کتاب مبانی عصبی حرکت انسان
معرفی کتاب مبانی عصبی حرکت انسان
کتاب مبانی عصبی حرکت انسان نوشتهٔ پونه مختاری و علی طیبی میبدی است و انتشارات حتمی آن را منتشر کرده است.
انتشارات حتمی یکی از ناشرین معتبر و نامآشنا در حوزه نشر کتابهای تخصصی علوم ورزش و پزشکی است که پس از طی مراحل پر فراز و نشیب، به این جایگاه دست یافته است.
از ابتدای فعالیت، انتشارات حتمی بهطور تخصصی در زمینه علوم ورزشی و آکادمیک به چاپ کتاب پرداخت، اما در سالهای اخیر، اقبال مردم و عموم جامعه به کتابهای ورزشی زیاد شده و اکنون ۷۰درصد از کتابهای انتشارات حتمی در زمینه تربیت بدنی در سطح عمومی، رشتههای ورزشی، فدراسیونها و … است. با توجه به نیاز جامعه بهویژه پس از شیوع ویروس کرونا، اخیراً چاپ کتابهای پزشکی و سلامت و بهویژه پزشکی در حوزه ورزش به مجموعه فعالیتهای انشارات حتمی افزوده شد.
اعتقاد مدیریت انتشارات حتمی بر این است که در زمینه علوم ورزشی باید با علم و پیشرفتهای روز همگام بود و لذا بیش از ۸۰درصد از کتابهای منتشر شده در قالب ترجمه است. تاکنون تعداد ۵۳۷ عنوان از کتابهای انتشارات حتمی در سایت خانه کتاب ثبت شده و برای ۶۹۷ مورد نیز تاکنون شابک صادر شده است.
انتشارات حتمی در مدت یک دهه فعالیت خود در حوزه نشر کشور، موفق به دریافت ۱۲ نشان برتر کشوری ازجمله ناشر نمونه کشور در سال ۱۳۹۳، برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، برگزیده کتابهای علوم ورزشی دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۱ و لوح تقدیر از سوی انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور برای چاپ کتاب «راهنمای تغذیه بالینی در کووید ۱۹» شده است.
انتشارات حتمی علاوه بر تقویت زمینههای فعالیت و همکاری با نهادها و مراکز متولی ورزش و علوم ورزشی در کشور، در چشمانداز پیشروی خود، نگاهی نیز به آن سوی مرزهای کشور و حضور در عرصه بینالملل دارد.
درباره کتاب مبانی عصبی حرکت انسان
دستگاه عصبی يکی از دو دستگاه اصلی کنترلکننده سازوکارهای بدن انسان است. از زمان کشف سلول عصبی توسط دکتر کاخال (۱۹۳۴-۱۸۵۲) تا امروز که سيستمهای هوش مصنوعی با الگوبرداری از شبکههای عصبی مغز آدمی ساخته میشوند، دانش بشر از اين دستگاه پيچيده و پر رمز و راز گستردگی قابل توجهی پيدا کرده است. نگاه به ساختار و عملکرد دستگاه عصبی از منظرهای متفاوت سبب پيدايش علوم مختلف در اين حوزه شده؛ به طوری که بهسادگی نمیتوان در يک مقاله يا کتاب در مورد جوانب متعدد يک کارکرد خاص از سيستم عصبی سخن گفت.
در پس يک حرکت سادهٔ دست ما برای نوشتن از روی يک متن، دنيايی از رشتههای تخصصی علوم اعصاب وجود دارد که هريک دربارهٔ جنبهای از اين عمل صدها و بلکه هزاران صفحه مطلب برای گفتن دارند. پيچيدگی مطلب وقتی دوچندان میشود که به اين نگاه ساختار- يا عملکردگرای علوم، نگاه دانشمندان حوزههای مختلف را بيفزاييم؛ مثلاً تحليل زيربنايی همان حرکت به ظاهر سادهٔ رونويسی، از ديد يک حرکتشناس تفاوتی چشمگير با تحليل يک متخصص توانبخشی دارد.
آنچه در کتاب مبانی عصبی حرکت انسان میخوانید:
فصل ۱: آناتومی کارکردی دستگاه عصبی مرکزی- سلولها
فصل ۲: فيزيولوژی سلول عصبی- کانالهای يونی و ملکولی و ساير پروتئينیهای غشا
فصل ۳: سيناپسهای دستگاه عصبی مرکزی
فصل ۴: سازمان کلی دستگاه عصبی
فصل ۵: پردازش اطلاعات در مدارها و شبکههای عصبی
فصل ۶: نخاع و نقش آن در حرکت
فصل ۷: ساقه مغز و نقش آن در کنترل حرکت
فصل ۸: مخچه و نقش تعادلی آن در حرکت
فصل ۹: عقدههای قاعدهای، تالاموس و ارتباطات آنها
فصل ۱۰: قشر مخ و کنترل حرکتی
فصل ۱۱: واحد حرکتي و فيزيولوژی دوک عضلانی
فصل ۱۲: راه رفتن و سازوکار عصبی آن
فصل ۱۳: يادگيری حرکتی
خواندن کتاب مبانی عصبی حرکت انسان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خوانندگان اصلی اين کتاب عبارتاند از دانشجويان حرکت شناسی، علوم ورزشی، تندرستی، مربيگری و تربيت بدنی و دانشجويانی که در برنامههای آمادگی پيش از تدريس شرکت میکنند و به طور کل دانشجويان رشته علوم ورزشی که هدفشان يادگيری آمادگی جسمانی، توانبخشی و علم تمرين است و نيز متخصصان تندرستی.
حجم
۲۸٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۵۰ صفحه
حجم
۲۸٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۵۰ صفحه