کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن
جستارهایی برای زندگی
معرفی کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن
کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن نوشته موسسه مدرسه زندگی و ترجمه سما قرایی است که نشر هنوز آن را منتشر کرده است. این اثر مجموعهای از جستارها دربارهی پول، ارزش، شأن اجتماعی، مصرف و عادتهای ذهنی ماست؛ جستارهایی که از مثالهای روزمره شروع میکنند و نشان میدهند چرا گاهی چیزهای در دسترس را کماهمیت میشماریم و چرا قیمت، بیش از آنچه باید، بر قضاوت ما اثر میگذارد. این کتاب فقط دربارهی خرید و پول نیست، بلکه دربارهی نوع نگاه ما به لذت، احترام، فرهنگ و خواستن هم هست. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن
کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن نوشته موسسه مدرسه زندگی مجموعهای از جستارهاست که رابطهی انسان با پول را فقط در سطح دخلوخرج بررسی نمیکند، بلکه آن را به احساس، منزلت، سلیقه، آموزش و حتی قضاوت اخلاقی پیوند میزند. متن از پرسشهایی آشنا آغاز میشود: چرا چیزهای ارزان را کمارزشتر میبینیم، چرا درآمد را با شأن انسانی یکی میگیریم، چرا در خرید کردن بارها دچار خطا میشویم و چرا بعضی شکلهای مصرفگرایی ما را معذب میکنند. نویسنده برای بازکردن این گرهها از نمونههای تاریخی، هنری و اجتماعی استفاده کرده است؛ از سرگذشت آناناس و سفر هوایی گرفته تا نقاشیهای سزان، جایگاه توربافان، وضعیت علوم انسانی و نقش تبلیغات در شکلدادن به میل و توجه.
این کتاب در ۶ جستار تنظیم شده است و هر بخش یکی از عادتهای فکری رایج را زیر سؤال میبرد. عنوانهایی مانند چرا چیزهای ارزان را دوست نداریم؟، چرا کمدرآمدها را به دیدهی تحقیر مینگریم؟، تحصیلکردههای بیکار رشتههای هنر و علوم انسانی، مادی بودن خوب، چرا اینقدر در خرید کردن ناشی هستیم؟ و سوءاستفاده از جنسیت برای فروش بیشتر نشان میدهند که این کتاب از زاویههای مختلف به یک مسئلهی مرکزی نزدیک میشود: اینکه ارزش واقعی چیزها و آدمها همیشه با قیمت و درآمد یکی نیست. حالوهوای اثر تأملی و استدلالی است، اما مثالها آن را از بحثی انتزاعی دور نگه میدارند. نتیجه، متنی است که هم دربارهی سازوکار بازار حرف میزند و هم دربارهی تربیت ذوق، نگاه ما به هنر، و امکان بازبینی معیارهایی که با آنها جهان اطرافمان را میسنجیم.
خلاصه کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن
کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن نشان میدهد که انسانها اغلب قیمت را با ارزش اشتباه میگیرند. نویسنده از مثالهایی مثل آناناس، حمام، سفر هوایی و اشیای روزمره استفاده میکند تا توضیح دهد چرا فراوانی و ارزانی گاهی باعث میشود زیبایی و اهمیت چیزها را نبینیم. سپس بحث به حوزههای دیگر میرسد: تحقیر کمدرآمدها، بدفهمی دربارهی فایدهی علوم انسانی، نسبت میان مادیات و معنا، خطاهای ما در خرید کردن و استفاده از میل جنسی در تبلیغات. حرف اصلی این کتاب این است که بسیاری از معیارهای رایج ما دربارهی احترام، لذت و خواستن، بیشتر از آنکه طبیعی باشند، ساختهی فرهنگ و اقتصادند و میتوان آنها را از نو بررسی کرد.
چرا باید کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب نشان میدهد قیمت چگونه بر قضاوت ما دربارهی کیفیت، لذت و شأن اثر میگذارد.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند رابطهی میان پول و ارزش انسانی را دقیقتر از هم جدا کند.
- جستارها کمک میکنند عادتهای پنهان ذهن در خرید، مصرف و تحسینکردن بهتر دیده شوند.
- این کتاب با مثالهای تاریخی و هنری، بحث اقتصادی را به تجربههای روزمره پیوند میدهد.
- بخش مربوط به علوم انسانی و هنر، فایدهی فرهنگ را از زاویهای ملموستر توضیح میدهد.
- مطالعهی این کتاب میتواند نگاه به چیزهای معمولی و در دسترس را تغییر دهد و حس کمبود دائمی را زیر سؤال ببرد.
خواندن کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی اثر پول بر سلیقه، احترام و قضاوت اجتماعی بیشتر بدانند.
- علاقهمندان به جستارهای اجتماعی و فلسفی که از مثالهای روزمره و فرهنگی استفاده میکنند.
- کسانی که دربارهی مصرفگرایی، خرید کردن و شکلگیری میل در زندگی روزانه سؤال دارند.
- دانشجویان و علاقهمندان هنر و علوم انسانی که میخواهند از فایدهی این حوزهها دفاعی روشنتر ببینند.
- مخاطبانی که دوست دارند نسبت میان ارزش واقعی اشیا و برچسب قیمتی آنها را دوباره بررسی کنند.
بخشی از کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن
«دو راه برای ثروتمند شدن پیش رویمان است: یکی اینکه پول بیشتری درآوریم؛ دوم اینکه کشف کنیم بیشتر چیزهایی که میتوانیم دوست داشته باشیم همین الآن هم (به لطف معجزات انقلاب صنعتی) دم دستمان هستند. در کمال تعجب، ما همین حالا هم خیلی پولدارتر از آن چیزی هستیم که به ما تلقین میکنند.
بچهها دو امتیاز دارند: اول اینکه اصلاً نمیدانند قرار است چه چیز را دوست داشته باشند، و دوم اینکه پول برایشان معنا ندارد، پس هیچوقت قیمتْ متر و معیارِ ارزشگذاریشان نیست. بنابراین، صرفاً بر خوشی و لذتشان از دیدن ویژگیهای ذاتی چیزهایی که میبینند بسنده میکنند و همین رویکرد گاه آنها را به وجوه حیرتانگیز میکشاند.
نمیتوانیم به عقب برگردیم و در نتیجه نمیتوانیم آنچه را که در باب قیمتها یاد گرفتهایم فراموش کنیم. اما میتوانیم کمتر به قیمت چیزها توجه کنیم و بیشتر به واکنشهای خودمان نسبت به هر چیز دقت داشته باشیم. بهترین آموزگاران در این زمینه هنرمنداناند. اهل هنر استادِ ثبت و انتقال ذوق و شوقشان هستند که آنها را درست مثل بچهها به وجوه غیرمنتظرهای میکشاند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب از چیزهای ارزان بیزار بودن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | از چیزهای ارزان بیزار بودن |
| عنوان دیگر | جستارهایی برای زندگی |