دانلود و خرید کتاب ارتقای ظرفیت دینداری احمدرضا اخوت

معرفی کتاب ارتقای ظرفیت دینداری

کتاب ارتقای ظرفیت دینداری نوشتهٔ احمدرضا اخوت و مریم قاسمی است و مدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهم‌السلام دانشگاه تهران آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب ارتقای ظرفیت دینداری

بسیار زیباست هنگامی که درباره موضوعی مورد نیاز یا پرسشی، منظومه‌ای مشخص و منسجم از موضوع‌ها را در یک سوره می‌توان دید. در این صورت هم به اهمیت آن پرسش پی می‌بریم هم آن سوره برایمان ویژه می‌شود و هم رهنمودهای سوره به صورت زنجیره‌ای از باورها و عمل‌ها قابل توصیه می‌گردد. کتاب ارتقای ظرفیت دینداری یکی از کتاب‌هایی است که با همین منطق به نگارش درآمده‌اند.

کتاب پیش رو سوره مبارکه مائده را با موضوع دین مطالعه کرده و در پرتو آن به مسئله مهم چگونگی گسترش دینداری و ارتقای آن پرداخته و سپس پاسخ این مسئله را به صورت کوتاه در دو گام ارائه می‌دهد.

نخست باید رویکرد خود درباره دین و دینداری را اصلاح کرد تا گمان نشود که دین و دینداری، چیزی خارج از همین زندگی معمولی و عینی است. در این صورت فهمیده می‌شود با گریز از پایبندی به دین خدا، ناگزیر به دینی دیگر- آگاهانه یا ناآگاهانه- پایبندی ایجاد می‌شود. در گام دوم راه گسترش دشن، احیا و ارتقای ظرفیت های دینداری در زندگی فردی و اجتماعی است که با آن داخل شدن انسان‌ها در دین خدا و داخل شدن دین خدا در گستره زندگی، نه‌تنها امر سخت و بعیدی نخواهد بود بلکه به صورت حداکثری محقق خواهد شد.

خواندن کتاب ارتقای ظرفیت دینداری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به پژوهشگران اسلام پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب ارتقای ظرفیت دینداری

«یکی از سوره‌های قرآن که درباره دین و دستاورد پیامبران و وحی برای زندگی انسان‌ها سخن گفته، سوره مبارکه مائده است. این سوره از آسیب‌های دینداری سخن می‌گوید و درباره آنها به شکل تفصیلی انذار می‌دهد.

بنا به نقل‌های گفته شده سوره مائده، آخرین سوره‌ای است که به حضرت پیامبر صلی الله علیه و آله نازل شده است. بنابراین انتظار می‌رود در آن خلاصه‌ای از دستاوردهای وحی و نیز حفظ آن دستاوردها، بیان شده باشد.

از آنجایی که قرآن آخرین کتاب پیامبران و این سوره آخرین سوره نازل شده به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است نقش توصیه‌های آخر مربوط به ختم وحی به همه پیامبران را دارد. در این صورت خطاب آن تنها به مسلمانان نیست بلکه خطاب‌های آن مربوط به هر انسان دلداده به دین الهی است. برای همین این سوره، همه انسان‌ها را مکلف به دینداری حقیقی می‌کند.

بخش‌های سوره را در نگاهی کوتاه می‌توان این چنین از نظر گذراند:‌

بخش اول، درباره ارتقای روابط اجتماعی و استفاده از طیبات در زندگی است. (آیه ۱ تا ۵)

بخش دوم، به عنایت‌های خاصی با نام اکمال دین و اتمام نعمت هدایت اشاره می‌کند. (آیه ۶ تا ۷)»

سوره مبارکه ص
آمنه بگماز
یکشنبه، مدرسه سیر دستیابی به مقاصد
احمدرضا اخوت
معناشناسی ولایت
احمدرضا اخوت
تدبر در هستی؛ تدبر در کتاب
احمدرضا اخوت
سیر شکوفایی امت؛ نازل کننده رحمت، فضل و احسان (جلد سوم)
احمدرضا اخوت
ولایت؛ ایجادکننده‌ی فرایند هدایت
احمدرضا اخوت
روش های تدبر ادبی توسعه و بلاغت کلام؛ آموزش روش های تدبر در قرآن (۹)
احمدرضا اخوت
تدبر در هستی؛ تدبر در کلمه
احمدرضا اخوت
چهارشنبه، مدرسه حفظ و سلام
احمدرضا اخوت
جمعه، مدرسه جریان سازی رحمت و قرب و رضایت
احمدرضا اخوت
شکل‌گیری امت؛ برای نزول رحمت، فضل، احسان
احمدرضا اخوت
سه‌شنبه، مدرسه صالح سازی اعمال در مواجهه با مردم
احمدرضا اخوت
پرورش تفکر بنیادی
احمدرضا اخوت
نظام هماهنگ سوره های قرآن
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی
شنبه، مدرسه گشایش و وسعت رزق
احمدرضا اخوت
پرورش تفکر قرآنی
احمدرضا اخوت
آداب میهمانی؛ دست‌نوشته‌های پیاده‌روی اربعین ۱۳۹۷
احمدرضا اخوت
دعوت به خیر براساس الگوی کلام طیب
احمدرضا اخوت
تدبر در هستی؛ تدبر در اسماء
احمدرضا اخوت
چهل اقدام در صالح‌سازی اعمال مبتنی بر قرآن و روایات اهل بیت علیهم‌السلام با رویکرد صدق‌گزینی
احمدرضا اخوت
نظری برای کتاب ثبت نشده است
- در این سوره به سیر تحولی اشاره می‌شود که انسان در اثر دین و دینداری به آن دست می‌یابد و نشان می‌دهد که انسان در اثر اتصال به نبیّ و کتاب می‌تواند افق دید آسمانی پیدا کند تا جایی که از آسمان مائده‌ای بخواهد و از ناحیه آن، منسکی را به اذن خداوند و با اِشراف پیامبر خدا پایه‌گذاری کند. کرامت‌بخشی خداوند به انسان در این درخواست، نشان‌دهنده اوج قدرت فکری و معنوی است که خداوند به انسان از طریق دینداری عنایت کرده است. (در داستان حواریون تأمل شود.)
کاربر ۱۵۷۳۴۴۳
دشمنان خدا می‌خواهند به اشتباه و دروغ، حاکمیت دین را جبر مسلکانه القا کنند در حالی که این‌جور نیست بلکه حاکمیت دین تقویت‌کننده اختیار و انتخاب در انسان است. دشمنان خدا با ضرورت آزاد نشان دادن انسان‌ها از هر قید الهی و عقلی، با کمال وقاحت و خباثت آنها را در قید اغراض ناپاک نفسانی و شیطانی قرار می‌دهند و به این صورت، آنها را از هدایت دور می‌کنند.
R.Khabazian
در حاکمیت دین، عقل هر انسانی باید شکوفا شود و هیچ کار نابخردانه‌ای نباید از او صادر شود. برای تحقق این مهم باید عقل در پرتو وحی بالنده شود. محروم نگه داشتن مردم دنیا از هدایت انبیا و اولیای الهی یکی از راه‌های چپاول آنها و به استضعاف کشاندن آنها می‌باشد
R.Khabazian

حجم

۱٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۸۱ صفحه

حجم

۱٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۸۱ صفحه

قیمت:
۲۵,۰۰۰
تومان