کتاب وظایف هیات نظارت در قانون ثبت
معرفی کتاب وظایف هیات نظارت در قانون ثبت
کتاب وظایف هیئت نظارت در قانون ثبت نوشتهٔ آیت اله زارع را انتشارات قانون یار منتشر کرده است. این کتاب به تشریح وظایف هیئت نظارت در قانون ثبت و نقش آن در حلوفصل دعاوی ثبتی میپردازد.
درباره کتاب وظایف هیئت نظارت در قانون ثبت
هیئت نظارت یکی از زیرمجموعههای سازمان ثبت اسناد و املاک و از تمهیداتی است که قانونگذار برای حلوفصل دعاوی ثبتی اندیشیده است تا از انباشت پروندهها در مراجع قضایی جلوگیری و حقوق صاحبان املاک را به بهترین شکل تأمین کند. کتاب حاضر به معرفی و تحلیل و واکاوی وظایف این هیئت با توجه به قانون ثبت میپردازد و منبع مناسبی برای آگاهی از این بخش از قوانین و مقررات است.
خواندن کتاب وظایف هیئت نظارت در قانون ثبت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان رشتهٔ حقوق، سردفتران و دفتریاران اسناد رسمی و متقاضیان شرکت در آزمونهای حقوقی از خواندن این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب وظایف هیئت نظارت در قانون ثبت
«یکی از تأثیرگذارترین نهادهای قانونی کشور در زمینهٔ حقوق ثبت املاک هیئتنظارت میباشد. هیئتنظارت ثبتی براساس مادهٔ ۶ اصلاحی قانون ثبت برای بررسی و رسیدگی به اختلافات و اشتباهات مربوط به ثبت املاک و اسناد تشکیل شده است. این هیئت نهتنها در ادارهٔ کل ثبت تشکیل میشود بلکه بهصورت یک هیئت نظارت هیئتی نیز در نظر گرفته شده است که بهعنوان شورای عالی ثبت عمل میکند. اساس این هیئت بر عدالت و رعایت قوانین است تا با تشخیص و رفع اشتباهات و حل اختلافها امور ثبتی در کشور روانهٔ مسیر صحیح شوند. لازم به ذکر است مواردی که رسیدگی به آن در صلاحیت هیيت نظارت ثبت قرار داده شده است حتی از صلاحیت رسیدگی دادگاهها نیز خارج است. موارد صلاحیت هیئت نظارت که در قانون ثبت و آئیننامههای آن بهصورت پراکنده آمده است، عبارت است از:
۱. رسیدگی به اعتراض به حدود یا حقوق ارتفاقی هنگام ثبت ملک (ماده ۲۰ قانون ثبت)
۲. رسیدگی به اختلاف بین اشخاص و ادارهٔ ثبت در مورد پذیرش تقاضای ثبت
۳. اشتباهات در جریان عملیات ثبتی یا آگهی نوبتی یا آگهی تحدید حدود
۴. تشخیص تعارض اسناد مالکیت
حجم
۹۶۰٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه
حجم
۹۶۰٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه