
کتاب اختلال شخصیت مرزی
معرفی کتاب اختلال شخصیت مرزی
کتاب اختلال شخصیت مرزی نوشتهٔ مجید محمود علیلو و محمد امین شریفی توسط انتشارات ارجمند منتشر شده است. کتاب حاضر در نه فصل تنظیم شده است که توصیف بالینی، انواع چهارگانهی اختلال شخصیت مرزی، تشخیص افتراقی، سیر بالینی، همایندی مرضی، تعیین عوامل پیشآگهی مثبت و منفی، بررسی مکانیسمهای دفاعی، مدلهای تبیینیِ خودزنی، ارزیابی و سببشناسی این اختلال، از جمله مباحثی هستند که محتوای نیمی از کتاب را تشکیل میدهند. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی از شایعترین و مقاومترین اختلالات شخصیت است و یکی از جدّیترین چالشهای درمانیِ پیش رویِ روانشناسان و روانپزشکانِ امروز به حساب میآید. مشکلات جدی در زمینهی تنظیم هیجانی، بیثباتیهای شدید در روابط بینفردی، خلق و خودانگاره، جرحخویشتن تعمدی، اقدام به خودکشی، احساسهای پوچی و بیمعنایی و مشکلات هویتی از شاخصترین ویژگیهای اختلال شخصیت مرزی است. برای درک قصّهی پرغصّهٔ بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، کافی است به تشبیه «مارشا لینهان» دقت کنیم. لینهان که مبدع رفتاردرمانی دیالکتیکی است، شخصیتهای مرزی را معادلِ روانشناختیِ بیمارانِ سوختگی سطح سوم میداند؛ تشبیه لینهان به وضوح نشان میدهد که فاصلهٔ بیماران مرزی با مرگ، تنها یک قدم است. کتاب حاضر در نه فصل تنظیم شده است که توصیف بالینی، انواع چهارگانهی اختلال شخصیت مرزی، تشخیص افتراقی، سیر بالینی، همایندی مرضی، تعیین عوامل پیشآگهی مثبت و منفی، بررسی مکانیسمهای دفاعی، مدلهای تبیینیِ خودزنی، ارزیابی و سببشناسی این اختلال، از جمله مباحثی هستند که محتوای نیمی از کتاب را تشکیل میدهند. روشهای درمانی اصلی این اختلال، یعنی رفتاردرمانی دیالکتیکی، طرحوارهدرمانی و دارودرمانی به تفصیل مورد بررسی قرار گرفتهاند و در پایان به سایر روشهای درمانی در اروپا و آمریکای شمالی اشاره شده است. روانشناسان، روانپزشکان، روانپرستاران، مشاوران، و دانشجویان این رشتهها، از مخاطبان اصلی کتاب حاضر میباشند. کتاب اختلال شخصیت مرزی تألیف دکتر مجید محمودعلیلو، روانشناس بالینی و استاد روانشناسی بالینی در دانشگاه تبریز و محمدامین شریفی، دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی است. این نسخه، چاپ چهارم کتاب اختلال شخصیت مرزی است.
چرا باید کتاب اختلال شخصیت مرزی را بخوانیم؟
خواندن کتابهایی درباره اختلال شخصیت مرزی (BPD) به دلایل مهمی توصیه میشود. اولاً، این مطالعه به شما کمک میکند تا درک عمیقتری از علائم پیچیده، علل احتمالی و چالشهای روزمره افراد مبتلا به BPD به دست آورید و از این طریق به کاهش انگ اجتماعی و باورهای نادرست پیرامون این اختلال کمک کنید. ثانیاً، کسب آگاهی در این زمینه میتواند به توسعه حس همدلی و شفقت نسبت به تجربیات دشوار این افراد منجر شود. علاوه بر این، این کتابها میتوانند بینشهای ارزشمندی برای خودشناسی (برای کسانی که با ویژگیهای مشابه دستوپنجه نرم میکنند) و همچنین اطلاعاتی درباره راهبردهای مقابلهای مؤثر و روشهای درمانی موجود، مانند رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)، ارائه دهند که هم برای افراد مبتلا و هم برای متخصصان مفید است
خواندن کتاب اختلال شخصیت مرزی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
افراد مبتلا به BPD میتوانند از مطالعهٔ این کتاب برای درک بهتر وضعیت خود و یادگیری مهارتهای مدیریتی بهرهمند شوند. همچنین، خانواده، دوستان و شرکای عاطفی این افراد، با خواندن این منابع، میتوانند نحوه حمایت مؤثر و برقراری ارتباط سالمتر را بیاموزند. متخصصان بهداشت روان، از جمله روانشناسان، روانپزشکان، مشاوران و مددکاران اجتماعی، و همچنین دانشجویان این رشتهها، برای ارتقاء دانش تخصصی و مهارتهای بالینی خود به این کتب نیاز دارند. علاوه بر این، معلمان، کارفرمایان و هر فرد علاقهمند به بهداشت روان که مایل به درک بهتر پیچیدگیهای شخصیت و چالشهای سلامت روان است، از مطالعه در این زمینه سود خواهند برد.
بخشی از کتاب اختلال شخصیت مرزی
«مدل CBASP، بر این باور است که سبک تفکر افراد مبتلا به افسردگی مزمن، یا در سطح پیشعملیاتی پیاژه متوقف شده، و یا اینکه به چنین سطحی، واپسروی کرده است. پیاژه اعتقاد داشت که در پایان دومین سال زندگی، نوع جدیدی از کارکرد روانشناختی بروز میکند که مرحلهٔ پیشعملیاتی نامیده میشود. عملیات در نظریهٔ پیاژه، به هر نوع روشی برای عمل کردن ذهنی بر روی اشیاء اشاره دارد. در واقع، عملیات، یکسری اعمال یا فعالیتهای ذهنی است که از قواعدی منطقی پیروی میکند. شاهعلامت مرحلهٔ پیشعملیاتی، این است که عملیات ذهنی، به لحاظ منطقی فاقد کفایتاند. یعنی، تفکر افراد در این مرحله، خشک و انعطافناپذیر بوده و در هر لحظه فقط به یک جنبه از محرک یا موقعیت محدود میشود. ادراکبسته بودن تفکر در نظریهٔ پیاژه، تمرکز نامیده میشود. خودمحوری که مهمترین نقص تفکر پیشعملیاتی است، گونهای از تمرکز به حساب میآید. پیاژه معتقد بود وقتی کودکان بازنماییهای ذهنی از دنیا را آغاز میکنند، غیر از دیدگاه خودشان از دیدگاههای دیگران بیخبرند و فکر میکنند که همهٔ انسانها هم مثل آنها فکر یا احساس میکنند. به عقیدهٔ او، خودمحوری به تفکر انعطافناپذیر و غیرمنطقی میانجامد. فکر، آنچنان از یک دیدگاه واحد سرچشمه میگیرد، که افراد در پاسخ به دنیای مادی و اجتماعی، استدلال غلط خود را اصلاح یا برونسازی نمیکنند (برک، ۲۰۰۱). تفکر شهودی (اینکه فرد به چیزی باور دارد، اما دلیل آن را نمیداند)، و کارکرد سمبولیک (استفاده از سمبولهای ذهنی، کلمات یا تصاویر برای بازنمایی چیزهایی که حضور فیزیکی ندارند) از دیگر ویژگیهای تفکر پیشعملیاتی است (اسوان و حال، ۲۰۰۷).»
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۸۵ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۸۵ صفحه