کتاب عفاف و حجاب، چگونه؟
معرفی کتاب عفاف و حجاب، چگونه؟
کتاب عفاف و حجاب، چگونه؟ نوشتۀ سیدجعفر حق شناس است. این کتاب را انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) منتشر کرده است.
درباره کتاب عفاف و حجاب، چگونه؟
پرسشهای مطرح شده در کتاب عفاف و حجاب، چگونه؟ همان سؤالاتی است که از سوی مخاطبان مطرح شدهاند البته گاه اندکی ویرایش و بازسازی در آنها صورتگرفته است. در ارائۀ پاسخها ضمن توجه بهاختصار و روانی کوشش شده است پاسخها مستدل و مستند بوده و تفکر اسلامی محور اساسی پاسخها باشد؛ هرچند که تکیه بر دانشهای عقلی و تجربی بشر نیز موردتوجه بوده است.
اعتقاد ما بر این است که در پاسخ به سؤالات دینی باید صریح، شفاف و شجاعانه پاسخهای صحیح را با زبانی ساده اما با منطقی محکم و مستدل در اختیار مخاطبان گذاشت. از مجمل گویی قلمفرسایی و عبارتهای شعارگونه خودداری کرد.
درست است که نوشتن و سخنگفتن با زبان احساس معمولاً بهسرعت در مخاطب اثر میگذارد؛ اما به اعتقاد ما بیان محکم، منطقی و مبتنی بر آموزههای دینی بسیار ماندگار و تأثیرگذار است و روح و اندیشه مخاطب را به ساحل آرامش رسانده او را سیراب میسازد.
خواندن کتاب عفاف و حجاب، چگونه؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتابهای دینی و مذهبی میتوانند از مخاطبان این کتاب باشند.
بخشی از کتاب عفاف و حجاب، چگونه؟
«شرم و حیا
۱) شرم و حیا به چه معناست و چه نقشی در زندگی انسان دارد؟
حیا حالتی درونی در انسان است که خود را تحت نظارت ناظر میبیند و از انجام اعمال ناروا خودداری میکند. انسان باحیا کسی است که از انجام رفتارهای زشت و نامناسب شرم دارد؛ چرا که خود را در حضور پروردگار میبیند و شرم و حیا او را فرامیگیرد. امام صادق میفرماید: «دانستم که خداوند از من آگاه است، پس شرم کردم».
حیا ویژگی کسانی است که شخصیت رشدیافته و ارزشمند آنها و احساس کرامت و بزرگواری درونشان اجازۀ آلودگی به کارهای ناپسند را به آنها نمیدهد.
از آثار مهم حیا مهار غریزۀ جنسی و حفظ عفت و پاکدامنی است. حیا در روابط زن و مرد موجب میشود که انسان از آلودگیهای جنسی شرم و حیا نموده و خود را پاک نگاه دارد. ریشه و منشأ همۀ انحرافات جنسی آسیبدیدن حیاست؛ بیحیایی و نداشتن شرم است که بیحجابی و بیبندوباری جنسی را به بار میآورد.
از همین روست که اساسیترین عنصر در شکلگیری حجاب و پوشش مناسب در جامعه توانمندسازی درونی انسانهاست که با حیا و شرم از گناه آغاز شده و با عفت و کنترل خود ادامه مییابد و در شکل حجاب و پوشش در رفتار ظاهری آشکار میشود.
از آنچه آوردیم دانسته شد که حجاب و پوشش مطلوب و ارزشمند زمانی پدید میآید که حیا در درون انسان شکلگرفته باشد؛ از همین رو تأکید و اصرار بر رعایت حجاب بدون تلاش برای ایجاد حیای درونی، بازده مناسبی ندارد.»