معرفی و دانلود کتاب بره ای که گرگ شد + خلاصه رایگان

بتینا وگناست، محمد همتی
انتشارات:
نشر هیرمند

معرفی کتاب بره ای که گرگ شد

کتاب بره‌ای که گرگ شد نوشته بتینا وگناست و ترجمه محمد همتی، داستانی تمثیلی و پرکشش است که نشر هیرمند آن را منتشر کرده است. ماجرا از جایی شروع می‌شود که در دشتی آرام، خبر مرگ گرگ می‌پیچد و خیلی زود جای خالی او به مسئله‌ای عجیب تبدیل می‌شود: چه کسی قرار است گرگ بعدی باشد؟ این نقطه‌ی شروع، قصه را به‌سوی بازی خطرناک نقش‌ها، وسوسه‌ی قدرت و تغییر رابطه‌های دوستی می‌برد. تصویرگر این اثر کاتارینا بوسهوف است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بره ای که گرگ شد

کتاب بره‌ای که گرگ شد نوشته بتینا وگناست، قصه‌ای کوتاه و تمثیلی است که در ظاهر با چند حیوان و یک دشت ساده پیش می‌رود، اما خیلی زود به پرسش‌هایی جدی‌تر می‌رسد؛ پرسش‌هایی درباره‌ی قدرت، نقش‌پذیری، ترس، تقلید و این‌که یک موجود تا کجا ممکن است زیر تأثیر جایگاهی تازه، خودش را فراموش کند. ماجرا با گفت‌وگوی چند گوسفند درباره‌ی گرگی که مرده آغاز می‌شود و از همان ابتدا روشن است که گرگ فقط یک حیوان درنده نیست، بلکه جایگاهی است که برایش قانون، ابزار، قرارداد و حتی بنگاه کاریابی وجود دارد. همین فضای عجیب، لحن کتاب را از یک قصه‌ی ساده جدا می‌کند و به آن حال‌وهوایی کنایه‌آمیز می‌دهد.
کتاب بره‌ای که گرگ شد در ادامه، رابطه‌ی میان فرفری، نازی و رنه را به مرکز روایت می‌آورد و نشان می‌دهد که تغییر ظاهر، گرفتن یک عنوان تازه و پذیرفتن قواعد یک نقش، چگونه می‌تواند رفتار و نگاه شخصیت‌ها را عوض کند. حضور کوتوله‌ی مسئول استخدام، پوستین گرگ، دندان مصنوعی، قرارداد موقت و بعدتر لباس شکارچی، جهان داستان را به‌گونه‌ای ساخته که هم خنده‌دار است و هم ناآرام‌کننده. متن بارها از دل موقعیت‌های طنز به‌سوی مسئله‌های مهم‌تری می‌رود: این‌که خشونت چگونه عادی می‌شود، دوستی چطور زیر فشار ترس و جاه‌طلبی تغییر می‌کند و مرز میان بازی و واقعیت کجا از بین می‌رود. در کنار این‌ها، تصویر گوسفندی که می‌خواهد از سرنوشت معمول خود فرار کند و ناگهان به چیزی دیگر بدل می‌شود، به داستان بُعدی نمادین داده است.

خلاصه کتاب بره ای که گرگ شد

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
فرفری، بره‌ای کنجکاو و کم‌جرئت، با دوستش نازی همراه می‌شود تا برای شغل گرگ جدید دشت درخواست بدهند. نازی که از زندگی عادی گوسفندی خسته است، با پوشیدن پوستین و دندان‌های گرگی کم‌کم رفتارش عوض می‌شود و نقش تازه را فقط بازی نمی‌کند، بلکه آن را باور می‌کند. فرفری در این میان از تماشاگر به همراه و بعد به کسی تبدیل می‌شود که باید جلوی فاجعه را بگیرد. داستان در مسیر خود نشان می‌دهد که قدرت و ظاهر تازه چگونه می‌توانند اخلاق، دوستی و نگاه به دیگران را جابه‌جا کنند و این تغییر چه پیامدهایی برای همه‌ی ساکنان دشت دارد.

چرا باید کتاب بره ای که گرگ شد را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب بره‌ای که گرگ شد را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب مسئله‌ی قدرت و تغییر هویت را در قالب یک قصه‌ی حیوانی و تمثیلی پیش می‌برد.
  • خواننده می‌تواند ببیند که یک نقش اجتماعی تازه چگونه رفتار و قضاوت شخصیت‌ها را دگرگون می‌کند.
  • داستان، دوستی و وفاداری را در موقعیتی پرتنش می‌آزماید و از دل آن پرسش‌های اخلاقی بیرون می‌آورد.
  • حضور بنگاه کاریابی، قرارداد موقت و ابزارهای نقش‌آفرینی، به قصه لایه‌ای کنایه‌آمیز داده است.
  • این اثر برای کسانی که به داستان‌های کوتاه با درون‌مایه‌ی نمادین علاقه دارند، مناسب است.

خواندن کتاب بره‌ای که گرگ شد به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های تمثیلی که پشت ماجرای ساده، مسئله‌های اخلاقی و اجتماعی را دنبال می‌کنند.
  • خوانندگانی که به قصه‌های حیوان‌محور با فضای کنایه‌آمیز و موقعیت‌های غیرمنتظره علاقه دارند.
  • کسانی که دوست دارند درباره‌ی اثر قدرت، ترس و تقلید بر رفتار شخصیت‌ها بیشتر فکر کنند.
  • مخاطبانی که از داستان‌های کوتاه و پرحادثه با شخصیت‌های مشخص و رابطه‌های تنش‌دار لذت می‌برند.
  • کسانی که به روایت‌هایی درباره‌ی دوستی، خیانت، جبران و بازگشت به خود علاقه دارند.

بخشی از کتاب بره ای که گرگ شد

«فرفری با دهانِ پُر پرسید: «حالا کارش چی بود؟»
نازی سم‌هایش را چند باری روی بوتهٔ علفِ نرم و آبداری کشید و گفت: «مثلاً چه کار باید می‌کرد؟ او بد بود. فکر کنم با آن‌همه بدی وقتِ سر خاراندن هم نداشته!»
«همهٔ این حرف‌ها درست، اما وقتی یک نفر بد شد چه کارهایی می‌کند؟» فرفری که از ترس تنش مورمور شده بود، ادامه داد: «لابد پر و پای گوسفندها را گاز می‌گرفت؟»
نازی گفت: «گاز گرفتنِ پر و پای گوسفندها که چیزی نبود. خیلی کارهای بدتر از آن هم می‌کرد!»
«کارهای بدتر؟»
«خیلی بدتر!»
«مگر بدتر از این هم کاری هست؟»
«خوب... بستگی دارد... اما من اصلاً دلم نمی‌خواهد بهش فکر کنم. همان بهتر که مُرد.»
بچه‌خوک‌ها آن‌قدر دور شده بودند که دیگر صدای آوازشان شنیده نمی‌شد.
فرفری با احتیاط پرسید: «تو می‌شناختیش؟»
نازی چیزهایی می‌دانست، اما به روی خودش نیاورد و گفت: «پناه بر خدا. نه که نمی‌شناختمش! به خیالت اگر می‌شناختمش الان این‌جا با خیال راحت کنار تو ایستاده بودم و داشتم می‌چریدم؟»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۲ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بره ای که گرگ شد و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببره ای که گرگ شد
موضوعداستان کودک و نوجوانان