کتاب درمان روان شناختی دیابت
معرفی کتاب درمان روان شناختی دیابت
کتاب «درمان روان شناختی دیابت» نوشتۀ مهناز آریان منش، پیمان نصیفی بنی طرفی و مؤسسه آریان پژوهش زرین جنوب است و انتشارات هفت پندار آن را منتشر کرده است. موضوع کتاب آموزش و استفاده از ۲ تکنیک کارآمد برای درمان روانشناختی بیماری دیابت است.
درباره کتاب درمان روان شناختی دیابت
تعداد مبتلایان به بیماری دیابت نهتنها در ایران بلکه در سراسر جهان روبهافزایش است. باتوجهبه بالابودن میزان مرگومیر ناشی از این بیماری، هزینههای مراقبت از بیماران و همینطور نقش پررنگ عوامل روانشناختی در شروع،استمرار و تشدید علائم بیماری دیابت، استفاده از تکنیکهای روانشناختی در کنار مداخلات جسمانی تبدیل به یک ضرورت شده است و محققان تمرکز بیشتری بر جنبههای روانی داشتهاند تا بتوانند در کاهش علائم روانشناختی در بیماران دیابتی تأثیر بگذارند. برای مثال انجمن دیابت آمریکا هم بر نقش عوامل روانشناختی تأکید دارند و هم عنوان کردهاند که اساس درمان برای تمام بیماران دیابتی مدیریت خود است. این انجمن همچنین یکی دیگر از عوامل پیشروی بیماری را عدم کنترل مناسب قند خون میدانند که عوامل زیستی،روانی و اجتماعی نقش مهمی در این باره دارند.
ازآنجاکه بررسی عوامل زیستی،روانی و اجتماعی در علت پیدایش،مدیریت و کنترل علائم بیماری دیابت ضرورت دارد،کتاب درمان روانشناختی دیابت تلاش کرده است با استفاده از تکنیکهای مقابله با استرس و راهبردهای خودتنظیمی (شناختی و فراشناختی) به درمان روانشناختی بیماری دیابت کمک کند.
تکنیکهای مقابله با استرسی که در کتاب درمان روانشناختی دیابت آمده است به بیماران کمک میکند تا بر استرس خود تسلط پیدا کنند و بتوانند از آسیبهای ناشی از استرس جلوگیری کنند. آموزش راهبردهای خودتنظیمی هم یکی از روشهای مناسب درمانی است که میتواند سطح سرمی قند خون را با روشهای کارآمد کنترل کند. بر اساس این رویکرد درمانی، بیماران باورهای خود را دربارۀ آنچه قادر به انجام آن هستند شکل میدهند و برای رسیدن به پیامد مطلوب طرحریزی میکنند.
کتاب درمان روانشناختی دیابت ۶ فصل دارد. عناوین فصلهای کتاب عبارت است از: «فصل اول: دیابت»، «فصل دوم: تکنیکهای مقابله با استرس»، «فصل سوم: راهبردهای خودتنظیمی (شناختی و فراشناختی)»، «فصل چهارم: سنجش و آموزش»،«فصل پنجم: نتیجهگیری»، و «فصل ششم: پیوستها».
خواندن کتاب درمان روان شناختی دیابت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به رواندرمانگران، روان شناسان و محققان حوزۀ درمان بیماری دیابت پیشنهاد می کنیم.
بخشی از کتاب درمان روان شناختی دیابت
«دیابت یک اختلال متابولیکی در بدن است که در آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود. به عبارت دیگر، در این بیماری بدن در برابر انسولین مقاوم شده و نمیتواند عملکرد طبیعی خد را انجام دهد. از آنجا که نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون در بدن است،در اثر دیابت،سلول های بتا در پانکراس تخریب شده و تولید انسولین با نقص مواجه میشود. در برخی مواقع مقاومت بدن در برابر انسولین تا حدی است که ممکن است به تخریب سلول های بتای پانکراس و نقص کامل آن منجر شود. به طور کلی در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده از سوخت و ساز گلوکز کاهش مییابد و در نتیجه، میزان قند خون افزایش یافته که به آن هایپرگلیسمی میگویند.»
حجم
۴۹۲٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۰۹ صفحه
حجم
۴۹۲٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۰۹ صفحه