معرفی و دانلود کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن + خلاصه رایگان

۱.۵ امتیاز(از ۲ رأی)
انتشارات:
نشر هنوز

معرفی کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن

کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن (Why we hate cheap things) نوشته موسسه مدرسه زندگی و ترجمه سما قرایی است و نشر هنوز آن را منتشر کرده است (چاپ سوم: ۱۴۰۲). این اثر مجموعه‌ای از جستارها درباره‌ی پول، ارزش، شأن اجتماعی، مصرف و عادت‌های ذهنی ماست؛ جستارهایی که از مثال‌های روزمره شروع می‌کنند و نشان می‌دهند چرا گاهی چیزهای در دسترس را کم‌اهمیت می‌شماریم و چرا قیمت، بیش از آنچه باید، بر قضاوت ما اثر می‌گذارد. این کتاب فقط درباره‌ی خرید و پول نیست؛ بلکه درباره‌ی نوع نگاه ما به لذت، احترام، فرهنگ و خواستن هم هست. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن اثر موسسه مدرسه زندگی

کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن نوشته‌ی موسسه مدرسه زندگی و مجموعه‌ای از جستارهاست که رابطه‌ی انسان با پول را در سطح دخل‌وخرج بررسی می‌کند و البته آن را به احساس، منزلت، سلیقه، آموزش و حتی قضاوت اخلاقی نیز پیوند می‌زند. کتاب حاضر از پرسش‌هایی آشنا آغاز می‌شود؛ اینکه چرا چیزهای ارزان را کم‌ارزش‌تر می‌بینیم؟ چرا درآمد را با شأن انسانی یکی می‌گیریم؟ چرا در خریدکردن بارها دچار خطا می‌شویم؟ چرا بعضی شکل‌های مصرف‌گرایی ما را معذب می‌کند؟ نویسنده برای پاسخ به این پرسش‌ها از نمونه‌های تاریخی، هنری و اجتماعی استفاده کرده است؛ از سرگذشت آناناس و سفر هوایی گرفته تا نقاشی‌های پل سزان، جایگاه توربافان، وضعیت علوم انسانی و نقش تبلیغات در شکل‌دادن به میل و توجه.

این کتاب شش جستار دارد که هر کدام یکی از عادت‌های فکری رایج را زیر سؤال می‌برند. کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن از زاویه‌های مختلف به یک مسئله‌ نزدیک شده است؛ اینکه ارزش واقعی چیزها و آدم‌ها همیشه با قیمت و درآمد یکی نیست. حال‌وهوای اثر استدلالی است، اما مثال‌ها آن را از بحثی انتزاعی دور نگه می‌دارند. نتیجه کتابی است که هم درباره‌ی سازوکار بازار حرف می‌زند و هم درباره‌ی تربیت ذوق، نگاه ما به هنر و امکان بازبینی معیارهایی که با آن‌ها جهان اطراف خودمان را می‌سنجیم.

خلاصه کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن

انسان‌ها اغلب قیمت را با ارزش اشتباه می‌گیرند. نویسنده از مثال‌هایی مثل آناناس، حمام، سفر هوایی و اشیای روزمره استفاده می‌کند تا توضیح دهد چرا فراوانی و ارزانی گاهی باعث می‌شود زیبایی و اهمیت چیزها را نبینیم. سپس بحث به حوزه‌های دیگر می‌رسد؛ تحقیر کم‌درآمدها، بدفهمی درباره‌ی فایده‌ی علوم انسانی، نسبت میان مادیات و معنا، خطاهای ما در خریدکردن و استفاده از میل جنسی در تبلیغات. پیام اصلی این کتاب این است که بسیاری از معیارهای رایج ما درباره‌ی احترام، لذت و خواستن، بیش از آنکه طبیعی باشد، ساخته‌ی فرهنگ و اقتصاد است و می‌توان آن‌ها را از نو بررسی کرد.

چرا باید کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب نشان می‌دهد قیمت چگونه بر قضاوت ما درباره‌ی کیفیت، لذت و شأن اثر می‌گذارد.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند رابطه‌ی میان پول و ارزش انسانی را دقیق‌تر دریابد.
  • جستارها کمک می‌کنند عادت‌های پنهان ذهن در خرید، مصرف و تحسین‌کردن بهتر دیده شوند.
  • این کتاب با مثال‌های تاریخی و هنری، بحث اقتصادی را به تجربه‌های روزمره پیوند می‌دهد.
  • بخش مربوط به علوم انسانی و هنر، فایده‌ی فرهنگ را از زاویه‌ای ملموس‌تر توضیح می‌دهد.
  • مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند نگاه به چیزهای معمولی و در دسترس را تغییر دهد و حس کمبود دائمی را زیر سؤال ببرد.

خواندن کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی اثر پول بر سلیقه، احترام و قضاوت اجتماعی بیشتر بدانند.
  • علاقه‌مندان به جستارهای اجتماعی و فلسفی که از مثال‌های روزمره و فرهنگی استفاده می‌کنند.
  • کسانی که درباره‌ی مصرف‌گرایی، خریدکردن و شکل‌گیری میل در زندگی روزانه سؤال دارند.
  • دانشجویان و علاقه‌مندان به هنر و علوم انسانی که می‌خواهند از فایده‌ی این حوزه‌ها دفاعی روشن‌تر ببینند.
  • مخاطبانی که دوست دارند نسبت میان ارزش واقعی اشیا و برچسب قیمتی آن‌ها را دوباره بررسی کنند.

