کتاب بررسی قضاوت زن از دیدگاه فقه و قانون
معرفی کتاب بررسی قضاوت زن از دیدگاه فقه و قانون
کتاب بررسی قضاوت زن از دیدگاه فقه و قانون را طیبه احمدی نوشته و انتشارات آذرفر آن را منتشر کرده است. این کتاب با نگاهی فقهی و حقوقی به بررسی و تشریح نظریات مختلف دربارهٔ تصدی زنان در منصب قضاوت پرداخته است.
درباره کتاب بررسی قضاوت زن از دیدگاه فقه و قانون
با گسترش امکانات آموزشی و نیز تغییر نگرش جامعه نسبت به کار و حضور زنان در محیطهای اجتماعی و ارزشآفرینی اقتصادی پابهپای مردان در بیشتر جوامع، شاهد فعالیت زنان در حوزههایی بودهایم که پیشتر در اختیار مردان بود. حوزههای سیاسی و قضایی از جملهٔ این موارد است. امروزه شاهد هستیم که زنان در ایران و سایر ممالک اسلامی بهعنوان وزیر، مشاور وزیر، نمایندهٔ مجلس و وکیل دعاوی مشغول هستند، اما هنوز دربارهٔ جواز ورود زنان ایران به شغل حساس و خطیر قضاوت بحث و اختلافنظر وجود دارد. کتاب بررسی قضاوت زن از دیدگاه فقه و قانون به قلم طیبه احمدی کوشیده است تا طی چهار فصل و با جستوجو در منابع فقهی و مواد قانونی، به بررسی دلایل و تشریح نظریات مختلف دربارهٔ این موضوع پرداخته تا به پاسخی منطقی و مستدل برسد.
خواندن کتاب بررسی قضاوت زن از دیدگاه فقه و قانون را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دانشجویان رشتههای حقوق، فقهوحقوق و مطالعات زنان، پژوهشگران علاقهمند به مباحث مرتبط با حقوق زن و نیز طلاب حوزههای علمیه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب بررسی قضاوت زن از دیدگاه فقه و قانون
«در فقه اهل سنت در کنار ویژگیهای قاضی که شامل عقل، بلوغ و... است، ذکوریت را نیز قرار دادهاند. در فقه شیعه شیخ طوسی نخستین کسی بود که ذکوریت را شرط لازم برای قاضی دانست. پس از آن، این امر باعث شد تا فقیهان به ۲ گروه تقسیم شوند. برخی از فقیهان ما تردیدی نکردهاند و بهصورت قطع حکم دادهاند که زنان حق قضاوت در محاکم قضایی را ندارند و کوشیدهاند دلیلی برای عدم جواز قضاوت زنان پیدا کنند و با استناد به شرط مرد بودن، قضاوت را تخصیص و تقیید به مرد کنند. آنها معتقدند که زنان در امر قضاوت احساسی برخورد میکنند اما آقایان خیر. درمقابل، کسانی بودهاند که با اخلال در دلایل گروه اول و با استناد به قرآن و سنت، قائل به جواز قضاوت زن شدهاند. همانطور که زنان میتوانند در سایر مشاغل جدای از احساسی بودن ازجمله پزشکی و مهندس بودن موفق باشند، قطعاً میتوانند در شغل قضاوت نیز موفق باشند و ذکوریت هیچ مانعی برای پیشرفت زنان در امر قضاوت نیست. انسان به گونهای آفریده شده است که میتواند احساس خود را کنترل کند. زن هم از این امر مستثنی نیست. او بهراحتی میتواند احساس خود را در زمان قضاوت و یا هر شغل دیگری کنترل کند و یا از طریق عقل و منطق و دلایل موجه در کار خود موفق باشد. همانطور که امروزه شاهد زنان قاضی هستیم که سوای احساسات توانستهاند در امر قضاوت موفق باشند و خیلی بهتر از آقایان انجام وظیفه کنند. بنابراین زنان هم میتوانند در کنار مردان به شغل قضاوت بپردازند و از مزایای آن بهرهمند گردند.»
حجم
۱۰۰۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۱۰۰۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه