کتاب حیات انسانی در قرآن
معرفی کتاب حیات انسانی در قرآن
کتاب حیات انسانی در قرآن نوشتهٔ زهره سادات نبوی و مریم سلگی است. انتشارات اندیشه احسان این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب حیات انسانی در قرآن
کتاب حیات انسانی در قرآن (بررسی ماهوی و تحلیل مؤلفهها) کوشیده است به تبیین ماهیت حیات طیبه در مفهوم قرآنی آن بپردازد. پرسش اصلی این پژوهش، چیستی درمورد حیات طیبه است و موضوعات دیگری همچون راههای دستیابی به حیات طیبه، ظرف تحقق آن و شرایط ثبوت این زندگی پاکیزه، مطالبی است که بهتبع پرسش اصلی و برای تسهیل در فهم آن طرح و بررسی شده است. حیات طیبه، حیاتی است که زمانی که فردی به آن دست مییابد، ذاتاً با حیات قبلی فرد متفاوت میشود.
خواندن کتاب حیات انسانی در قرآن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران علوم قرآنی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب حیات انسانی در قرآن
«ایمان و عمل صالح در قرآن از مفاهیم پر بسامد است که بارها بهصورت زوج بهکار رفته است. پیوند ایمان و عمل صالح بهویژه در تعبیرهایی که بهشکل زوج آمده، مسائل و چالشهایی را پیش روی دانشمندان مسلمان، از مفسران تا متکلمان، قرار داده است. بهعنوان مثال یکی از نخستین چالشهای کلامی، ارتباط مفهومی ایمان و عمل صالح است. بدین معنا که عمل صالح به منزله یک مؤلفه و مقوم در تعریف ایمان أخذ شده است به گونهای که فاسق و همچنین فاقد عمل صالح را نتوان مؤمن انگاشت؟ خوارج و معتزله پاسخ مثبت به این مسئله دادهاند و شیعه و اشاعره آن را نفی کردهاند. همچنین ارتباط عینی ایمان و عمل صالح، مسئله مهمی را پیش روی متفکران قرار میدهد. آیا ایمان به عمل صالح میانجامد همانگونه که ریشه و تنه درخت به میوه میرسد یا عمل صالح زمینه پیدایش ایمان است همچنان که فسق، زمینه ارتداد و کفر میگردد یا اینکه ایمان و عمل صالح دارای مراتب مختلفاند و مراتب آنها همبستگی دو سویه دارند؟ مسئله دیگر پرسش از نتایج و آثار ایمان و عمل صالح در زیست فردی، اجتماعی و تمدنی انسانهاست. این فصل در پی تبیین پاسخ این پرسش است. البته توضیح مسئله، نیازمند یک مقدمه است:
وحی خطاب پروردگار به انسان است و از او اقبال و پاسخ مثبت میطلبد. پاسخ مثبت مخاطبان وحی اسلامی که همانا قرآن و سنت است، ایمان و عمل صالح است. میتوان پرسید اگر کسی به پیام وحی پاسخ مثبت دهد یعنی به آن ایمان آورد و عمل صالح انجام دهد چه نتایجی را در زندگی خویش به دست میآورد؟ این مسئله اعم از فواید و اهداف، نتایج دنیوی یا اخروی، پیامدهای عاجل یا آجل و آثار فردی و اجتماعی است. بهعنوان نمونه یکی از فوایدی که برایمان مترتب است کرامت انسانی است. به دیگر سخن ایمان ملاک تکریم انسان است. برخی، تکریم و ستایش انسان را بر انسان با ایمان و توصیفهای نکوهش گونه را به انسان فاقد ایمان و اعتقاد به خدا برمیگردانند. شهید مطهری معتقد است انسان، همه کمالات را به صورت بالقوه دارد و باید به فعلیت برساند و خود، باید سازنده و معمار خویش باشد و شرط اصلی وصول انسان به کمالات بالقوه را ایمان میداند. به نظر میرسد انسان منهای ایمان نیز به لحاظ نوع آفرینش خود که متفاوت از تمامی مخلوقات است، در خور تکریم و تعظیم باشد که البته این تکریم، تکریم نحوه آفرینش او است و نه خود او، اما آنچه که خود او از طریق ایمان و تقوا کسب میکند، مستحق تکریم دیگری است که غیر از تکریم ابتدایی انسان است. در واقع این ترکیب ایمان و تقوا و یا به عبارتی ایمان و عمل صالح است که به انسان کرامت میبخشد.»
حجم
۲۵۹٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۸۴ صفحه
حجم
۲۵۹٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۸۴ صفحه