کتاب رهایی از فرسودگی شغلی
معرفی کتاب رهایی از فرسودگی شغلی
کتاب رهایی از فرسودگی شغلی نوشتهٔ محمدرضا سلطانی نژاد و زهرا جمشیدی است و نشر برگ و باد آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب رهایی از فرسودگی شغلی
ما در جستوجوی بیامان موفقیت، اغلب خود را در چنگال فرسودگی شغلی گرفتار مییابیم؛ آن حالت آزاردهندهٔ خستگی عاطفی، ذهنی و فیزیکی. در سایهها کمین میکند، بی سر و صدا رفاه ما را از بین میبرد تا زمانی که از نظر حرفهای و شخصی احساس کنیم تهی شدهایم.
به رهایی از فرسودگی شغلی خوش آمدید. در این کتاب، سفری رهاییبخش را آغاز میکنیم، از بار طاقتفرسای فرسودگی شغلی عبور میکنیم و زندگی پر جنب و جوشی را که شایستهٔ آن هستیم، پس میگیریم. با همدلی، بینش و استراتژیهای عملی، ما به عمق این مصیبت فراگیر مدرن کاوش میکنیم و شما را به سوی نشاطی تازه راهنمایی میکنیم.
فرسودگی شغلی صرفاً یک چالش فردی نیست. این منعکسکنندهٔ یک پدیده فرهنگی بزرگتری است که در دنیای پرشتاب و بسیار پر تقاضای ما نفوذ کرده است. چه شما فردی حرفهای باشید که در مرز خستگی هستید یا دوست، شریک یا یکی از اعضای خانوادهٔ نگران که شاهد اثرات فرسودگی شغلی در زندگی دیگران هستید، این کتاب درک جامعی از علل، علائم و تأثیر طولانی مدت فرسودگی شغلی را بیان میکند.
این کتاب همراهی دلسوز است که آرامش، الهام و راهنمایی را ارائه میدهد. از طریق مطالعات موردی و تحقیقات مبتنی بر شواهد، ماهیت چندوجهی فرسودگی شغلی و اثرات مضر آن بر سلامت روانی، عاطفی و جسمی خود را بررسی میکنیم. علاوه بر این، ما علائم هشدار دهندهٔ پنهان را کشف میکنیم و به خوانندگان این امکان را میدهیم تا تجربیات فرسودگی شغلی خود را تشخیص دهند و قبل از اینکه به حالت مزمن عمیق تبدیل شود، مداخله کنند.
با این حال، کتاب پیش روی شما صرفاً به تأثیرات تضعیفکنندهٔ فرسودگی شغلی نمیپردازد. استراتژیهای عملی و تکنیکهای اثبات شدهای را ارائه میدهد تا به شما کمک کند شعلهٔ درونی خود را دوباره روشن کنید. با استفاده از خرد متخصصان مشهور در زمینههای مختلف، ما شما را به زرادخانهای از ابزارهای موثر برای مبارزه با فرسودگی شغلی، بازگرداندن تعادل، و برانگیختن حس تازهای از هدف در زندگی مجهز میکنیم.
این کتاب طیفی از موضوعات کلیدی را بررسی میکند، از جمله قدرت مراقبت از خود و تعیین مرزها، پرورش مکانیسمهای مقابلهٔ سالم، بهرهگیری از پتانسیل دگرگونکننده، و پرورش ارتباطات معنادار در زندگی شخصی و حرفهای ما. از طریق این شیوههای دگرگونکننده، ما مسیری را به سوی انعطافپذیری، تحقق و تحقق واقعی در تمام جنبههای زندگی آشکار میکنیم.
سفر برای رهایی از چنگال فرسودگی شغلی مستلزم تعهد، تأمل در خود و تمایل به برداشتن گامهای فعال است. همانطور که با ما این کاوش متحول کننده را آغاز میکنید، چالشها، خودشناسی و لذت رهایی از سنگینی خستگی را پیش بینی کنید.
«رهایی از فرسودگی شغلی» همچون چراغ امیدی در میان دریای متلاطم فرسودگی شغلی عمل میکند و شما را دعوت میکند تا رشد شخصی را در آغوش بگیرید، پتانسیلهای پنهان خود را باز کنید و زندگی غنی با هدف و سرزندگی بسازید. با هم، بیایید این سفر تحول آفرین را آغاز کنیم و زندگی پر جنب و جوشی را که سهم ما بود، دوباره به دست آوریم.
خواندن کتاب رهایی از فرسودگی شغلی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که احساس میکنند دیگر شغل خود را دوست ندارند و با آن ارتباط برقرار نمیکنند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب رهایی از فرسودگی شغلی
«مراحل پنجگانهٔ فرسودگی شغلی
۱-مرحله ماه عسل
در این مرحله فرد احساسات شادمانی و سرخوشی ناشی از برخورد با شغل جدید را تجربه میکند. این احساسات عبارتند از: تهییج، اشتیاق، غرور و چالش.
وجود نامطلوب به دو طریق ظهور پیدا میکنند و بعد از مدتی نیروی ذخیره شده برای مقابله با نیازهای یک محیط چالش آور، به تدریج به اتمام میرسد. در این مرحله و جهت مقابله با فشار روانی، بعضی از عادات و شیوههای رفتاری شکل میگیرند که غالبا برای مقابله با چالشهای بعدی مفید نیستند.
۲-مرحله کمبود سوخت:
در این مرحله، فرد نوعی احساس مبهم زوال، خستگی و گیجی را تجربه میکند. نشانههای این مرحله عبارتند از: نارضایتی شغلی، عدم کارایی، اختلال در خواب، احساس خستگی و نارضایتی. در چنین احساساتی نیز واکنش فرار مثل اعتیاد و پرخوری دیده میشود.
۳- مرحله نشانه مزمن:
در این مرحله نشانههای مرضی فیزیولوژیکی بیشتر آشکار میشوند و فرد نیازمند توجه و کمک میشود. نشانههای عادی این مرحله عبارتند از: فرسودگی مزمن، بیماریهای جسمی، خشم و افسردگی. در این مرحله نوعی احساس خستگی و فرسودگی بر فرد مستولی میشود.
۴- مرحله بحران:
اگر احساسات و نشانههای مرضی مرحله سوم برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، فرد وارد مرحله بحرانی میشود. دراین مرحله احساس میکند بر او ستم شده است و تمایلات مربوط به بدبینی، شک و تردید در او افزایش مییابد و ممکن است فرد دچار زخم معده، سردرد، دردهای مزمن پشت، فشار خون بالا و کم خوابی شود.
۵-مرحله برخورد با دیوار:
این مرحله از نشانگان فشار روانی ناشی از فرسودگی یا به پایان رسیدن نیرو برای سازگاری با محیط کار مشخص میشود و احتمال دارد در این مرحله، فرد شغل خود را از دست بدهد. از طرف دیگر، این احتمال نیز وجود دارد که در آن مرحله و با بهبود یافتن، بعضی از نشانههای مرضی از بین برود؛ اما این نشانهها تغییرات فیزیولوژیکی دیگری را ایجاد میکنند که ممکن است رهایی از آنها، به سادگی انجام نگیرد.»