کتاب این مردم نازنین
خواندن نظراتمعرفی کتاب این مردم نازنین
«این مردم نازنین» قصههای برخورد و تعامل رضا کیانیان(-۱۳۳۰) بازیگر سینما با مردم و جامعه به قلم او است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
بالاخره آن اتفاق جادویی افتاد. دختران با دیدن من جیغ زدند. خوشحال شدم. خیلی. شهرت به سراغ من آمده بود. در پیادهرو میرفتم. طعم شهرت را مزهمزه میکردم. شیرین بود. مثل همیشه خیالام به پرواز درآمد. رفتم به آینده. به شهرتی غلیظتر. بیشتر و بیشتر. تا اینکه از خودم پرسیدم: همینرا میخواستی؟ کمی در ذهنام مکث کردم. جوابها را سبک سنگین کردم. و بالاخره جواب دادم: نه! البته نه! اگر همین را میخواستم باید میدیدم مردم چه میخواهند و همان را ادامه میدادم. باید میدیدم دخترانی که دست به جیغشان خوب است چه میپسندند و به پسند آنها جواب میدادم.
نباید اغوا میشدم. امروز، سالها از آن ماجرا میگذرد. نقشهای گوناگون بازی کردهام. مشهور هم شدهام. اما هر روز اغوایی تازهتر پیش میآید. باید به بازیگری ادامه دهم.
شهرت، تنهایی را میدزدد. همهجا نگاهات میکنند. همهجا با تو هستند. زیر ذرهبین هستی. فقط در خانه میشود تنها بود. اگر تلفنهای علاقهمندان بگذارند! در خانه هم باید همیشه پردهها کشیده باشد. همسایهی علاقهمند هم زیاد است. من هم مثل هر آدم دیگری تنهایی میخواهم. من هم به تنهایی نیاز دارم. بازیگری در هر شکلاش تنهایی ندارد. بازیگر، پشت صحنه و روی صحنه همیشه با عدهای دمخور است. تنها نیست... و من که تنهاییام را دوست دارم و بازیگری را فراتر از دوست داشتن دوست دارم، چه باید میکردم؟ بیرون از زمانهایی که بازی میکردم و بیرون از زمانهای زندگی جمعی و اجتماعی، تصمیم به نوشتن گرفتم. بالاخره نوشتم و نویسنده شدم. بعدتر مجسمه هم ساختم. این روزها عکاسی هم میکنم، نقاشی هم میکنم. تنهاییام را ساختم و بازیگری و مردم را هم از دست ندادم. من مردم را دوست دارم. شلوغی را دوست دارم. تنهایی را هم دوست دارم. حالا همه را دارم.
در بخشهای ابتدایی کتاب، گرچه نکته بینی آقای کیانیان مشهود است، اما چیزی که رفته رفته خودش را نشان میدهد احساس متناقضی است که نام کتاب و محتوای آن به مخاطب القا می کنند. انگار نام اصلی این بوده است:
اتفاقات روزمره یه بازیگر که خواننده کتاب هم به کرار این اتفاقات رو تجربه میکنه اما گاهی شهرت آقا رضا سادگی اون اتفاق رو از بین میبره :) اگه کتاب صوتی اش رو که تو طاقچه هم هست گوش کنید عالی
این کتاب یکی از بی نظیر ترین کتاب هایی بود که به من معرفی شد و خوندمش.. چند تا داستان حیرت انگیز داره که آدم انگشت به دهن میمونه که آیا واقعیت میتونه اینقدر تلخ باشه یا نه! داستان خانمی که توی
یکی دو از ماجراهای کتاب رو قبلا جایی کن الان یادن نمیاد خونده ام،شاید توی یه مجله.نثر خوبی داره و گاهی هم به طنز میزنه.
به نظرم خیلی حرف مهمی برای گفتن نداشت
اصولن همه ی بازیگران حرفه یی و مطرح دچار خودشیفتگی هستند . آقای کیانیان در مورد بازیگری کتاب تألیف کرده اند . در این روایت به بخشی از بی فرهنگی ها و ضد اجتماع بودن بعضی از هموطنان اشاره شده
بعضی خاطرات ارزش تعریف کردن نداشت و بعضی ها جالب بود. در کل برای یکبار تورق موقعی که حوصله خوندن کتاب سنگین نداشته باشید خوبه.
هی لسن! من حقیقتا از خوندن خاطرات رضاجانِ کیانیان، آکتورِ مورد علاقم، لذت بردم! توصیه می کنم شمام اگه از عشاق دلخسته جناب کیانیان هستین این کتابو مطالعه کنین، متن روونی داره، همینطور جذابیت، کشش و اینکه در کل یونیکه!
این که شما خاطراتی از مردم داشته باشید و بعد به شهرت برسید و باز رفتار های مردم را ببینید و خاطراتتان را بگویید. جالب بود. بر عکس خیلی از نوشته های کلیشه ای که عموما بر خوبی ها و ویژگی های
جالب بود. بعضی از خاطره هاشون هم خیلی خنده دار بودند. فقط قیمت کتاب نسبت به تعداد صفحات و کتاب های دیگه یکم زیاده. فکر کنم به همین دلیل نسخه ی الکترونیکیش فروش کمی داشته