کتاب آقای رویا
معرفی کتاب آقای رویا
کتاب آقای رویا نوشتهٔ روبر پنژه و ترجمهٔ مهستی بحرینی است. انتشارات نیلوفر این رمان فرانسوی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب آقای رویا
کتاب آقای رویا رمانی است که در آن با شخصیتی به همین نام آشنا و همراه میشویم. «آقای رؤیا» بازنشسته شده و برای پرکردن اوقات خود و فرار از تکرارها به یادداشتنویسیهای روزانه روی آورده است که آن را «دفتر مشق» مینامد. این یادداشتها ارزش چندانی نداشته و در واقع چیزی جز توصیف رویدادهای پیشپاافتادهٔ روزمره نبوده است. شخصیت اصلی داستان با نوشتن این یادداشتها سعی در فراموشکردن زندگی واقعی خود داشته است؛ فراموشی آنچه دوران بازنشستگی نام میگیرد. نویسنده در این اثر از مرز میان قصه و تأملات شخصی گذر میکند؛ گویی میخواسته با این داستان به جهان درون خود و ناشناختههای وجودش قدم بگذارد و از بیرون داستان به خود بنگرد.
بهگفتهٔ منتقدان، نوشتههای روبر پنژه پاسخی به کتاب «درجهٔ صفر نوشتار» اثر «رولان بارت» بوده است. پنژه در تقابل با نظر بارت که زمان را وسیلهای برای نشان دادن ارتباطات اجتماعی و در پیوند با قصه میدانست، روایت را قرار میدهد. «ربگریه» دربارهٔ پنژه میگوید که او مبدع رمانی است که خودبهخود ابداع میشود. از بیانات خود پنژه نیز چنین مفهومی بر میآید. او میخواهد خواننده آگاه باشد که «کتاب بین چشمش نوشته میشود؛ با همهٔ تردیدها، دودلیها، سوداها و هیجاناتی که نویسنده دستخوش آن است.». پنژه هرگز مانند بسیاری از نویسندگان درصدد نوشتن یادداشتهای روزانه یا خاطرات خود برنیامد، اما مجموعهٔ «دفترها» که آخرین نمود ذوق هنری او به شمار میآید و بهویژه انتشار کتاب آقای رویا در ۱۹۸۲، بهمنزلهٔ یادداشتهای اوست و خود پنژه نیز هرگز انکار نکرده که «آقای رویا» بهتعبیری «منِ دیگر» اوست. این رمان در واقع حدیثنفس روبر پنژه است که بهصیغهٔ سومشخص نوشته شده و هم از تخیل مایه گرفته است و هم از شرححال.
خواندن کتاب آقای رویا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر فرانسه و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره روبر پنژه
روبر پنژه (Robert Pinget) در سال ۱۹۱۹ در ژنو به دنیا آمد و در سال ۱۹۹۷ بر اثر حملهٔ قلبی درگذشت. او رماننویس و نویسندهای فرانسوی بود که اصلیتی سوئیسی داشت. پنژه از سال ۱۹۴۶ ساکن پاریس شد و در سال ۱۹۶۰ میلادی ملیت فرانسوی را پذیرفت. آثار او برندهٔ جوایز متعددی از جمله «فمینا» و «جایزهٔ بزرگ ملی ادبیات» شدهاند. روبر پنژه را از نویسندگان رمان نو میدانند که در آثارش بهوضوح از اصول کلاسیک رماننویسی بهدور بوده است، اما ازآنجاکه او با دیگر نویسندگان رمان نو چندان در ارتباط نبوده، کمتر شناخته شده است. این نویسنده در ۱۹۶۳ بهخاطر کتاب «تفتیش عقاید» جایزهٔ منتقدان و ۲ سال پس از آن برای رمان «یکی» جایزهٔ فمینا را دریافت کرد. بهگفتهٔ برخی از صاحبنظران او عاشق شعر بود و از رمان بیزار، اما چون در شعر به موفقیتی دست نمییابد، به رماننویسی روی میآورد؛ ازاینرو سبک او با نویسندگان کلاسیک متفاوت است و در زمان خلق داستان، هیچ محتوای ازپیشتعیینشدهای ندارد. رمان «آقای رویا» یکی دیگر از آثار اوست.
درباره مهستی بحرینی
مهستی بحرینی در سال ۱۳۱۷ به دنیا آمد. تخصص اصلی او ترجمه است. او کتابهای مهمی چون «اعترافات» از ژان ژاک روسو، «مادام بوآری» از گوستاو فلوبر، «هستی و نیستی» از ژان پل سارتر، «اسطورهٔ سیزیف» و «عصیانگر» از آلبر کامو و… را به فارسی برگردانده است. مجموعه شعر «در کسوت ابر» نیز یکی دیگر از آثار مکتوب اوست.
بخشی از کتاب آقای رویا
«آقای رؤیا در ایوان خانهٔ خود، زیر آفتاب، نشسته است. او مردی بازنشسته است. با یک خدمتکار زن، در ویلایی کنار دریا، نهچندان دور از آگاپا، تفریحگاه ساحلی کوچکی که تابستانها پر از جمعیت و زمستانها سخت ملالآور است، زندگی میکند.»
حجم
۹۰۹٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه
حجم
۹۰۹٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه