کتاب هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی و تعهد سازمانی در نظام بانکی
معرفی کتاب هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی و تعهد سازمانی در نظام بانکی
کتاب هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی و تعهد سازمانی در نظام بانکی نوشتهٔ امیرعباس زعفرانی آرانی و سمیه بلاغی اینالو است و نشر عطران آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی و تعهد سازمانی در نظام بانکی
مطالعه و بررسی تاریخچهٔ توسعهٔ تحول جوامع صنعتی نشان میدهد که نیروی انسانی ماهر و پرورشیافته در فرایند تحول جامعهٔ سنتی به جامعهٔ صنعتی تأثیر انکارناپذیر داشته است. تأمین نیازهای افراد و ایجاد انگیزه و تعهد برای بالابردن کیفیت کاری آنان از مهمترین اهداف سازمانهاست. در علوم رفتاری، دربارهٔ تعهد سازمانی که یکی از انواع تعهدهاست، پژوهشها و تعریفهای زیادی شده است. از نظر صاحبنظران تعهد سازمانی شامل این موارد میشود: ۱. اعتقاد به هدفها و ارزشهای سازمانی؛ ۲. تمایل به تلاش در راه سازمان؛ ۳. تمایل شدید به ادامهٔ عضویت در سازمان. سه عنصر دیگر نیز برای تعهد مطرح شده است که عبارتاند از: تعهد عاطفی، تعهد مستمر و تعهد هنجاری.
تعهد سازمانی را میتوان بهعنوان قدرت تشخیص افراد همراه با فعالیت و مشارکت در یک سازمان ویژه تعریف کرد. در این راستا امروزه بسیاری از محققان به دنبال درک عمیق متفاوت تأثیرگذار بر تعهد کارکنان نسبت به سازمان و همچنین بهرهمندی از حداکثر توانایی آنها هستند. ازطرفی رضایت کارکنان، نقش محوری در بهبود تعهد سازمانی آنان دارد. از آنجایی که رضایت شغلی متأثر از عوامل بیرونی، درونی و نگرشی است، به نظر میرسد یکی از مهمترین عوامل درونی مؤثر بر رضایت شغلی و در نتیجه، تعهد سازمانی، هوش هیجانی است و از طرفی ویژگیهای شخصیتی بر رضایت شغلی و تعهد سازمانی تأثیرگذار است. مفهوم هوش هیجانی برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط پیتر سالووی و جان مایر مطرح شد که بیان میکند هوش هیجانی نوعی پردازش اطلاعات عاطفی است که شامل ارزیابی صحیح عواطف در خود و دیگران، ابزار مناسب عواطف و تنظیم سازگارانه عواطف است. هوش هیجانی ظرفیت یا توانایی سازماندهی احساسات و عواطف خود و دیگران برای برانگیختن خود و کنترل مؤثر احساسات و استفاده از آن در روابط با دیگران است. هوش هیجانی، نشاندهندهٔ مجموعه تواناییهایی است که به کارمندان توان پاسخگویی به استرس محل کار و رفتارهای هیجانی خود و دیگران میدهد. در حالی که با هوش هیجانی میتوان مسیر پیشرفت، شکست و یا درجازدن کارکنان را نیز پیشبینی کرد، در سطوح رهبری و مدیریت عالی سازمان، ۸۵درصد قابلیتها برای کسب موفقیت به هوش هیجانی بستگی دارد تا به سایر تواناییهای فنی و شناختی.
خواندن کتاب هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی و تعهد سازمانی در نظام بانکی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به روانشناسان و مدیران بانکی و برنامهریزان بانکی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی و تعهد سازمانی در نظام بانکی
«عصر حاضر، عصر پيچيدگی و تحول است. عصری كه در آن پيشرفت و توسعه هر كشور به دانش جديد آن وابسته است و در اين بين افرادی كه برای حل مشكلات كشور خود به دنبال راهبردی ابتكاری هستند، موفقيت را برای كشور به ارمغان میآورند و امروزه در توسعه و رشد اقتصادی كشور كار آفرينان به عنوان سرمايه های انسانی با تكيه بر محور دانايی و عمل نقش ارزندهای دارند (احمدی، ۱۳۸۷).
از آنجا كه نيروی انسانی از عوامل زير بنايی فرايند توسعه میباشد و هرگونه توفيق در فرايند توسعه پايدار يک سازمان مشروط به توفيق در توسعه منابع انسانی است از اينرو اهميت و ضرورت توجه به نظام مديريتی توسعه دهنده منابع انسانی آشكار میگردد. لذا مديران به عنوان برنامهريزان و تصميمگيرندگان سازمان در صورتی كه كارآفرين باشند میتوانند بهتر و بيشتر از منابع موجود استفاده نمايند (رجببیگی و فقیهی، ۱۳۸۳).
کارآفرينی همان نيرويی است که اول بار هم خود موتور محرک اقتصاد اين کشورها بوده و امروز نيز با چهرهای نو، در ميان رکود جهانی اقتصاد، جان تازهای در آنها میدمد. اين در شرايطی است که اقتصاد کشور ما گرفتار نارسايیها، کمبودها و سوء مديريتهايی است که نيمنگاهی به وضعيت جهانی اقتصاد، ما را به سوی اين باور میکشاند که رشد کارآفرينی و فرهنگ کارآفرينانه به شرطی که با فرهنگ، امکانات و توانايیها و سليقه ايرانی آميخته شود، تنها راه بهبود امروز اقتصاد کشور است (رجبی و بیگلری، ۱۳۸۷).»