دانلود و خرید کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر محمدعلی اکبری
تصویر جلد کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر

کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر

معرفی کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر

کتاب الکترونیکی «درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر» نوشتهٔ محمدعلی اکبری در انتشارات دفتر پژوهش‌های فرهنگی چاپ شده است.

درباره کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر

کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر سیر تحولات و تغییرات برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در دوره‌های مختلف تاریخی ایران را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد. اثر حاضر به دنبال وارد‌شدن به مباحث مفهومی - نظری مرتبط با تاریخ فرهنگ و نسبت آن با دانش تاریخ، تاریخ فرهنگی و سایر رشته‌ها مانند مردم‌شناسی فرهنگی و انسان‌شناسی نیست، بلکه به‌طور خاص به تاریخ برنامه‌ریزی فرهنگی در ایران معاصر پرداخته است و تلاش دارد تا به تصویر کلانی از رویه‌ها و برنامه‌های کلان دولت در حوزهٔ رسانه کتاب بپردازد.

پس از وقوع انقلاب مشروطیت و تشکیل دولت مشروطه، نهاد حکومت ایران تحت تأثیر گفتمان دولت مدرن، علاوه بر انجام‌دادن تکالیف متعارف و قدیمی مانند برقراری نظم و امنیت، وظایف و مسئولیت‌های جدیدی را عهده‌دار شد. عناوینی مانند ترقی و آبادانی، گسترش معارف و آموزش عمومی، بهبود بهداشت عمومی و رشد کشاورزی و اقتصاد ملی در فهرست تکالیف دولت جای گرفت. علی‌رغم این تحول گفتمانی، دولت‌های مشروطه تا پیش از تأسیس دولت پهلوی اول به طور جدی درگیر منازعات سیاسی و چالش‌های مرتبط با دخالت قدرت‌های بزرگ بودند و کمتر فرصت برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در بخش‌های مختلف از جمله حوزهٔ فرهنگ را پیدا کردند.

با روی کار آمدن دولت پهلوی اول، منازعات و تهدیدات سیاسی کاهش یافت و دولت توانست پروژهٔ نوسازی کشور را پیش ببرد. در این دوره، برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های قابل‌ملاحظه‌ای در بخش رسانهٔ کتاب انجام شد. رضاشاه و جریان تجددخواهی طرفدار او، پروژهٔ مدرنیزاسیون دستگاه دولت را با ایجاد ساختار نوین فرهنگ و آموزش مدرن و توسعهٔ صنعت چاپ و تولید مدرن کتاب پیش بردند. پس از سقوط رضاشاه، دولت مطلقه بازسازی شد و تا وقوع انقلاب اسلامی به حیات خود ادامه داد. در این دوران، دولت‌گرایی شاه‌بیت الگوی تحول‌خواهی تجددگرایانه پهلوی‌ها بود. منظور از دولت‌گرایی این بود که دستیابی به اهداف تجددخواهانه تنها از طریق برخورداری از قدرت دولتی و تسلط ابزارهای دولت مدرن میسر بود و نقش نهادهای جامعهٔ مدنی در پیشبرد این اهداف نادیده گرفته شد. دولت به‌عنوان منشأ و کارگزار تجددگرایی باید با گسترش سوادآموزی، تولید آثار مکتوب مناسب و توسعهٔ صنعت چاپ، افکار و عقول را متحول سازد و از رسوخ عقاید مخرب جلوگیری کند.

کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر ضمن ارائهٔ نگاهی تاریخی به تحولات برنامه‌ریزی فرهنگی در ایران، به تحلیل و بررسی سیاست‌ها و استراتژی‌های مختلف دولت‌ها در این حوزه می‌پردازد و تغییرات و تأثیرات آن‌ها را بر جامعه و فرهنگ ایران به تصویر می‌کشد.

کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

کتاب درآمدی بر تاریخ برنامه ریزی فرهنگی در ایران معاصر را به پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌مندان به تاریخ معاصر ایران پیشنهاد می‌کنیم.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۸۱۱٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۱۶۴ صفحه

حجم

۸۱۱٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۱۶۴ صفحه

قیمت:
۵۰,۰۰۰
تومان