کتاب آشنایی با کلیات علوم اسلامی
خواندن نظراتمعرفی کتاب آشنایی با کلیات علوم اسلامی
«آشنایی با کلیات علوم اسلامی، فلسفه و عرفان» نوشته دکتر سیّدعلی دانشپور(-۱۳۰۶) و از مجموعه کتابهای آموزشی دانشگاه پیام نور در رشتهی الهیات است.
بین فیلسوفان و عارفان تضاد منطقی وجود دارد، بدان معنی که فیلسوفان ـ مخصوصاً فیلسوفان عِلمزده و تجربهگرای زمان ما ـ روش کشف و شهود عارفان را قبول ندارند و آن را تخیّلی بیاساس و دور از استدلال عقلی و منطقی و تجربی میدانند.
در مقابل، عارفان نیز روش استدلالی و عقلی فیلسوفان را نمیپسندند و «پای استدلالیان را چوبین و سخت بی تمکین، میدانند».
هدف اصلی این کتاب آشنا کردن دانشجویان به مبادی و مقدمات فلسفه [و عرفان] است، تا به هنگام فراگیری مسائل اصلی فلسفه [وعرفان] دچار زحمت و سردرگمی نشوند.
این کتاب در دو بخش اصلی تدوین شده است: بخش نخست به مباحثی در خصوص فلسفه حکمت میپردازد و بخش دوم به بیان موضوعاتی درباره تصوف و عرفان. بخش نخست این مجموعه خود شامل هفت فصل میشود که موضوعات کلیای چون آشنایی با مفاهیم کلی فلسفه، آشنایی با رابطه فلسفه و علوم و آشنایی با نظامهای فلسفی در دورانهای مختلف را در خود بسط میدهد. در بخش دوم نیز ضمن معرفی مفاهیم کلی عرفانی، دلایل پیدایش تصوف و عرفان در حوزه فرهنگ اسلامی، توضیحاتی در خصوص عرفان نظری در حوزه فرهنگ اسلامی و فرهنگ و سنن صوفیان و عارفان را مطرح میکند و توضیحاتی در خصوص مشایخ صوفیه و فرقهها ارائه میکند و نظرات موافقان و مخالفان تصوف و عرفان را معرفی میکند.
کلام (۱)![]()
از فیل طلا تا دیهیم پادشاهرویا دادخدائی
درهای بهشتپدرام حکیم زاده
زبان انگلیسی عمومیمحمود علیمحمدی
زبان تخصصی ۲ (رشتهی الهیات)افلاطون صادقی
کاربرد مکانیک سنگ در زمین ساخت![]()
حسن علیزاده
شیمی معدنی ۳قباد منصوری