کتاب حجاب
معرفی کتاب حجاب
کتاب حجاب نوشتهٔ رحمتالله شریعتی نجفآبادی است و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد اصفهان آن را منتشر کرده است. این کتاب دربارهٔ جمال در حجاب، عفاف در نگاه و کمال در زنان است.
درباره کتاب حجاب
در مورد حجاب اسلامی، جایگاه، نقش و حقوق زن و مسئلهٔ نگاه و ویژگیهای زنان و...، در کتاب حجاب چند مطلب مهم و مورد نیاز تحقیق و پیجویی میشود که از این قرار هستند: حجاب در جهانبینی دینی به این معناست که مرتبهٔ هر موجودی عین آن موجود است و تخطی از آن مرتبه، نابودی آن موجود است، لذا تخطی محال است و در حکمت عملی و شریعت نبوی به معنای این است که زن با ستر، موقعیت توأم با کرامت خود را حفظ میکند و الا نابود میگردد. عدهای که به حجاب ایراد میگیرند آن را به معنای اولیهاش که به معنای «درپردهکردن و بازداشتن از درآمدن و حایل میان دو چیز و سدّ و حبس» است گرفتند، درحالیکه در اسلام ستر و پوشش، مطرح است و اساس آن هم حیا و بزرگواری روح و طهارت روان و جمال برای زنان است، پس حجاب در معنای جدید همان روگیری است. حجاب از ضروریات اسلام است و به عنوان اصل تلقی میشود ولی فرم و شکل آن، فرع و قابل تغییر است. بهترین ستر و حجاب چادر است و آن منافات با آزادی زن در هیچ زمینهای ندارد و تخطی از آن یا بدحجابی، عامل سلب حریت و عین اسارت و نفس حقارت و خودِ هلاکت، در دنیا و آخرت و رسوایی دو جهان است. از عناد و خصومت و دشمنی مُلحدین نسبت به پوشش زن متوجه میشویم که پوشش از لحاظ اقتصادی و پیوند خانوادگی و امنیت اجتماعی و مسئلهٔ سیاسی و حماسی و دینی و معنویت بشری و...، نقش زیاد و فراگیر دارد و آن، علت اصلی در نابودی دشمن بینالمللی و مهاجم جهانی و عامل پیشرفت صنعت و علم و هنر است. جواز عدم پوشش صورت زن، مستلزم جواز رؤیت آن نیست.
از دیگر موارد بررسیشده در این کتاب میتوان به این گزینهها هم اشاره کرد: از دلایل وجوب حجاب، عقل و فطرت و شرع و حیا و سلامتی جان و حفظ نسل و تعالی انسان است.
ایمان و تقوی و عمل صالح که اساس ارزش انسان است، بین زن و مرد تفاوتی ندارد، چراکه روح، مذکر و مؤنث نیست.
تفاوت زن و مرد محکوم نیست، بلکه تبعیض، مطرود است. قرآن اختلاف مرد و زن را از لحاظ جنسیت بلکه صنفیت تأیید کرده است که آن، مربوط به تن و جسد است، نه روح و کمال. اساساً تبعیض، ترکیب ناموزون و زشت و تفاوت، تألیف موزون و زیباست.
اسلام توسط حجاب، از جهت توسعه اقتصادی که فیالمثل همان به کار افتادن کارخانههای پارچهبافی برای تهیه چادر و توزیع و دوزندگی و... و متنبهساختن مردم از زیبایی حجاب و زینت لباس است، دنیا را متحول کرد.
آیین حضرت محمد (ص) به طهارت جامعه بسیار زیاد عنایت دارد که مهمترین عامل آن کنترل نگاه و مراعات پوشش و حکمت در افکار و ظرافت در گفتار و ادب در رفتار است.
اکنون غرب بیشتر مصداق بارز جاهلیت دیگری است که زن را بازیچه تبلیغات برای سرمایهداران بزرگ و عامل نمایش فیلمهای خلاف عفت عمومی و سبب انحراف جوانان دختر و پسر و اغفال آنها از جمال انسانیت و او را وسیله اعتیاد و بزهکاری و عیاشی و کیافی و وسیلهٔ کشاندن آنها به سمت و سوی زیباییهای زودگذر و زرق و برق دنیای دَنیّ و زر و زور و تزویر و او را علت غفلت آنها از رحمت رحمانی و میل به خصلت شیطانی قرار داده است.
