معرفی کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم
کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم (How To Think About Exercise) نوشته دیمن یانگ، ترجمه سما قرایی و ویراسته علیرضا اکبری توسط نشر هنوز منتشر شده است. این کتاب به بررسی رابطهی میان ذهن و بدن در ورزش میپردازد و میکوشد تصویری تازه از ورزش و فعالیت بدنی ارائه دهد؛ تصویری که فراتر از کلیشههای رایج دربارهی ورزشکاران و ورزش است. نویسنده با رویکردی فلسفی و تاریخی بهسراغ ریشههای دوگانهانگاری ذهن و جسم میرود و نشان میدهد چگونه این نگاه باعث شده است بسیاری از ما ورزش را امری سطحی یا صرفاً جسمانی بدانیم. ورزش در این اثر نهفقط بهعنوان ابزاری برای سلامت جسم، بلکه بهعنوان راهی برای رشد ذهنی، اخلاقی و خلاقیت معرفی میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم
کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم به قلم دیمن یانگ به موضوع ورزش از زاویهای دیگر مینگرد. این کتاب با تکیه بر مفاهیم فلسفی و تاریخی به بررسی پیشفرضها و باورهای رایج دربارهی ورزش و بدن پرداخته است. نویسنده با اشاره به شخصیتهایی مانند چَد (مربی خیالی فیلم برادران کوئن) و فیلسوفانی چون دکارت، افلاطون و ارسطو نشان میدهد که چگونه دوگانهانگاری ذهن و جسم در فرهنگ غربی ریشه دوانده و بر نگرش ما نسبت به ورزش تأثیر گذاشته است. کتاب ابتدا به ریشههای فلسفی این دوگانهانگاری میپردازد و سپس با مثالهایی از زندگی روزمره و تاریخ تلاش میکند این مرز را کمرنگ کند.
دیمن یانگ در ادامهی کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم با بررسی تجربههای شخصی و نمونههایی از ورزشکاران و متفکران نشان داده است که ورزش نهتنها برای بدن، بلکه برای ذهن و شخصیت انسان نیز اهمیت دارد. کتاب حاضر خواننده را به بازاندیشی دربارهی معنای ورزش و جایگاه آن در زندگی دعوت کرده است. اثر حاضر ۹ فصل دارد و با بخشهای نتیجهگیری و تمرین به پایان رسیده است.
خلاصه کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم
کتاب با نقد کلیشههای رایج دربارهی ورزش و ورزشکاران آغاز میشود؛ کلیشههایی که ورزش را صرفاً فعالیتی جسمانی و بیارتباط با تفکر و ذهنیت میدانند. نویسنده با بررسی ریشههای فلسفی این نگرش بهسراغ دوگانهانگاری ذهن و جسم میرود و نشان میدهد که این تفکیک از زمان فیلسوفانی چون دکارت و افلاطون در فرهنگ غربی شکل گرفته است. ذهن و بدن در این نگاه دو ساحت جداگانه تلقی میشوند و ارزش ذهن بالاتر از بدن قرار میگیرد. کتاب در ادامه با نقد این دوگانهانگاری بر پیوستگی ذهن و بدن تأکید میکند.
دیمن یانگ با ذکر مثالهایی از زندگی روزمره، تجربههای شخصی و روایتهایی از ورزشکاران و متفکران نشان میدهد که فکرکردن و احساسکردن همواره در بدن و با بدن رخ میدهد. ورزش نهتنها ابزاری برای سلامت جسم، بلکه راهی برای رشد ذهنی، اخلاقی و خلاقیت است. او به تجربهی پیادهرویهای داروین و تأثیر آن بر خلاقیت و تفکر علمی او اشاره و نقش ورزش در پرورش فضایل اخلاقی و شکلگیری شخصیت را بررسی کرده است. کتاب به لذت و شعف ناشی از ورزش میپردازد و نشان میدهد که ورزش میتواند منبع رضایت، غرور مثبت و الهامبخش برای نوآوری باشد.
نویسنده با مرور دیدگاههای یونانیان باستان، ورزش را نهفقط برای سلامت یا جنگ، بلکه بهعنوان راهی برای تجربهی کاملتر از زندگی و هماهنگی ذهن و بدن معرفی میکند. کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم ورزش را پروژهای مادامالعمر برای رشد و یکپارچگی انسان دانسته است.
چرا باید کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم را بخوانیم؟
کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم با رویکردی فلسفی و تاریخی، زاویهای تازه به ورزش و فعالیت بدنی میبخشد. برخلاف برخی آثار که ورزش را صرفاً راهی برای تناسباندام یا سلامت جسم میدانند، این اثر نشان میدهد که ورزش میتواند به رشد ذهنی، اخلاقی و خلاقیت فرد کمک کند. نویسنده با مثالهایی از زندگی دانشمندان، فیلسوفان و ورزشکارانْ پیوند میان ذهن و بدن را برجسته میکند و نشان میدهد که ورزش نهتنها برای بدن، بلکه برای ذهن و شخصیت انسان اهمیت دارد. خواندن این کتاب فرصتی است برای بازنگری در باب باورهای رایج و یافتن انگیزهای پایدارتر برای ورزشکردن؛ فراتر از اهداف کوتاهمدت یا فشارهای اجتماعی.
خواندن کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که بهدنبال درک عمیق معنای ورزش و نقش آن در زندگی هستند. این اثر برای دوستداران فلسفه، روانشناسی، علوم ورزشی و افرادی که میخواهند رابطهی ذهن و بدن را بهتر بشناسند، مناسب است.
درباره دیمن یانگ
دیمن یانگ (Damon Young) فیلسوف، نویسنده و مفسری استرالیایی است. او بهعنوان عضو افتخاری فلسفه در دانشگاه ملبورن فعالیت داشته و نویسندهی کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم (How To Think About Exercise) بوده است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم چیست؟
- نیویورک تایمز (New York Times) این اثر را کتابی برای کمک به خودمان دانسته است.
- بوکلیست (Booklist) این اثر را پژوهشی شگفتانگیز، هوشمندانه و لذتبخش توصیف کرده است که میتواند نگاه رایج و اغلب کمفروغ ما به ورزش را گسترش دهد.
بخشی از کتاب چگونه به ورزش فکر کنیم
«عصر یکی از نخستین روزهای زمستان است. با دوستم گِرِگ در حیاط پشتیِ خانهام نشستهام. گِرِگ دانشجوی ممتاز فلسفه و مطالعات فرهنگی و روزنامهنگار متخصص در امور مالی و اقتصادی است. او از آن کارشناسانی است که مثلاً میداند چینیها به پُتاس نیاز دارند. گِرِگ با نامزدش در یک حومهٔ بینشهریِ اعیاننشینِ ملبورن زندگی میکنند. گِرِگ قایقسواری میکند. قایقها و پاروهای باشگاه او در جایی نزدیک به کافهتریاهای مدارس خصوصی ملبورن انبار میشوند. گِرِگ بلندقامت، چهارشانه و خوشبرخورد است و شیطنتی بیخطر دارد. از آن نوع رفقایی که معمولاً مادرها برای پسرانشان میپسندند.
من هم گِرِگ را دوست دارم. ولی علاقهام مانع از آن نمیشود که با مشت بکوبم توی صورتش.
با کنارهٔ مشت راستم ضربهای به صورت گِرِگ میزنم و گونهاش زخم میشود و در همان حال با دست چپم گاردش را باز میکنم. گِرِگ به نظر جاخورده. بعد انگار قصد میکند که پاسخ دهد.»