کتاب سلوک حیرانی
معرفی کتاب سلوک حیرانی
کتاب «سلوک حیرانی» سرودۀ احسان احمدی خاوه است و انتشارات وارنا آن را منتشر کرده است. این کتاب مجموعه شعری در قالبهای غزل، رباعی و دوبیتی را در برمیگیرد.
درباره کتاب سلوک حیرانی
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همهوهمه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
کتاب سلوک حیرانی مجموعه شعر احسان احمدی خاوه را دربرگرفته است. اشعاری که در کتاب سلوک حیرانی آمده در قالبهای مختلف غزل، رباعی و دوبیتی سروده شده است و شاعر در آن زبان شعر را بدون واسطه و تبیین به مخاطب عرضه میکند، زیرا شاعر باور دارد که شعر زمانی معنا مییابد که خودش زبان خودش باشد. این مجموعه، نخستین کتاب شعر سراینده است و شامل ۴۰ غزل و چند رباعی و دوبیتی است که انعکاسدهندۀ سلوک فکری و درونی او در دورههای مختلف زندگی است. قدیمیترین شعر این مجموعه به ۱۸ سال پیش بازمیگردد و از این رو، حال و هوای متغیر و دورههای متفاوت حیات روحی و فکری شاعر را بازتاب میدهد. شاعر، این دفتر را بیش از آنکه صرفاً اثری ادبی بداند، بهعنوان دفترچهای از خاطرات خود میبیند که هر صفحه آن یادآور لحظات تلخ و شیرین و احوالاتی است که او را به سرایش واداشتهاند.
سلوک حیرانی واگویههای روحی است که در مسیر پرتلاطم زندگی، میان شادی وصال و اندوه فراق، حیرت را تجربه کرده است. حیرتی که کلیدواژۀ اصلی و درونمایۀ مفهومی غالب بر ابیات این دفتر است. این دفتر شعر، نقبی به درونیترین زوایای روح شاعر میزند و جستجوی او را در مسیر حیات، در قالب زبانی هنری و گویا، پیش چشم مخاطب قرار میدهد. شعرهای این مجموعه، بازتاب یک جستجو و حرکت درونیاند که به زندگیبخشترین و اندوهناکترین لحظات حیات، معنا بخشیدهاند.
خواندن کتاب سلوک حیرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستدارن شعر فارسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سلوک حیرانی
«گره از ابروی پرچین بگشا بهر خدای
تا گشـاید گـره از کار فروبسـتۀ ما
به هواداری زلف تو کجـا پرزدهایم
تا شده صید قفس بال و پر خستۀ ما
هم مگر توسن عشق تو به فریاد رسد
ورنه مقصـود کجا و اشتر آهستۀ ما؟»
حجم
۳۵۸٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۰۱ صفحه
حجم
۳۵۸٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۰۱ صفحه