کتاب مناجات
معرفی کتاب مناجات
کتاب مناجات نوشتهٔ سیدمهدی شجاعی است و انتشارات کتاب نیستان آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مناجات
عمدهترین مشکل انسان معاصر، قطع پیوند و ارتباطش با آفریدگار و حامی اصلی اوست. ریشهٔ همهٔ فجایع و مصائب روزگار ما این است که سایهٔ خدا بر سر فرد و جامعه، نادیده انگاشته میشود و انسان، با همهٔ ناتوانیاش میخواهد عنان اختیار خود و عالم را به دست بگیرد. این است که هر روز، درماندهتر از پیش، یأس و پوچی و سرگردانی و نیست انگاری را تجربه میکند. کسی که به یک قدرت لایزال متکی است، هرگز درمانده نمیشود. کسی که محبوبی را با همهٔ وجود دوست میدارد، میپرستد و ستایش میکند، هرگز انگیزهاش را برای ادامهٔ حیات، از دست نمیدهد. کسی که محبت پروردگار را به خویش، درک میکند و خود را هر لحظه، مورد لطف و عنایت و رحمت میبیند، به پوچی نمیرسد. کسی که قادر متعال را مدام بر کردار و گفتار و پندار خویش، شاهد و ناظر میشمرد، مرتکب خلاف نمیشود و پای در مسیر انحراف، نمیگذارد. کسی که دستش را به دست پرورندهٔ بیهمانند خویش، سپرده است، هرگز گم نمیشود، سرگردانی نمیکشد و سر از ناکجاآباد در نمیآورد. و... دعا جادهای است که انسان را به خالق خویش متصل میکند. مناجات، شریان حیاتی است که خون زندگی را در رگهای انسان، میدواند. دستهای راز و نیاز، نردبانی است که انسان زمینی را به خدای آسمانی، میرساند و نیایش، برای روح، کار قلب را میکند. هوای تازه عبودیت را میگیرد و آلودگیهای ناشی از مناسبات زمینی را تصفیه میسازد. و این کتاب مناجاتی است با خداوند مهربانمان، با سادهترین کلام و زیباترین واژگان.
خواندن کتاب مناجات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کسانی پیشنهاد میکنیم که میخواهند لحظهای به یاد خدا باشند و با او مناجات کنند و از زندگی عادی کمی فاصله بگیرند.
بخشی از کتاب مناجات
خداوندا!
شعلهای از حقیقت آتش ارتشاء را، در این دنیا، به رشوهگیران بچشان.
خداوندا!
دین فروشان را دنیا بده تا دست از سر دین بردارند و دلِ دینطلبان را از حبّ دنیا تهی کن تا تماماً تو را بجویند.
خدایا!
نگاهمان را آنچنان به دنیا خیره مکن که چشم دیدن را نداشته باشیم.
خداوندا!
به هنرمندان ما دین و درد و درایت، و به هنرجویان ما رشد و بلوغ و فراست و به نویسندگان ما عمق و غیرت و عزّت عنایت بفرما.
بگذار تا ز شارع میخانه بگذریم
کز بهر جرعهای همه محتاج این دریم
خدایا!
دلهایمان را در کورهٔ عشق جلا بده و جانهایمان را به نور معرفت، روشنی ببخش.
خدایا!
به دلهای پروانهوش، شمعی شایسته عنایتکن که در پای هر کرم شبتابی فرو نیاید و پیش چشم هر کورسویی جان نسپارند.
خدایا!
دلهایمان را از جملهٔ زمینیان بکن و به زمرهٔ آسمانیان پیوند بزن.
خدایا!
جرعهای از جام ولایت در جان ما بریز و ما را ظرفیت و خشوع نوشیدن آن عنایت کن که ((اِنَّها لَکبیرةٌ اِلاّ عَلَی الخاشِعینَ)).
خدایا!
به جانهای ما لباس ادب بپوشان که عریانی از ادب، رسوایی هر دو جهان است.
خدایا!
دست ارادهٔ ما به خون دل مردمان آلوده مباد.
خدایا!
از فتنه و بلا و امتحان، گریز و پرهیزی نیست. سربلندی و توفیق مسألت ماست.
خدایا!
هر نعمتی بیحضور تو نقمت است و هر شادکامی بیرضای تو مصیبت. هیچ چیز در مقابل قهر و فراق تو کار نمیکند. اَللَّهُمَّ وَ رِضاک.
خدایا!
از تو حقشناستر کیست؟ از تو سپاسگزارتر کجاست؟ یا مَن یعْطِی الْکثیرَ بِالْقَلیلِ! ازما جز کمی و کاستی نیاید و از تو جز اکرام و اکمال نشاید.
کتابی بسیار جذاب و خواندنی است که دعا و مناجاتهای دلی را با زبان و کلماتی زیبا نگاشته است. به نظر من کتاب مناجات سید مهدی شجاعی، مانند برادرِ دعای جوشن کبیر است با معانی بلند عرفانی.
چیزی از مناجات نامه خواجه عبدالله انصاری بزرگ کم نداره و بروز و امروزی