کتاب ۱۰۱ بازی زبانی
معرفی کتاب ۱۰۱ بازی زبانی
کتاب الکترونیکی «۱۰۱ بازی زبانی» نوشتهٔ پائول رویاکرز با ترجمه محمدحسین بابایی در انتشارات صابرین چاپ شده است. زبان و بازی مکمل هم هستند و یکدیگر را غنی میسازند. ترکیب این دو، بازیهای زبانی را تشکیل میدهد که موضوع این کتاب است. این کتاب شامل بیش از یکصد بازی زبانی و متنوع است. به همراه مقدماتی که توضیح میدهد چگونه بازیها میتوانند برای همگان قابل دسترسی و اجرا باشند. تمام بازیها به دقت گسترش یافته و در کلاس درس اجرا و آزمایش شدهاند.
درباره کتاب ۱۰۱ بازی زبانی
بازیهای زبانی این کتاب در خدمت اهداف آموزشی گوناگونی به کار میرود و در کلاسهایی همچون انشاء و دستورزبان (هنرهای زبانی)، زبان انگلیسی، نوشتن خلاق، شعر، نمایش و سخنرانی قابل اجرا هستند. این بازیها همچنین برای رشد فردی و اجتماعی بازیکنان ارزشمندند. این بازیها برای اهداف زیر طراحی شدهاند:
تشویق به درک ارزش زبان
پرورش خلاقیت
رشد دامنۀ واژگان
روان شدن کلام
افزایش شناخت از ترکیب و ساختار داستان
افزایش مهارتهای سخنرانی و صحبت در جمع
افزایش مهارتهای اجتماعی: ابراز وجود، گوش دادن، همکاری کردن
کتاب ۱۰۱ بازی زبانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
در این کتاب بازیهای متفاوتی برای هر گروه سنی طراحی شده است و از کودکان ۴ ساله تا نوجوانان ۱۸ ساله میتوانند بازی زبانی مناسب خود را در آن بیابند.
بخشی از کتاب ۱۰۱ بازی زبانی
وسایل مورد نیاز: مجلات و روزنامههای خارجی زبان، قیچی بیخطر، کاغذ، چسب مایع، مدادشمعی یا ماژیک نشریات متنوع خارجی زبان را از کتابخانهها، روزنامهفروشیها و مکانهای تجاری جمعآوری کنید مثلاً فهرست غذای رستورانها. آنها را به گروه نشان دهید و توضیح دهید که چقدر الفبایشان متفاوت است. شما میتوانید متنهای روسی، عربی، یونانی، کرهای، هندی و هر زبان دیگری که پیدا میکنید را به گروه نشان دهید. با بچهها در مورد راههایی که مردم سراسر جهان استفاده کردهاند تا حروف و نشانههای مختلف را برای بیان زبانشان ابداع کنند بحث کنید.
اگر کودکان دوزبانهای دارید که میتوانند زبان اولشان را بخوانند، از آنها دعوت کنید تا در مورد حروف الفبا و صدای آنها صحبت کنند. شاید لازم باشد در مورد بعضی زبانها مثل چینی توضیح بدهید که در این زبانها بهجای حروف از بعضی نشانهها برای بیان کلمات یا مفاهیم استفاده شده است. به بچهها اجازه دهید الفباهای مختلف را کشف کنند. اگر لازم نیست نشریات را پس بدهید، اجازه دهید بچهها حروف مورد علاقهٔ خود را قیچی کنند و روی کاغذ بچسبانند.
حالا از بچهها بخواهید حروف خودشان را به وجود بیاورند و آنها را بکشند. بچهها ممکن است برای نشاندادن صداهایی که با الفبای ما قابلبیان نیستند حروف جدیدی را طراحی کنند. مثل فت، پت، کت، سم. از سوی دیگر، آنها ممکن است حروف جدیدی را طراحی کنند که صداهایی که با الفبای ما قابلبیان نیستند را بیان کنند مثل سوت، بشکن، سق زدن، کف زدن. سپس از داوطلبها بخواهید حروف خیالیشان را به گروه نشان دهند و آنها را با صدای بلند بخوانند.