمْ هَذَا عَمَّنْ تَأْخُذُونَهُ فَإِنَّ فِینَا أَهْلَ الْبَیْتِ فِی کُلِّ خَلَفٍ عُدُولًا یَنْفُونَ عَنْهُ تَحْرِیفَ الْغَالِینَ وَ انْتِحَالَ الْمُبْطِلِینَ وَ تَأْوِیلَ الْجَاهِلِینَ.
امام صادق (ع) میفرمایند: علما میراثداران انبیاء هستند؛ زیرا پیامبران درهم و دینار به ارث نمی¬گذارند بلکه احادیثی از سخنانشان را به ارث میگذارند؛ بنابراین هرکس بهرهای از احادیث آنان برگیرد در حقیقت بهرهای شایان و فراوان برده است، پس بنگرید که علمتان را از چه کسانی میگیرید؛ زیرا در میان ما اهل بیت در هر نسلی، افراد عادل و درستکاری هستند که تحریف مبالغهورزان و روشسازی نارواگران و تأویل نابخردان را از دین دور میکنند (و ساحت دین را از تغییرات معارضان و تحریفهای نادانان و امثال آن پاک میگردانند).»
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۳۸ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۳۸ صفحه