کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی
معرفی کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی
کتاب الکترونیکی درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی نوشتۀ مارک کوکلبرگ و سیدعلی اصغر رئیس زاده است و نشر دُکسا آن را منتشر کرده است. کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی، به بررسی نقش هوش مصنوعی در زندگی انسانها پرداخته است.
کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی
امروزه فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی چنان در زندگی ما تنیده شدهاند که همۀ ما آگاهانه یا ناخودآگاه از آنها استفاده میکنیم و تصور زندگی بدون آنها برای ما دشوار و حتی ناممکن به نظر میرسد. اما در کنار مزایایی که استفاده از هوش مصنوعی برای راحتتر شدن تمام ارکان زندگی دارد، واکاوی قدرتی که هوش مصنوعی به صاحبان و پدیدآورندگان آن برای نظارت بر انسانها، تأثیر بر آزادی و برابری، دستکاری ذهنی آنها و هدایت افراد به سمت مقاصد سیاسی بعضاً تمامیتخواهانۀ موردنظر خود میدهد نیز لازم و ضروری است. کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی که در سال ۲۰۲۲ توسط فیلسوف بلژیکی مارک کوکلبرگ تدوین و نگاشته شده، نقش و تأثیر هوش مصنوعی و فناوریهای مرتبط با آن در زندگی اجتماعی و فردی انسانها، محیطزیست، رباتها و سایر موجودات جاندار و بیجان را از دیدگاه فلسفۀ سیاسی بررسی میکند.
خواندن کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به موضوعات فلسفی و سیاسی مدرن مناسب است.
درباره مارک کوکلبرگ
مارک کوکلبرگ زادۀ سال ۱۹۷۵ در بلژیک استاد فلسفۀ رسانه و فناوری در بخش فلسفۀ دانشگاه وین اتریش است. از او کتابها و مقالههای پرشماری در مورد فلسفۀ سیاسی و اخلاقیِ فناوریهای دیجیتال، ماشینها، رباتها و هوش مصنوعی به چاپ رسیده است.
بخشی از کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی
«علاوه بر این، درحالیکه در بافتار سیاسی کنونی، توجه عمومی زیادی به موضوعاتی مانند آزادی، بردهداری، نژادپرستی، استعمار، دموکراسی، تخصص، قدرت و آبوهوا معطوف شده است، اغلب این موضوعات بهصورتی مورد بحث قرار میگیرند که به نظر میرسد انگار هیچ ارتباط خاصی با فناوری ندارند و بالعکس. هوش مصنوعی و رباتیک بهعنوان موضوعات فنی در نظر گرفته میشوند و اگر پیوندی با سیاست ایجاد شود، باز هم فناوری بهعنوان یک ابزار برای دستکاری ذهنی یا نظارت سیاسی در نظر گرفته میشود. معمولاً اثرات ناخواستۀ آن بدون توجه باقی میماند. از سوی دیگر، توسعهدهندگان و دانشمندانی که در زمینههای هوش مصنوعی، علم داده و رباتیک کار میکنند، اغلب مایل هستند که مسائل اخلاقی را در کار خود در نظر بگیرند؛ اما از مشکلات پیچیدۀ سیاسی و اجتماعی مرتبط با این موضوعات آگاه نیستند، چه رسید به بحثهای پیچیدۀ سیاسی – فلسفی که میتوان در مورد چارچوببندی و پرداختن به این مسائل انجام داد....»