کتاب چشم اندازهای طراحی معابر شهری
معرفی کتاب چشم اندازهای طراحی معابر شهری
کتاب چشماندازهای طراحی معابر شهری با ترجمۀ محمد حیدری و فائزه یزدانی رستم و محمدجواد خسروی و شیرزاد یزدانی در انتشارات آذرفر به چاپ رسیده است. این کتاب دربارۀ اهمیت ساخت مسیرهای دوچرخهسواری است. کتاب، تجربۀ کشورهای پیشرو در این موضوع را با هدف استفادۀ مدیران شهری و طراحان ایرانی از آنها شرح داده است.
درباره کتاب چشم اندازهای طراحی معابر شهری
اهمیت دوچرخهسواری و مسیرهای مخصوص آن در جهان، توجه به ساخت مسیر دوچرخهسواری را ایجاب میکند. کتاب چشماندازهای طراحی معابر شهری، راهنمایی برای ارتقای فرهنگ استفاده از دوچرخه، بررسی تهدیدها و فرصتهای پیشِرو، استفاده از از تجربیات جهانی در راستای احداث مسیر دوچرخه و بهرهبرداری از آن است.
این کتاب، تجربههای موفق کشورهای اروپایی بهویژه ایرلند را در مورد کاهش ترددهای خودرویی و استفاده از حملونقل غیرخودرویی بررسی کرده است. تمرکز کتاب، در موضوع مسیرهای دوچرخهسواری بر این محورها قرار گرفته است: تعاریف و طراحی مسیرهای اختصاصی و اشتراکی دوچرخه در معابر، چگونگی ایمنسازی آنها، چگونگی کنترل سرعت و تردد آنها، تأمین امنیت تردد همۀ اقشار در ساعتهای مختلف شبانهروز، چگونگی تعریف مسیرها در نقاط کمتردد و بیدفاع شهری.
کتاب چشماندازهای طراحی معابر شهری با بررسی دستورالعمالهای مختلف در کشورهای اروپایی دربارۀ این موضوع، آنها را بهروزرسانی و تجمیع کرده و با کنار هم قرار دادنشان، دستورالعملها و راهکارهایی جامع ارائه کرده است. از آنجا که در ایران ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه در شهرهای با آلایندگی زیاد و تراکم وسایل نقلیه موتوری ضرورت دارد، استفاده از تجربۀ کشورهای پیشرو در این موضوع کمککننده است و موجب کاهش هزینههای ناشی از آزمون و خطا در این زمینه خواهد شد. خواندن کتاب چشماندازهای طراحی معابر شهری برای برنامهریزان این طرحها، سودبران این طرحها و نیز طراحان و مدیران شهری مفید است. اصول، رویکردها و معیارهای ذکر شده در این کتاب، برای استفادۀ طراحان باتجربه و واجد شرایط در این زمینه اختصاص یافته است گرچه همۀ جزئیات فنی را توضیح نمیدهد.
خواندن کتاب چشم اندازهای طراحی معابر شهری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به همۀ دوستداران کتابهای مرتبط با معماری و طراحی شهری و نیز برنامهریزان و مدیران شهری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب چشم اندازهای طراحی معابر شهری
«طراحی خیابان با توجه به درک رفتار راننده میتواند در هزینه، کارایی و کندسازی سرعت ترافیک بسیار کارآمد باشد. مکانسازی درست خیابانها از پتانسیلهای میراث فرهنگی و گردشگری محافظت خواهد کرد و رشد کاربردهای جدید را تسهیل میکند. عرصه عمومی با کیفیتتر، اعتماد شهروندی را افزایش میدهد و میتواند سرمایهگذارای سهامداران را به خود جلب کند و نتیجتاً سبب ایجاد اشتغال میشود. تشویق به پیادهروی و دوچرخهسواری که به راحتی در اختیار طیف وسیعی از سنین و ماهرتها قرار میگیرد، سبب سرزندگی و تعامل در خیابانها خواهد شد، در نتیجه باعث افزایش نشاط و بهبود فعالیتهای تجاری و خردهفروشی میگردد.
اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی گزینههای حمل و نقل اغلب در طراحی محیط ساخته شده، نادیده گرفته میشوند. تمرکز بر بهبود طراحی خیابان به ارزش افزوده، مشارکت اجتماعی و کاهش کربن کمک خواهد کرد.»
حجم
۱۶٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۸۴ صفحه
حجم
۱۶٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۸۴ صفحه