
کتاب خلاصه دروس علوم آزمایشگاهی ALS انگل شناسی پزشکی
معرفی کتاب خلاصه دروس علوم آزمایشگاهی ALS انگل شناسی پزشکی
کتاب خلاصه دروس علوم آزمایشگاهی ALS انگل شناسی پزشکی نوشتهٔ سیدعبداله حسینی است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ انگلشناسی پزشکی قرار گرفته، یک راهنمای آموزشی و شامل همهٔ مباحث دروس انگلشناسی بر اساس منابع معرفیشده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خلاصه دروس علوم آزمایشگاهی ALS انگل شناسی پزشکی اثر سیدعبداله حسینی
کتاب «خلاصهٔ دروس علوم آزمایشگاهی ALS انگلشناسی پزشکی» که در سال ۱۳۹۱ منتشر شده، چکیدهٔ «مارکل»، «نوابروان»، «تاپلی ویلسون»، «مولر»، «گارسیا»، «بیور»، «ادریسیان» و «ارفع» است. مجموعه کتاب حاضر، گزیدهای از دروس منابع مرجع را شامل شده که در آن تلاش شده نکات مهم و برگزیده بهصورت خلاصه و با زبانی روان و قابل فهم ارائه شود. این اثر در عین جامعیت مطالب، متنی ساده دارد. در لابهلای متن پرسشهایی گنجانده شده است تا ضمن آشنایی با نحوهٔ طرح سوالات، نمونههایی از سؤالات مرتبط ارائه شود. آلودگیها و بیماریهای انگلی بهویژه در کشورهای در حال توسعه و توسعهنیافته از چالشهای اساسی بهداشت و درمان در سطح جهانی محسوب میشود. بیماریهای انگلی مهمی نظیر مالاریا، لیشمانیوز، تریپانوزومیازیس و شیستوزومیازیس، عفونتهای خطرناکی برای سلامت انسان به شمار میرود؛ همچنین بیماریهای انگلی نوظهور که بهدلیل مهاجرت و افزایش تعاملات بینالمللی رو به گسترش است، مشکلات بهداشتی متعددی را در سراسر جهان بهویژه در کشورهای توسعهیافته ایجاد کرده است. این مسائل اهمیت رشتهٔ انگلشناسی در حفظ بهداشت و سلامت جامعه را آشکار میسازد. این کتاب زیر نظر «زهرا بابایی»، عضو هئیتعلمی دانشگاه کرمان نوشته شده است.
چرا باید کتاب خلاصه دروس علوم آزمایشگاهی ALS انگل شناسی پزشکی را بخوانیم؟
این اثر به تفکیک منظم مطالب، ارائهٔ نکات کلیدی، ارائهٔ نمونه سؤالات مرتبط با هر انگل و برجستهسازی نکات مهم پرداخته و از ذکر مطالب غیرضروری پرهیز کرده است.
کتاب خلاصه دروس علوم آزمایشگاهی ALS انگل شناسی پزشکی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دانشجویان علوم پایهٔ پزشکی، پرستاری، مامایی، بهداشت، زیستشناسی، میکروبیولوژی و سایر رشتههای علوم پزشکی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب خلاصه دروس علوم آزمایشگاهی ALS انگل شناسی پزشکی
«فصل پنجم: آکانتوسفالا
کرمهای خار بر سر Acanthocephala
نام بیماری: Thorat- headed worm
مقدمه
همانطور که از اسمشان پیداست همه این کرمها دارای تعداد بسیاری خار در ناحیه سر هستند. تماماً دارای زندگی انگلی میباشند و کرمهای نر و ماده جدا هستند. آکانتوسفالها استوانهایشکل، سفید یا صورتی رنگ، طویل با یک خرطوم خاردار (proboscis) که برای اتصال به میزبان هستند. بدن برخی از آنها ممکن است به علت وجود فرورفتگیهای عرضی بصورت بندبند به نظر برسد. کرمهای بالغ فاقد دستگاه گوارش بوده و مواد غذایی را از طریق تماس سطحی جذب میکنند.
طول کرم نر کمتر از نصف کرم ماده است و دستگاه تناسلی آن از ۲ بیضه، مجاری آوران و آلت تناسلی قیفی شکل و لیگمان معلقکننده تشکیل شده است. در عقب بیضه خلفی غدد سیمانی قرار گرفته است. کرم ماده دارای تخمدانهایی با کیسههای پر از تخم و یا تخمدانهای شناور، مخزن رحمی، رحم و واژن میباشد.
کرم بالغ در روده مهرهداران به سر میبرد و از پس از جفتگیری تخمها از راه مدفوع خارج شده و توسط انواعی از بندپایان، خصوصاً برخی از سوسکها Dung beetle) و (Cockroaches خورده میشوند. تخمها درون میزبان واسط باز شده و لاروها آزاد میشوند و سپس به حفره عمومی رفته و به کرم جوان و کوچک تبدیل میشوند که در صورت خورده شدن توسط میزبان نهایی در دستگاه گوارش بالغ میشوند.
نمونه سؤالات
۱- تعداد بیضه در آکانتوسفالها چند تا است؟
۱) یک عدد ۲) دو عدد
۳) ده عدد ۴) بیش از ده عدد
۲- کدامیک از موارد زیر جزء شاخه آکانتوسفالا محسوب نمیشود؟
۱) کرم نر و ماده از یکدیگر جداست.
۲) سیر تکاملی آکانتوسفالا فاقد میزبان واسط است.
۳) فاقد دستگاه گوارشی هستند.
۴) در ناحیه سر داری یک خرطوم و بر روی آن خار وجود دارد.
۳- کدام یک از کرمهای انگلی زیر دارای Proboscis میباشد؟
۱) آکانتوسفالا ۲) تریشین
۳) کرمهای قلابدار ۴) دیوکتوفیمارناله
پاسخ
۱- گزینه ۲
۲- گزینه ۲
۳- گزینه ۱»
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۴۸۰ صفحه
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۴۸۰ صفحه