کتاب فراسوی اقتصاد
معرفی کتاب فراسوی اقتصاد
کتاب فراسوی اقتصاد نوشتهٔ یان ات و ترجمهٔ حسین بیات است. انتشارات دیدگاه کاوش و سازندگی (دُکسا) این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر درمورد شادکامی است.
درباره کتاب فراسوی اقتصاد
کتاب فراسوی اقتصاد از شادکامی بهعنوان یک استاندارد در زندگی شخصی و در سیاست سخن گفته است. این کتاب با هدف ارائۀ طرحی برای یک جامعۀ بینقص نوشته نشده، بلکه هدف آن کاهش سردرگمی دربارۀ مفهوم و ماهیت شادکامی است. کاهش سردرگمی دربارۀ شادکامی بهعنوان استاندارد نیکزیستی درونی و بیرونی، میتواند مذاکرات و مکالمات مربوط به آن را اثربخشتر کند. این کتاب با کاستن سردرگمیها دربارۀ شادکامی، پذیرش آن را بهعنوان استاندارد توصیفی بالقوه یا بهعنوان استاندارد تجویزی بالقوه و نیز شناسایی و تحلیل کاستیهای فعلی نئولیبرالیسم را آسانتر میکند. از نظر یان ات، کاهش سردرگمی دربارهٔ شادکامی چه بهعنوان استاندارد نیکزیستی درونی و شخصی و چه نیکزیستی بیرونی و همگانی، میتواند از جهات دیگری نیز برای اشخاص، مدیران و سیاستگذاران مفید باشد؛ بهویژه امکان توسعه را تا فراسوی اقتصاد پیش ببرد. این نویسنده ضمن ارائهٔ تعریف معینی از شادکامی، انواع شادکامی را از هم متمایز کرده و نسبت آن را با نیکزیستی تبیین کرده است. از نظر او شادکامی همان نیکزیستی درونی است؛ یعنی نیکزیستی آنچنان که در خود افراد تجربه میشود. شادکامی به این معنا عبارت است از ارجگذاری درونی به زندگی (the subjective appreciation of life). نوع دیگر نیکزیستی، عبارت است از نیکزیستی بیرونی (objective well-being) یا نیکزیستی آنچنان که در نزد اقتصاددانان، زیستشناسان، پزشکان و روانشناسان تعریف و ارزیابی میشود. نویسنده کوشیده است در این کتاب نشان دهد که اگر بخواهیم نیکزیستی را بفهمیم، باید به هر دو نوعِ آن و به روابط متقابل بین آنها توجه کنیم.
خواندن کتاب فراسوی اقتصاد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران روانشناسی عمومی پیشنهاد میکنیم.
درباره یان ات
یان ات یا «جان کورنِلیس اُت» دانشآموختۀ رشتۀ جامعهشناسی و حقوق است و در سیاستگذاری اقتصادی - اجتماعی، روابط کار و مدیریت حکومتی تخصص دارد. او از سال ۲۰۰۴ میلادی بهعنوان پژوهشگر اجتماعی در پایگاه جهانی دادهها دربارۀ شادکامی در سازمان پژوهشهای اقتصادی شادکامی اراسموس و در دانشگاه اراسموس روتردام مشغول به کار بوده است.
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۸۸ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۸۸ صفحه