درباره موسسه مدرسه زندگی

موسسه مدرسه زندگی (The School of Life) پلتفرمی بریتانیایی و چندملیتی در عرصه‌ی رسانه‌های اجتماعی به شمار می‌رود که پایه‌گذاری آن در سال ۲۰۰۸ توسط آلن دوباتن، سخنران و نویسنده‌ی بریتانیایی، صورت گرفت. این سازمان که از لندن هدایت شده، محوریت اصلی اقدامات خود را بر مقولاتی نظیر کنترل استرس، پرورش هوش هیجانی، تعاملات انسانی، حیطه‌ی اشتغال، نوآوری و مسائل معنوی استوار کرده است. تیمی از صاحب‌نظران شامل آلن دوباتن (نویسنده و اندیشمند نام‌آشنا) و سوفی هاورث (کیوریتور هنری) در کنار جمعی از روان‌درمانگران، مدرسان و هنرمندان در شکل‌گیری این نهاد مشارکت داشتند. انگیزه‌ی اصلی این گروه، انتقال آموزه‌های روان‌شناختی و فلسفی در قالبی ساده، ملموس و قابل‌استفاده برای زیست روزمره‌ی انسان‌ها بوده است.

این مؤسسه از سال ۲۰۱۶ فعالیت‌های خود را با راه‌اندازی بازوی انتشاراتی اختصاصی‌اش تحت‌عنوان The School of Life Press گسترش داد که به نشر کتب و بسته‌های آموزشی متنوع پرداخته است. در کارنامه‌ی انتشاراتی این مرکز آثاری همچون متفکران بزرگ (۲۰۱۶)، رابطه‌ها (۲۰۱۷)، از ناکامی‌های کودکی گذرکردن (۲۰۱۸)، اضطراب موقعیت (۲۰۱۹)، ایده‌های بزرگ برای ذهن‌های کنجکاو (۲۰۱۹)، آنچه در مدرسه به شما یاد نمی‌دهند (۲۰۲۰)، والدینی ناکامل اما به‌ اندازه‌ی کافی خوب (۲۰۲۱)، ازخودبیزاری (۲۰۲۲)، چگونه رسانه‌های مدرن ذهن ما را نابود می‌کنند (۲۰۲۲) و ایده‌های بزرگ از ادبیات برای تو (۲۰۲۴) به چشم می‌خورد.

عملکرد موسسه مدرسه زندگی با بازخوردهای گوناگونی در جامعه‌ی صاحبنظران همراه بوده است. در جبهه‌ی منتقدان، رسانه‌هایی مثل لس‌آنجلس ریویو آو بوکز مکتوبات این مرکز را به‌خاطر تقلیل‌گرایی و ساده‌سازی افراطی مفاهیم عمیق فلسفی و تئوری‌های اندیشمندان به چالش کشیده‌اند. همچنین هانس گئورگ مولر، از اساتید دانشگاه ماکائو، محتوای ویدئویی این مجموعه در خصوص لائوتسه را به‌دلیل انتساب جملات جعلی و برداشت غلط از کتاب دائو ده جینگ به‌شدت زیر سؤال برد. در مقابل، تحلیل‌گرانی نظیر جفری هاوارد دیدگاه‌های این مؤسسه را ستوده و رویکرد موسسه مدرسه زندگی در نفی دیدگاه‌های رمانتیک به مقوله‌ی عشق و کوشش برای ارتقای توانمندی‌های هیجانی جامعه به کمک ابزار فلسفه را شایسته‌ی تحسین دانسته‌اند.

کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن (Why we hate cheap things) نوشته‌ی موسسه مدرسه زندگی است.

بخشی از کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن

«۴. مادی بودن خوب

انگار مسخره است که بگوییم چیزی به اسم «مادی بودن خوب» داریم؛ چون همه می‌دانند که مادی بودن کاملاً بد است، مگر نه؟ وقتی می‌خواهند به ریشهٔ فساد در عصر حاضر اشاره کنند عموماً کافی است روی وابستگی ما به چیزهای مادی انگشت بگذارند. اصلاً ما علی‌الظاهر به این دلیل آدم‌های ناسالمی هستیم که خیلی مادی هستیم.

انگار که فقط دو گزینه پیشِ رو داریم: یا مادی باشیم، یعنی تمام فکر و ذکرمان پول و متعلقات مادی باشد و سطحی و ظاهربین بمانیم؛ یا به سینهٔ امور مادی دست رد بزنیم و آدم‌خوبی باشیم و بر مسائل مهم‌ترِ معنوی تمرکز کنیم.

ولی بیشتر ما تهِ دل‌مان جایی بین این دو گزینه گیر کرده‌ایم و معذبیم. یعنی هنوز دوست داریم چیزهایی داشته باشیم و در عین حال می‌دانیم که باید از این بابت عذاب وجدان داشته باشیم.

ولی نکتهٔ حیاتی این‌جاست که مشکل واقعاً مادی بودن ــ مسئلهٔ خریدن چیزها و خوشحالی بابت مالکیت‌شان ــ نیست. مشکل این‌جاست که ما نمی‌توانیم بین مادی بودن خوب و مادی بودن بد تمایز قائل شویم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۱ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاباز چیزهای ارزان بیزار بودن
مترجمسما قرایی
انتشاراتنشر هنوز
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۹/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.