کتاب فیزیولوژی تک یاخته ها
معرفی کتاب فیزیولوژی تک یاخته ها
کتاب فیزیولوژی تکیاختهها نوشتۀ هاجر ضیائی هزارجریبی و مهدی فخار و شیرزاد غلامی و بهاره بصیرپور در انتشارات نگرش مدیران به چاپ رسیده است.
درباره کتاب فیزیولوژی تک یاخته ها
تکیاختهایها یا موجودات تکسلولی گروههایی از موجودات زندۀ مختلف هستند که فقط از یک سلول تشکیل شدهاند. تکیاختهایها تمامی عملکردهای حیاتی از جمله متابولیسم، دفع و تولید مثل را دارند. باکتریها و قارچها نمونههایی از موجودات تکیاختهای هستند. اگرچه این موجودات با چشم غیرمسلح دیده نمیشوند؛ اما در محیط زیست، صنعت و پزشکی نقشی اساسی دارند. آنها طیف وسیعی از موجودات زنده را تحت تأثیر قرار میدهند و برخی از آنها نیز ممکن است برای انسان، حیوانات و گیاهان بیماریزا باشند.
تکیاختهایها پیچیدگیهای فراوانی در ساختار بیرونی و درونی خود دارند. از آنجا که این انگلها موجوداتی هوشمند هستند، برای تهاجم و سپس بقا در میزبان از فرآیندهای مختلف بیوشیمیایی و بیوفیزیکی استفاده میکنند. نویسندگان در کتاب فیزیولوژی تکیاختهها تلاش کردهاند با بهرهگیری از منابع موجود و اطلاعات بهروز، جنبههای گوناگون فیزیولوژی تکیاختههای بیماریزا و فرایندهای متابولیکی مرتبط را با رویکرد تحلیلی در قالب ۴ فصل شرح دهند. در این کتاب از تصاویر میکروسکوپ الکترونی و تصاویر شماتیکی بهمنظور درک بهتر ساختمانها و ارگانلهای تکیاختهها استفاده شده است.
خواندن کتاب فیزیولوژی تک یاخته ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دانشجویان زیستشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فیزیولوژی تک یاخته ها
«در حقیقت علم فیزیولوژی به بررسی فرآیند های تضمین کننده حیات یک انگل در میزبان می که عمدتاً شامل تهاجم، تغذیه، تنفس و تولید مثل است، میپردازد. لذا شناخت چنین فرایندهایی میتواند منجر به درک بهتر نحوه بیماری زایی و حتی پیشبینی عوارض ناشی از آن ها شود. علاوه بر این، آشنایی محققین با فیزیولوژی انگلهای مختلف میتواند تامین کننده اهداف مهم و راهبردی در زمینه طراحی دارو، طراحی واکسن، روشهای تشخیص و کنترل آن ها باشد. سالهای اخیر با پیشرفتهای چشمگیر در علم نانو سکوپی و در دسترس قرار گرفتن میکروسکوپهایی با قدرت تفکیک بالا مانند میکروسکوپ نیروی اتمی اجزاِئ فرا ساختمانی بسیاری از انگلها مورد بررسی قرار گرفته است.»
حجم
۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۸۵ صفحه
حجم
۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۸۵ صفحه