کتاب ژنوساید در حقوق بین الملل کیفری
معرفی کتاب ژنوساید در حقوق بین الملل کیفری
کتاب الکترونیکی ژنوساید در حقوق بین الملل کیفری نوشتۀ آریا عزیزی و حسین مظهری است و انتشارات قانون یار آن را منتشر کرده است. کتاب ژنوساید در حقوق بین الملل کیفری به مسئلۀ نسلکشی و جنایات بشر از نظر تاریخی و حقوقی پرداخته است.
درباره کتاب ژنوساید در حقوق بین الملل کیفری
مفهوم ژنوساید و جنايت عليه انسانيت، در يک سند رسمی بینالمللی نخستینبار در اساسنامه دادگاه بینالمللی نظامی برای محاکمۀ جنایتکاران جنگي نازی (دادگاه نورنبرگ) مطرح شد. صور منفرد اين جنايت مانند قتل هر چند در حقوق کيفری داخلی کشورها پیشبینیشده اما جمع و طبقهبندی آنها در يک عنوان واحد و شناسايی آنها به منزلۀ يک جنايت بینالمللی در اين اساسنامه تازگی داشت. استفاده از این واژه برای توصیف کشتار در یکی از کشورهای جهان میتواند تبعاتی به دنبال داشته باشد. برای مثال توصیف وقایع روی داده در جنگ اوکراین بهعنوان «نسلکشی» نهتنها میتواند فشارها را برای واکنش به این رویدادها افزایش دهد؛ بلکه میتواند کشورها را ملزم به تعقیب و محاکمه عاملان و آمران کند. همگان با ضرورت مقابله قانونی با جرم قتل انسانها آشنایند و هر كشوری نیز قانونی برای ممنوعیت و مجازات این جرم دارد، ولی كشتار جمعی یك گروه از انسانها به دست گروهی دیگر در حوزۀ مسئولیت حقوق کیفری متفاوتی جای میگیرد. قبل از پیدایش سلاحهای كشتار جمعی هیچ انسانی به تنهایی نمیتوانست یك میلیون انسان دیگر را به قتل رساند و به افراد زیادی نیاز داشت كه وی را در این كشتار هولناك یاری نمایند. در اصل نسلکشی رفتار گروهی خاص بر ضد گروهی است. ژنوساید یا نسل کشی یکی از معدود جرائمی است که تعقیب و مجازات عاملان آن الزام بینالمللی دارد، به این معنی که اگر چنین جنایتی در هر جای دنیا اتفاق بیفتد، تمام کشورها موظفاند که عاملان آن را تحت تعقیب قضایی قرار دهند. با گسترش حقوق بینالملل طی دو قرن اخير، توجه به حقوق بشر و مبارزه با ژنوسايد يا نسلكشی در سطح جهانی افزايش پيدا كرده است و نهادهای بينالمللی دولتی و غير دولتی متعددی جهت مبارزه با آن سياستهای مختلفی را برنامهريزی نمودهاند كه در ابعاد حقوقی و سياسی متمركز شدهاند. کتاب ژنوساید در حقوق بین الملل کیفری شامل مباحثی چون: سابقه تاریخی نسلکشی، مراحل تدوين کنوانسيون نسلکشی، مصادیق مجنی عليه در جنايت نسلکشی، نگاهی به اصول، ارکان و عناصر کلیدی جنايت ژنوساید (نسلکشی)، تحلیل حقوقی معاونت در ارتکاب جرم نسلکشی و ... میشود.
خواندن کتاب ژنوساید در حقوق بین الملل کیفری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان رشتۀ حقوق و علاقهمندان به این رشته مناسب است.
بخشی از کتاب ژنوساید در حقوق بین الملل کیفری
«در سالهایی کـه جنـگ جهـانی اول ادامـه داشـت جنایـت جنگـی و جنایـات علیـه بشـریت در ســطح وســیعی رخ داد. یکــی از بــارزترین مصــادیق ایــن جــرایم ضدبشــري نسلکشی ارمنیــان توســط دولــت عثمــانی بــود. در جریــان وقــوع قتلعام ارمنیــان و انتشــار اخبــار مربــوط بــه آن در ۲۸ مــه همــان ســال دولتهای فرانســه، بریتانیــا و روســیه اعلامیهای را مبنی بـر محکومیـت قتلعام ارمنیها صـادر کردنـد. سـه کشور مزبـور ایـن جنایـات را بهعنوان (جـرایم ضـد تمـدن و بشریت) محکـوم کردنـد به خـاطر آن تمـام اعضـاي دولـت ترکیـه و عوامـل مزبـور را کـه در فاجعـه دسـت داشـتند مسـئول اعـلام کردنـد. در ۲۸ ژوئـن ۱۹۱۹ میلادی کنفـرانس صـلح (پیمـان ورسـاي) میـان طـرفین جنـگ منعقـد گردیـد. امـا سـه مــاه قبــل از آن، یعنــی در مــارس ۱۹۱۹ کمیســیونی بــراي گــزارش اعمــال ضــد انســانی ارتکـاب یافتـه در خــلال جنـگ بــه کنفـرانس مقــدماتی صـلح، تشــکیل گردیـد. کمیســیون مزبـور کـه بـه منظـور گـزارش مـوارد نقـص حقـوق بینالملل تشـکیل شـده بـود، در مـوارد متعــددي اصــطلاحات: (قوانین بشــریت)، (جــرایم ضــد قــوانین بشــریت)، (نقــص قــوانین بشـریت) را بـه کـار بـرد. در میـان رویـدادهایی کـه بـا کشـتار مردمـان پیونـد ناگسسـتنی دارد باید از جنگ و به ویـژه جنـگ تمـام عیـار نـام بـرد...»
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه