کتاب مماس با اثر
معرفی کتاب مماس با اثر
کتاب مماس با اثر نوشتهٔ علیرضا تغابنی است. نشر چشمه این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی نقد ۱۱ اثرِ معماری معاصر ایران است.
درباره کتاب مماس با اثر
کتاب مماس با اثر که تصاویر گوناگونی را در بر گرفته، باور دارد که در وضعیت امروز ایران، پروژههای ساختهشدهٔ معماری صادقتر از نظریهها هستند. نویسنده معتقد است که هر یک از این پروژههای ساختهشده محصول جدال میان نیروهای مختلفِ بیرونی و درونیِ معماری بودهاند؛ ازاینرو علیرضا تغابنی در کتاب حاضر، به خوانند و گفتوگو پیرامون این آثار پرداخته است و نه دربارهٔ نظریههای معماری. نام این مجموعهجستار مماس با اثر است؛ بر مبنای این مفهوم که نقد نه تماماً برآمده از اثر است و نه هرگز میتواند بهکلی بر آن منطبق شود؛ بلکه نقد در اینجا مثل مکالمهای با اثر است و در عین داشتن شخصیتی مستقل، برای لحظاتی به روی اثر مماس میشود.
خواندن کتاب مماس با اثر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران هنر معماری ایران پیشنهاد میکنیم.
درباره علیرضا تغابنی
علیرضا تغابنی معمار ایرانی و مقیم تهران است. او بناهای معاصر تهران مانند خانهٔ شریفیها و سدروس را طراحی کرده است. او عضو هیئتعلمی مرکز معماری معاصر تهران است. تغابنی در سال ۱۳۵۶ در تهران به دنیا آمد. در سال ۱۳۷۴ در رشتهٔ معماری در گیلان و در دانشگاه گیلان تحصیل کرد. در سال ۲۰۰۲ مدرک کارشناسیارشد معماری گرفت. او برای معماری مبتکرانه و تجربی خود شناخته شده است. در رشتهٔ معماری از دانشگاه آزاد تهران و در مرکز معماری معاصر تهران در دانشکده کار کرده است. کتاب «مماس با اثر» حاوی ۱۱ نقد دربارهٔ ۱۱ پروژه از آثار ساختهشدهٔ معماری ایران است که در سال ۱۳۹۵ در جایزهٔ معمار شرکت داده شدهاند و در بین پروژههای برگزیدهٔ همان سال بودند. این کتاب را علیرضا تغابنی نوشته است.
بخشی از کتاب مماس با اثر
«متنهایی که پس از داوری آن سال جایزهی معمار، در طی این چند سال، جستهگریخته به آنها برگشتهام تا کامل و روایتمندشان کنم. این جستارها سعی میکنند نحوهای از خواندن آثار معماری معاصرمان را پیشنهاد دهند تا شاید بتوانیم، با استفاده از آنها، دربارهی کارهایمان مکالمه کنیم.»
من این کتاب ترجیح دادم خودشو بخرم از کتابخونه ها،تا چاپ پنجم من خریدم و فوق العادست البته همیشه کار های اقای تغابنی عالی هستن از طراحیا تیموشون تا کتاب.