کتاب تجارت بین الملل و نقش صادرات و واردات بر توسعه اقتصادی کشور
معرفی کتاب تجارت بین الملل و نقش صادرات و واردات بر توسعه اقتصادی کشور
کتاب تجارت بین الملل و نقش صادرات و واردات بر توسعه اقتصادی کشور نوشتهٔ سیدروح اله البادی است و نشر عطران آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب تجارت بین الملل و نقش صادرات و واردات بر توسعه اقتصادی کشور
بیشتر اقتصاددانان معتقدند که تجارت، موتور توسعه در جوامع امروزی است. آنان ادعا میکنند که تجارت بین الملل امکان بهرهگیری از توانمندیهای اقتصادی بالقوه را، با توجه به مزیتهای نسبی موجود و قابل خلق، به وجود میآورد و علایم روشنی را برای سرمایهگذاری در طرحهای اقتصادی سودآور و قابل رقابت در عرصه جهانی پدیدار میسازد. همچنین تجارت بینالملل یا بازبودن اقتصاد، نرخ رشد اقتصاد را از طریق دسترسی به بازارهای خارجی، تکنولوژی و منابع تحت تأثیر قرار میدهد. با توجه به نقش کلیدی تجارت در هدایت برنامههای توسعه اقتصادی و کمک آن به روند جهانی شدن اقتصاد، لازم است اثر تجارت بینالملل بر رشد اقتصادی بررسی شود.
در شرایط موجود هر کوششی برای برنامهریزی و توسعه اقتصادی در سطح واحدهای ملی به گونهای اجتنابناپذیر، تنها با محیطهای بزرگتر بینالمللی معنا و مفهوم پیدا میکند که این خود اولین و نزدیکترین مفهوم جهانیشدن است. جهانی شدن در حوزه اقتصاد با مشخصهای آزاد سازی و ادغام اقتصادهای ملی با گسترش تجارت و اقتصاد بازار آزاد تعریف میشود. بنابراین در روندهای جهانی شدن، میدان رقابت از سطح ملی و منطقهای به سطح جهانی گسترش مییابد و در این روند کشورهایی موفق ترند که قدرت رقابت بالاتری در بعد تجارت بینالمللی داشته باشند.
صادرات و واردات ازجمله متغیرهای کلان اقتصادی هستند که بهدلیل ارتباط با دنیـا و تخصـیص بهینـه منابع از اهمیت زیادی برخوردارند. صادرات و واردات ازجمله متغیرهای بینالمللـی اقتصـاد هستند که در تجارت بینالملل از مفاهیم اصـلی هسـتند و از اهمیت بالایی برخوردارند، زیرا این دو متغیر، راههای ارتباط اقتصادی کشور با جهان خارج را تشکیل میدهند. بنـابراین، تجارت (صادرات و واردات) ازجمله مهمترین پارامترهـا در بخش خارجی اقتصاد محسوب گردیده و به صورت مبنـایی برای سیاستگذاری در ایـن بخـش مـدنظر قـرار دارد و بـه عنوان یکی از ابزارهای سیاستی در بعد خـارجی اقتصـاد در غالب راهبـردهـا و برنامـه هـای توسـعه قـرار دارد.
برای شروع و انجام واردات کالا در درجه اول بهتر است علم خود را در این خصوص افزایش دهید؛ چرا که انجام فهالیتهای وارداتی و تجاری از حساسیتهای خاصی برخوردار است که اگر نا آگاهانه این کار را آغاز کنید، ممکن است منابع مالی و سرمایههای انسانی خود را مستهلک کنید. مراحل انجام واردات پس از آگاهی از این حوضه، به شرح زیر است:
بازاریابی، انتخاب و اطمینان از مقرون به صرفه بودن واردات کالای مورد نظر و کسب آگاهی از تعرفههای گمرک (در نظر داشته باشید واردات هر کالایی در هر منطقه جغرافیایی، مقرون به صرفه نیست و باید از کاربرد و استفاده کالا در منطقه هدف اطمینان حاصل فرمایید)؛
صادر کنندگان کالای مورد نظر جهت واردات آن به مرزهای داخلی را بیابید (منابعی که میتوان کالای مورد نظر را از آنجا تهیه کرد را بشناسید)؛
دریافت و بررسی نمونه کالای مورد نظر (این مرحله الزامی ندارد اما در برخی موارد بهتراست این مورد را انجام دهید)؛
در این مرحله انتخاب خود را با توجه به منابع مالی، جهت واردات کالا، قطعی کنید؛
برقراری ارتباط با صادر کننده خارجی، انجام مقدمات گمرکی و گرفتن مجوزهای لازمه جهت دریافت کالا در گمرک (در این مرحله بهتر است فردی این عملیات را پیش ببرد که با قوانین و مقررات گمرکی، آشنایی کافی داشته باشد).
خواندن کتاب تجارت بین الملل و نقش صادرات و واردات بر توسعه اقتصادی کشور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران حوزهٔ اقتصاد بینالملل پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۵۸ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۵۸ صفحه