دانلود و خرید کتاب نماز مسافر گروه پژوهش مجمع جهانی اهل بیت ترجمه حسین علی عربی

معرفی کتاب نماز مسافر

کتاب الکترونیکی «نماز مسافر» اثری از گروه پژوهش مجمع جهانی اهل بیت و عبدالکریم بهبهانی است که با ترجمهٔ حسین علی عربی و ویراستاری امراللّه نصیری در انتشارات مجمع جهانی اهل بیت به چاپ رسیده است.

درباره کتاب نماز مسافر

از جمله مسائلی که در مورد آن، میان اهل بیت (ع) و اهل سنّت اختلاف است، «مسئلهٔ نماز در سفر» است. مذهب اهل بیت (ع) به وجوب شکسته‌خواندن نمازهای ۴‌رکعتی برای مسافر حکم نموده‌اند و این وجوب، وجوب تعینی است. مذهب حنفی‌ها از اهل سنّت این نظریه را پذیرفته‌اند ولی مذهب حنبلی‌ها، اوزاعی، مالکی‌ها و شافعی‌ها با آن مخالف هستند و گفته‌اند:

«شکسته‌خواندن نمازهای چهار رکعتی در سفر، واجب نیست بلکه جایز است و مکلّف در سفر، بین شکسته‌خواندن و تمام‌خواندن نمازهای ۴رکعتی، مخیر است».

آنگاه بین آنان نیز اختلاف پیش آمده و جمعی قائل شده اند که شکسته‌خواندن، افضل است و برخی دیگر معتقدند که تمام‌خواندن، افضل است و تنها نقطهٔ مشترک بین همهٔ مسلمانان، «مسئلهٔ مشروعیت شکسته‌خواندن نماز ۴رکعتی در سفر» است.

این کتاب به‌منظور روشن‌کردن حقیقت این مسئله، موضوع نماز مسافر را ابتدا بر‌‌اساس قرآن و سپس براساس سنت نبوی شرح دهد.

انتشارات مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)، وابسته به این مجمع در سال ۱۳۷۷ آغاز به کار کرده است. هدف این انتشارات، گسترش علوم اسلامی و آشنا‌ساختن مخاطبین خود با مذاهب اسلامی و تبیین افکار و علوم تشیع و اهل‌بیت (ع) در ایران و جهان است. بسیاری از این آثار ترجمهٔ زبان‌های دیگر از جمله عربی و انگلیسی است.

شورای مجمع جهانی اهل بیت که جهت اطمینان از استحکام، اعتبار و دقت منشورات مجمع تأسیس شده است، تشکیل‌شده از شخصیت‌های فرهیخته، مجتهد و صاحب‌نظران عالی‌رتبهٔ حوزوی و دانشگاهی است که با بررسی و کارشناسی موضوعات مختلف، تصمیم‌گیری‌های لازم را به‌عمل می‌آورند و تا پایان کار بر صحت محتوا و استناد مطالب کتب به منابع اصیل اسلام نظارت می‌کنند.

از مهم‌ترین آثار پژوهشی مجمع، مجموعهٔ اعلام الهدایهْ در زمینهٔ تاریخ و تحلیل زندگانی پیامبر اکرم (ص) و ائمهٔ معصومین علیهم‌السلام به زبان‌های مختلف و سلسله‌کتاب‌های فی رحاب اهل‌البیت علیهم‌السلام درخصوص پاسخ به شبهات تاریخی، کلامی و فقهی در بیش از ۴۶ جلد است.

در راستای تحقق اهداف مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام، بخش ترجمهٔ مجمع با شناسایی و سازمان‌دهی صدها مترجم به زبان‌های مختلف، آثار پژوهش‌شده در مجمع و نیز دیگر آثار ارزشمند و فاخر اسلامی و شیعی را به زبان‌های گوناگون ترجمه و آمادهٔ انتشار می‌کند. تعداد زبان‌هایی که تاکنون کتب مجمع به آن‌ها ترجمه شده به ۵۵ زبان می‌رسد.

مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام همچنین به شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب اهتمام ویژه‌ای دارد و از آن‌ها به‌عنوان فرصت مناسبی برای ترویج معارف اسلامی و ارتباط با پیروان اهل‌بیت علیهم‌السلام در کشورهای مختلف بهره می‌گیرد. تاکنون نمایشگاه‌های مهم کتاب در دنیا - نظیر نمایشگاه‌های آلمان (فرانکفورت)، روسیه (مسکو)، عراق (نجف، کربلا و بصره)، چین (پکن)، هند (دهلی)، لبنان (بیروت)، عمان (مسقط)، پاکستان (کراچی)، آفریقای جنوبی (کیپ تاون)، تونس، کویت و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران - شاهد حضور انتشارات مجمع بوده‌اند.

همچنین بخش‌های مجازی و رسانه‌ای مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام، هرساله در نمایشگاه‌های بین‌المللی قرآن کریم، مطبوعات و خبرگزاری‌ها و رسانه‌های دیجیتال شرکت کرده و علاقه‌مندان داخل کشور را در جریان آخرین فعالیت‌های مجمع قرار می‌دهند.

کتابخانه و مرکز اسناد اهل‌بیت علیهم‌السلام با هدف تهیه، آماده‌سازی و دردسترس‌قراردادن منابع اصیل اسلامی، در ساختمان قم مجمع تأسیس شده و در اختیار پژوهشگران معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام قرار دارد. بالغ بر ۳۰۰۰۰ کتاب، مجله و اسناد پژوهشی گوناگون در این کتابخانه موجود است که برخی از آن‌ها - نظیر مجموعه طاووس یمانی - منحصربه‌فرد است.

مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام در راستای رسالت فرهنگی - تبلیغی خود، چندین مجلهٔ دوره‌ای به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف منتشر می‌کند. مجمع همچنین از انتشار تعداد زیادی از مجلات و نشریات اسلامی به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف جهان پشتیبانی می‌کند.

کتاب نماز مسافر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به افرادی که مایل به مطالعهٔ بیشتر در موضوع نماز مسافر هستند، پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب نماز مسافر

«جملهٔ (لاجُناحَ) که در آیهٔ تقصیر وارد شده است، در وجوب و گاهی در اباحه به کار رفته است، ولی در آیهٔ شریفه به هر دو صورت قابل حمل است، لذا برای پی بردن به مقصود آیه، لازم است در سنّت پیامبر(ص) تحقیق کنیم.

وقتی از این زاویه وارد بحث می شویم، می بینیم که برای دلالت بر وجوب، روایات بسیاری وارد شده است که به بیان برخی از آنها می پردازیم:

۱- ابن حنظله می گوید:

«از ابن عمر در مورد نماز در سفر سؤال کردم، گفت: دو رکعت بر طبق سنّت پیامبر(ص) است. در لفظ بیهقی آمده است: شکسته خواندن نماز در سفر، سنّتی است که رسول خدا(ص) آن را بنا کرده است».

۲- عبدالله بن عمر گوید:

«رسول خدا(ص) در حالی نزد ما آمد که ما در گمراهی بودیم و به ما آموخت. از جمله چیزهایی که به ما آموخت این بود: خدای عزّوجلّ به ما دستور داد که در سفر، نماز را دو رکعتی بخوانیم».

۳- سلمان می گوید:

«نماز به صورت دو رکعت، دو رکعت واجب شد. رسول خدا(ص) آن را در مکه خواند تا این که به مدینه رسیدند. در مدینه آن را آن گونه که خدا خواست خواند. به نمازِ در وطن، دو رکعت افزوده شد، ولی نماز در سفر، به حال خود باقی ماند».

۴- ابی هریره می گوید:

«ای مردم! خدا از زبان پیامبر شما، نماز را در وطن، چهار رکعتی و در سفر، دو رکعتی واجب کرده است» »

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۱۵٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۷۳ صفحه

حجم

۱۱۵٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۷۳ صفحه

قیمت:
۲,۰۰۰
تومان