ریشهٔ تمام گناهان از ناحیه نگاه انحرافی و لباس مبتذل و اصلاحِ (پیرایش و آرایش) خلاف شرع و حجابِ مغایرِ عرف (بدحجابی) و آرایش را در معرض نامحرمان گذاشتن و تبرج جاهلیت قرن بیستم و بیست و یکم و برهنگی فرهنگی و فرهنگ برهنگی و افکار و گفتار و رفتار ناهنجار و همکلام شدن زن و مرد نامحرم و مشکل جلوه دادن امر ازدواج است.
عرفان اسلامی و رهبانیت دینی، به کوه و دشت و دَمن پناه بردن و به فرار از جامعه و خانواده و دوری از سیاست و دنیا و پُست نیست. کافی است انسان مدت کمی از نگاه کردن خلاف شرع و بدحجابی و لباس خالی از عفاف و عدم رعایت حقوق خانواده دست بردارد، آن وقت خواهد یافت که به دولت عزت و ثروت اقتدار و کرسی کرامت و عرش عفت و معراج عبودیت و بهشت ربوبیت و رتبه فنا و پست باقی به بقاء الله رسیده است.
عاقلانه نیست که شخص، عاشق امر مجازی که زیبایی محدود و نسبی و زودگذر دارد بشود و از حقیقت امر و معشوق مطلق و دائمی و بینهایت باز بماند. ما نباید مصداق کسانی باشیم، بلکه باید بهرهٔ خود را از دنیا بگیریم تا آخرت سعادتمندانه نصیب ما بشود، نه آخر و آغل شقاوتمندانه. امام علی (ع) در مذمت زنان مطالبی به ویژه در خطبه هشتادم نهجالبلاغه دارد، از جمله این که آنها، در ایمان و عقل و اقتصاد، نقص دارند که عدهای، آن نکوهشها را کلی و همیشگی و مربوط به طبیعت آنها نمیدانند، بلکه عارضی و منوط به موقعیتی خاص تلقی میکنند و این در حالی است که نویسندهٔ این کتاب هیچ نوع نکوهشی از بیان آن حضرت استنباط نمیکند، علاوه بر اینکه فریقی گفتهاند که عنوان مذمت گونهٔ خطبه از سید رضی است، نه از آنِ آن امام همام.
نظر فلاسفهای مانند ملاصدرا و ملاهادی سبزواری و ... پیرامون جایگاه و نقش زن، نقل و نقد و بررسی میشود، چرا که رأی آنها در این خصوص دستاویزی، برای حمله به بزرگان دین و چه بسا خود دین، توسط روشنفکر مآبان شده است.
شبهاتی در مورد بانوان توسط خودی و غیر خودی وجود دارد که به اهم آنها جواب داده میشود تا در این باب، معضِلات حل گردند. چون اساس جهان بینی و شاکله و سیرت انسان مخصوصاً زن در خانه و کاشانه شکل میگیرد، لذا پیرامون خانوادهٔ مطلوب دینی پژوهشی مستوفا تحت عنوان «خانواده در اسلام»، در آغاز کتاب، انجام گرفته است.
خواندن کتاب حجاب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به تمام زنان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب حجاب
يكي از مشكلات و تهديدهای جدی عصر حاضر در اين مرز و بوم مخصوصاً در مغرب زمين تزلزل خانواده است كه علت اصلی آن، دينگريزی و يا نقصان حاكميت دينی در امور و شئون زندگی است. بسياری از دولتها آنقدر كه به كشاورزی و دامداری توجه دارند به خانواده توجه ندارند و در اين باب بودجه هزينه نمیكنند و در نظر نمیگيرند و چه بسا تا میتوانند با وسايل ارتباطی، خانوادهها را متزلزل و يا متلاشی میكنند.
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه
نظرات کاربران
خوندن این کتاب اطلاعات خوبی رو درباره حجاب منتقل میکنه
کتاب خوب درمورد عقلانیت حجاب کم پیدا میشه، ولی این کتاب یکه از همون کتاباس که با عقل حجاب رو برای انسان تداعی میکنه خوندش رو توصیه میکنم...
این کتاب رو برای پیدا کردن راه حجاب دنبال کنید پشیمان نمیشوید
با خواندن این کتاب این سوال برایم پیش آمد که چرا همسر دکتر شریعتی حجاب نداشتند؟
بسیار عالی با متن روان و دلنشین
کتاب عالی و روان نوشته کتاب پرمحتوا بود و برای تمامی سنین مناسب است
متن کتاب بسیار شیوا و قابل درک است بیسیار دقیق و زیبا راجع به حجاب صحبت شده است توصیه میکنم به دوستان
این کتاب بسیار خوب و مفید است
کتاب خوب و کاملی هست ،
بسیار عالی بود ک یکی از بهترین کتاب هایی بود که تا به حال خوندم