کتاب شهید معراج
معرفی کتاب شهید معراج
کتاب «شهید معراج» نوشتۀ اعظم چهرقانی و سعید جلائی است و انتشارات سفیران طلائیه آفتاب آن را منتشر کرده است. شهید معراج، هشتمین جلد از مجموعۀ رفیق شهیدم است و زندگی شهیدی را روایت میکند که با دست خودش گواهی شهادتش را امضا کرد.
درباره کتاب شهید معراج
شهدا، نماد فرهنگ ایثار و شهادت هستند؛ لذا باید بهدرستی معرفی شوند. امروزه پا به هر کوچه و خیابانی که بگذاریم، از هر بزرگراه یا میدانی که عبور کنیم نام شهدا را میبینیم. کشور ایران پر از قهرمانان بزرگی است که در موقعیتهای سخت و دشوار پا به میدان گذشتند و از جانعزیزشان گذشتند. اما صِرف نامگذاری خیابان برای شناختن و یادآوری این عزیزان کافی نیست به همین دلیل ثبت و ضبط خاطرات شهدا و رزمندگان اهمیت و ضرورت زیادی دارد و نوشتن کتاب یکی از مهمترین ابزارها برای حفظ و انتقال خاطرات و فرهنگ ایثار و شهادت است. زندگینامههای شهدا و ثبت خاطراتشان به افراد کمک میکند تا با ابعاد دیگری از شخصیت، سبک زندگی و جهانبینیشان آشنا شوند.
کتاب شهید معراج همانند بسیاری از کتابهای زندگینامۀ شهدا فرصت بسیار خوب و البته آسانترین روش برای نزدیکشدن به این بزرگان است. این کتاب درواقع زندگینامۀ مستندی دربارۀ شهید محمد نادری انجیرکی است. نویسندگان تلاش کردهاند در پانوشت هر بخش از کتاب، اسم راوی یا عنوان منبع را بیاورند. یکی از نکات مهم و جذاب دربارۀ شهید محمد نادری انجیرکی این است که او کارمند معراج شهدا بود و قبل از شهادتش برای خود جواز دفنی بدون تاریخ صادر کرد که در آن نحوۀ شهادتش را هم پیشبینی کرده بود. او در عملیات کربلای ۵ دقیقاً به همان نحوی که در جواز نوشته بود بر اثر اصابت ترکش به شکم به شهادت رسید. این برگۀ جواز اکنون در موزۀ شهدا نگهداری میشود.
خواندن کتاب شهید معراج را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران زندگینامه بهویژه علاقهمندان به خواندن زندگینامۀ شهدا پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب شهید معراج
«بهار سال ۱۳۴۱ در روستای انجیرک اراک به دنیا آمد. از همان کودکی آرام و سربه زیر بود. دوران ابتدایی را در روستا و دوران راهنمایی را در اراک و منزل داییاش گذراند. تابستان که میشد برای کمک در کارهای کشاورزی خودش را به روستا میرساند تا باری از دوش پدر بردارد. با شروع زمزمۀ انقلاب میخواست دینش را ادا کند. برای همین پای ثابت شرکت در تظاهرات و راهپیماییها بود. شیرینی پیروزی انقلاب با ورودش به هنرستان و تحصیل در رشتۀ اتومکانیک یکی شد. در هنرستان با فعالیتهای بسیج آشنا شد و همین مقدمهای برای ورودش به سپاه پاسداران شد.»
حجم
۱۶٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۲ صفحه
حجم
۱۶٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۲ صفحه