کتاب شرح فقراتی از دعای افتتاح
دستهبندی:
امتیاز:
از ۶ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب شرح فقراتی از دعای افتتاح
«شرح فقراتی از دعای افتتاح» بیانات حضرت علاّمه آیة الله حاج سیّد محمّدحسین حسینی طهرانی(۱۳۷۴-۱۳۰۵) در باره دعای افتتاح است. این کتاب شامل مقدّمه و تعلیقاتی از سیّد محمّدمحسن حسینی طهرانی نیز میشود.
دعای افتتاح، از جمله دعاهای شیعیان در شبهای ماه مبارک رمضان است. این دعا را منتسب به امام زمان(ع) میدانند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
اللَهُمّ أذِنتَ لی فی دُعائِکَ و مَسألتِکَ؛ «تو به من اذن دادی که بیایم و از تو بخواهم!»
اگر خدا اذن نداده بود چه میشد؟ انسان اجازۀ دعا نداشت؛ او بنده است و خدا مولا است، و این مولا به این بنده اجازه نمیدهد که: تو بیا و عرض حاجت به آستان مقدّس ما بیاور! بلکه خودت باش و خودت و انانیّت و نفس خودت! هیچ راهی به ما نداری؛ تو بندۀ ما هستی و ما مولا، بنده را با مولا چه کار؟! خاک را با خورشید چه کار؟! «أینَ التّرابُ و رَبُّ الأربابِ؟!» ما را از خاک ـ پستترین چیز ـ آفریدی؛ و تو هم ربُّ الأربابی، از همۀ اربابها بالاتر و از همۀ پروردگارها پرورندهتر هستی، و ربوبیّتت از همۀ رَبها شدیدتر و بیشتر و عظیمتر است. بنابراین اگر به ما اذن نمیدادی، این عین واقع بود؛ نه اینکه اذنی که ما داریم تا دعایی و مسئلتی از تو کنیم، حقّی است برای ما! نه، هیچ حقّی نیست! بلکه فقط مرحمت و لطف تو است که این اذن را به ما دادی.
و اذن تو در دو مرحله است: یکی در مرحلۀ تکوین، و یکی هم در مرحلۀ تشریع؛ که هر وقت دلتان میخواهد، بگویید: یا الله! زمان و مکانی برایش قرار ندادی، کیفیّت و وضعیّت و موقعیّت خاصّی برایش قرار ندادی.
کلمات المیزان
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی
شرح فقراتی از دعای ابوحمزه ثمالی؛ جلد اولعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
آموزه های معرفت؛ شرح دعای ابوحمزه ثمالی (جلد دوم)سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
راههای نزول رحمت؛ سُوَر مبارکهی حوامیممدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
شیطانمدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
باورهایی برای پایداری؛ باورهایی برای پایداریمدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
تدبر در هستی؛ تدبر در اسماءاحمدرضا اخوت
مهارتهای فهم قرآنمدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
سبک زندگی مؤمنانهعلامه سیدمحمدحسین طباطبایی
امام شناسی از دیدگاه علامه حسن حسن زادهمحسن موحدی اصل
شکوه وصال؛ مروری بر آیات نمازمحمدعلی انصاری
اعتماد به خدای یگانه؛ سورههای شعراء، نمل، قصصمدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
اسرار ملکوت، مقدّمۀ شرح حدیث عنوان بصری از امام صادق علیهالسّلام (جلد اوّل)سید محمدمحسن حسینی طهرانی
جلوههای قداست در زندگی؛ سوره مبارکه مسبحاتمدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
سیره صالحان در حّجیت افعال و گفتار اولیاء الهیسید محمدمحسن حسینی طهرانی
تفصیل هدایت در زندگی؛ سورههای جزء ۲۹ و ۳۰مدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
ذکر و ملکوت؛ سورههای اعراف، میم، صمدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
اسرار ملکوت، مقدمه شرح حدیث عنوان بصری از امام صادق علیه السّلام (جلد سوّم)سید محمدمحسن حسینی طهرانی
نفحات انس: انسان کامل در فرهنگ شیعهسید محمدمحسن حسینی طهرانی
بهرهمندی از بهترین نعمتها؛ سورههای نحل، انبیا، فرقان، زمر، یس و واقعهمدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران
روح مجرد
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
دستورات آیت الله حاج سید علی قاضی در ماههای رجب، شعبان و رمضانعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
لب اللباب؛ در سیر و سلوک اولی الالبابعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
رساله سیر و سلوک منسوب به بحر العلومعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
معادشناسی (جلد اول)علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
مهر تابانعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
لمعات الحسینعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
مهر تابناکعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
آیین رستگاریعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
معادشناسی (جلد دوم)علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
آموزه های معرفت؛ شرح دعای ابوحمزه ثمالی (جلد سوم)
سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
عنوان بصری (جلد چهارم)سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
معادشناسی (جلد دهم)علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
عنوان بصری (جلد سوم)سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
عنوان بصری (جلد دوم)سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
شرح دعایی توصیه شده توسط مولانا صاحب العصر و الزمان توسط عارفی کامل و واصل. زبانی روان و گویا با مثال های خوب و همه فهم داره
بسیار عالیست، حتما بخونید به خصوص در این ایام ماه رمضان. امیرالمؤمنین علیهالسّلام در همان زمان حکومتشان به یکی از نزدیکان خود گفتند: پنج وَسق از خرمای بُغَیبِغَة (یا در بعضی از نسخ، خرمای بَقیعَة است) را به فلان کس بده! او گفت: یا
عالی بود عالی. فقط نمیدونم چرا دیگه باز نمیشه